Tervezés alatt a jövő előadóterme

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 17. 13:14

Digitálisan jegyzetelhető előadások, otthon is visszanézhető és értékelhető tananyag, interaktív táblák, interaktív előadások, integrált rendszerek – ezeket kínálja a diákoknak a jövő digitális előadóterme. A felsőoktatás új típusú, digitális rendszere jön létre az AV-Control Kft. kutatás-fejlesztési projektjének köszönhetően, amely egységesíti és tudományosan validálja a világszerte használt különféle megoldásokat.

Élményszerűbb, interaktívabb tanulást, valamint a tananyag hatékonyabb elsajátítását teszi lehetővé a hallgatók számára az az új típusú digitális felsőoktatási rendszer, amelyet az AV-Control Kft. alakít ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával megvalósuló programban.

 

„Az oktatási intézmények digitalizációja az elmúlt évek fejlesztései ellenére is messze van a diákok digitalizációs szintjétől. Egyre több külföldi és hazai felsőoktatási intézményben vannak szigetszerűen működő innovatív megoldások, ezek azonban nem képeznek egységes és méréseken alapuló, validált rendszert. Azt vizsgáljuk a projektben, hogyan alakítsunk ki azt környezetet, ami a leghatékonyabban segíti a már a digitalizáció világába beleszületett diákok tanulását” – fogalmaz Botond Szabolcs, az AV-Control Kft. ügyvezetője.

 

A kutatás-fejlesztési projekt eredménye egy olyan digitális eszközparkot és újszerű oktatási módszertant magába foglaló egységes, digitális felsőoktatási rendszer, amely a hazai és a külföldi oktatási intézmények számára felhasználható, testre szabható megoldást jelent, és amely jelentősen hozzájárulhat a hagyományos oktatási módszertanról a digitális oktatási rendszerbe történő átmenethez. Az AV-Control Kft. több hazai egyetemmel együttműködve egy demonstrációs termet is kialakít. Itt valós helyzetet teremtve tudják tesztelni a hallgatók a digitális szolgáltatási csomagot. A demó teremben biztosított lesz az egyetemi környezet, aktív hallgatói státusszal rendelkező diákok fognak aktuális kurzust hallgatni. A fejlesztésben résztvevő intézményeket a későbbiekben választják ki.

 

A jövő hallgatóit többek között interaktív táblák, digitálisan rögzített előadások segítik majd. A diákok bármikor visszanézhetik majd az előadásokat, és digitális jegyzeteket készíthetnek a tanuláshoz. Az egyedileg fejlesztett innovatív rendszer egyrészt megteremti a létező digitális eszközök és megoldások optimális egységét, másrészt a rendszer hatékonysága, annak hallgatói figyelemre, pedagógiai hatékonyságra gyakorolt hatása éles környezetben kerül tesztelésre és tudományos kiértékelésre. A rendszer fontos tulajdonsága, hogy méréseken alapúl, így a leghatékonyabb digitális oktatási megoldások jelennek meg egy integrált szolgáltatási csomagban, mely a jövőben minden felsőoktatási intézmény számára elérhető lesz.

 

A 143 millió 948 ezer 640 forintból, 2020. október 31-ig megvalósuló projekt a későbbiekben a közoktatási és felnőttképző intézmények számára is elérhető lehet.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közösségi finanszírozással segítené az iskolákat a Redmenta

Befektetésért indult a Cápák Közöttbe a digitális oktatás úttörőjeként ismert Redmenta, cápatörténelmi ajánlatot kaptak. Most a közösség erejét hívják segítségül, hogy megoldásukat minél több iskolába elvihessék országszerte. 

2023. március 27. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08