Új verziójú cloud keretrendszer debütál a mai napon

forrás: Prím Online, 2019. június 4. 15:01

A Liferay Inc., a mai napon bejelentette, hogy elindítja a Liferay élményplatform új funkciókkal kiegészített, legújabb verzió-csomagját, amely a Liferay Digital Experience Platform (DXP), a Liferay Commerce és a Liferay DXP Cloud szolgáltatásokat tartalmazza. 

A cloud-technológiára épült funkció-fejlesztések teljes mértékben kiszolgálják a mai digitális világra épült online kereskedelmi és tartalomfejlesztési vállalkozások igényeit. A legújabb verzió-csoport jellegzetessége, hogy hozzájárul a platformhoz kapcsolódó informatikai mechanizmusok egyszerűsítéséhez, például a tartalom menedzselésében, illetve a személyre szabható eszközök használatában. A Liferay legfrissebb megoldásai a CMS (Content Management System) architektúrában biztosítanak újrafelhasználható tartalomkezelési funkciókat és eszközrendszereket a fejlesztők számára. 

 

„Számunkra az üzleti siker kulcsa, hogy az ügyfelek igényeit figyelembe véve olyan személyreszabott digitális élményelemeket kapcsoljunk a vállalatok szolgáltatásplatformjaihoz, amelyek alkalmazása jelentős üzleti előnyt jelentenek a cégek számára” - mondja Balogh Zsolt, a Liferay Hungary ügyvezetője. „Miután a vállalkozások azt igénylik, hogy ügyfeleiket egyre több digitális csatornán is elérhessék, s mindezt könnyen kezelhetően tehessék meg, ezért a Liferay DXP 7.2 verzióját már úgy alakítottuk ki, hogy minden felületen kihasználhatóak legyenek a CMS képességei” - teszi hozzá Balogh Zsolt. 

 

A felhőtechnológián alapuló szolgáltatásokról röviden:

 

Liferay Digital Experience Platform (DXP) 7.2:

Egy biztonságos PaaS alapú megoldás a nagyvállalatok számára, amely a Liferay DXP futtatásához és kezeléséhez készült. A Liferay DXP 7.2 alkalmazásával a vállalatok fejlesztőinek lehetőségük nyílt arra, hogy újabb élmény-funkciókat építhessenek be az online felületükbe. Például olyan menüpontokkal bővíthető immár a platform, mint a tartalmi ajánlások vagy az automatikus címkézés. Az új REST API-k emellett hozzáférést biztosítanak többek között a strukturált tartalomhoz, a dokumentumkezeléshez, a kategóriákhoz, illetve a kulcsszavakhoz.

 

Az új verzió különlegessége: 

  • Korlátlan szabadság a tartalommenedzselésben: a Liferay DXP 7.2 egy fejlett API-val rendelkező, függetlenített CMS-t vezet be, amely a fejlesztők számára korlátlan szabadságot jelent a hagyományos CMS-hez képest. Ez a fajta hibrid megközelítés a leghatékonyabb megoldás a vállalatok számára.
  • Egyszerűsített üzleti műveletek: A Liferay DXP 7.2 új funkciói lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a valós idejű munkafolyamat-jelentéseknek köszönhetően képet kaphassanak a folyamatok határidejéről és a kritikus üzleti folyamatok állapotáról. A back office műveleteket pedig a peer-to-peer dokumentummegosztó és a nyílt adatinterfészek segítik, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a fejlesztők rugalmasabb üzleti alkalmazásokat hozhassanak létre.

 

 

Liferay DXP Cloud:

A Liferay DXP Cloud vállalati platformszolgáltatás leegyszerűsíti a Liferay DXP telepítését, kezelését és méretezését. A szolgáltatás az EMEA és az APAC régióban június 4-étől érhető el először. A Liferay DXP Cloud szolgáltatásba beépítésre kerültek a világon elérhető legjobb gyakorlati megoldások. Ennek a lépésnek köszönhetően pedig felgyorsult a cégek piacra jutásának ciklusa, illetve alkalmazásával csökken az alap-infrastruktúra költségeinek terhe is. A funkciók pontos paraméterezéséhez az alkalmazás- és infrastruktúra-telepítési mutatók adnak támpontot, így az alkalmazások fejlesztése azonnal megkezdődhet. Ezenkívül a szolgáltatásba az automatikus biztonsági mentési és visszaállítási funkciók is beépítésre kerültek, ennek köszönhetően a szervezeteknek nem kell aggódniuk kritikus adataik elvesztése miatt. 

