213 gigabájt adatforgalom volt a Telekom Vivicittán

forrás: Prím Online, 2019. április 18. 17:24

Nemcsak a résztvevők számában, de a versenyhez kapcsolódó mobil adatforgalomban és közösségi médiahasználatban is rekordot hozott az idei Vivicittá. Az extragyors mobilinternetet biztosító Telekom mobil bázisállomáson a befutó után volt a legnagyobb az adatforgalom.

Idén minden eddiginél nagyobb adatforgalom ment keresztül a Telekom Vivicittá-ra telepített extra bázisállomáson, a Telekom-előfizetést használó futók és szurkolóik több, mint 213 gigabájt adatforgalmat generáltak. Ebből 202,3 GB 4G-adatforgalom, míg 11,2 GB 3G-adatforgalom volt.

 

Minden idők legnépszerűbb Vivicittá futása volt az idei, 31 ezret is meghaladta a nevezettek száma, a legnagyobb kihívást jelentő félmaratoni távra 8682 nevezés érkezett. De nemcsak ebben volt kiemelkedő a 2019-es Vivicittá futás, hanem abban is, hogy a sportos résztvevők és a közönség közül a Telekom-előfizetők milyen adatforgalmat generáltak. A Telekom már több mint két évtizede támogatója ennek a kiemelkedő futórendezvénynek, amelynek idején az utóbbi években mobil bázisállomással biztosítják a versenyzők és a szurkolók minőségi  kommunikációját. 

 

Az okostelefonok és újabban már az okosórák is egyre többek számára elengedhetetlen tartozékai a mindennapi futásnak és a versenyeknek. Egyre többen posztolnak a közösségi médiában rövid videókat, vagy éppen a futásukról készült animációs grafikát, videó formátumban, ezért különösen fontos, hogy az olyan széles közönséget vonzó események, mint a Telekom Vivicittá idején is teljes élményt nyújtson a Telekom extragyors mobilhálózata.

 

A legforgalmasabb negyedórában, a vasárnap 11.31-11.45 közötti időszakban a 11 gigabájtot is meghaladta a posztok adatforgalma, ennek csaknem negyven százaléka feltöltés volt– derül ki a Telekom mobil bázisállomásának forgalmi statisztikáiból. Az ezt követő negyedórában is meghaladta a tíz gigabájtot ezen az egy állomáson – a forgalom túlnyomó többségét videók és képek adták. 

 

2017 óta több tízezer Race TV-videót is generáltak a Vivicittá-futók - az egyedülálló fejlesztésű innováció előzetes hozzájárulás alapján mindenkiről elkészíti a saját verseny-videóját, ezzel élményt és emléket adva minden versenyzőnek. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46