 

Az új verzió különlegessége: 

  • Egyszerűsödött a telepítés: a magas rendelkezésre állásnak és a nulla állásidőt biztosító telepítésnek köszönhetően a kritikus fontosságú webhelyek mindig online maradhatnak. A Liferay DXP Cloud hozzájárul a hibatűrő folyamatok létrehozásához, valamint a szerver problémák azonali észlelésére és javítására. A funkciónak köszönhetően megakadályozható a kisebb programozási hibák felhalmozódása és a szerverek összeomlása, anélkül, hogy további erőforrásokat kellene igénybevenni.
  • Egyszerűsödő informatikai menedzsment: a Liferay DXP Cloud részletes teljesítménymutatókat szolgáltat, így az informatikus szakemberek képet kaphatnak webhelyeik számítási követelményeiről. A forgalmi csúcsok esetében az automatizált sávszélesség és a számítási kapacitás növelése biztosítja a folyamatos teljesítmény fenntartását, így egyszerűen csökkenthető a már nem szükséges erőforrás. A Liferay DXP Cloud automatikus biztonsági mentéseket is biztosít, így biztosítva van a szervezeti adatok és dokumentumok folyamatos védelme. Kritikus adat vagy rendszerhiba esetén a szolgáltatás azonal készen áll a helyreállításra. 

 

 

Liferay Commerce 2.0:

Sales folyamatokat támogató megoldás, amely minden tartalmat egy helyre csoportosít. A Liferay Commerce 2.0 verziója lehetővé teszi az elektronikus kereskedelmi vállalkozások számára, hogy a tartalmakat további színesebb és könnyen használható vásárlási élményekkel ruházzák fel. A Liferay Commerce 2.0 modul mesterséges intelligencián (MI) alapuló alkalmazásával zökkenőmentessé válnak a tranzakciós élmények. Az MI-nek köszönhetően intelligenssé válik többek között a termékcsoportosítás és a termékek ajánlása is, illetve könnyebben figyelemmel kísérhetők a fizetési teljesítések és számlázási folyamatok is.

 

Az új verzió különlegessége:

  • A tartalom és kereskedelem integrálása: A Liferay Commerce 2.0 tartalmazza a Liferay DXP összes legújabb funkcióját, beleértve a személyre szabást, a fejlett szegmentálást és az ügyfélvélemények kezelését. Az új funkciók lehetővé teszik, hogy a vállalatok értékes és látványos termékinformációkat helyezzenek el a felületen, úgy, hogy közben rövidült a böngészési idő. Továbbá a legújabb verziónak köszönhetően hatékonyabbá válik az értékesítés folyamata, mind a vevők, mind a viszonteladók és forgalmazók számára.

 

 

“Úgy véljük, hogy az informatikai iparágban tevékenykedő cégeknek felelősségük a digitális világ igényeit, saját lehetőségük szerint kiszolgálni. Azzal, hogy a Liferay csoportban tevékenykedő szakemberek kimagasló kompetenciáját latba vetjük, hogy egyedi fejlesztéseinkkel a vállalatok számára személyre szabott és komplex digitális élményközpontúságot biztosítunk, teljesítjük azon küldetésünket, hogy pozitív lenyomatot hagyjunk az üzleti világban” - fűzi hozzá Balogh Zsolt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az erdei ökoszisztéma helyreállítására kötött szövetséget az Epson és a WWF

Az erdőirtás által erőteljesen sújtott területek megóvására is kiterjeszti az Epson és a világ legnagyobb természetvédelmi civilszervezete, a WWF azt a partneri együttműködést, amely még 2022 márciusában és a délkelet-ázsiai tengervédelemre összpontosítva vette kezdetét. A mostantól három évig tartó kooperáció keretében az Epson 1,6 millió eurónak megfelelő támogatással járul hozzá a WWF erdészeti projektjeinek sikerességéhez.

2023. június 6. 09:56

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39