Innovatív közösségi zenealkalmazást fejlesztettek ki magyar fiatalok

forrás: Prím Online, 2020. január 8. 13:47

Elérhetővé vált egy új zenés telefonos applikáció, amit a Metropolitan Egyetem volt hallgatói fejlesztettek ki. A Playsic nevet viselő app gyökeresen megváltoztathatja a budapesti bulizás világát. Alkotói a legjobb helyszínek és a különböző zenei ízlések feltérképezésével egy olyan modern zenegépet készítettek, amelynek használatához nem kell más, csak egy okostelefon. 

Az alkalmazás már számos budapesti szórakozóhellyel kapcsolatban áll, ahol mindenki kedvére alakíthatja a lejátszási listákat a Playsic-en keresztül. A dalberakás funkción kívül közösségépítő szerepet is betölt, hiszen azáltal, hogy könnyen nyomon követhető, hogy az egyes helyszíneken milyen zenék szólnak, a hasonló zenei ízléssel rendelkező felhasználók könnyedén felvehetik egymással a kapcsolatot. Az aktuális lejátszási listák nyilvánosan elérhetőek a felhasználók számára, így az egyes helyszínek kialakíthatják saját zenei arculatukat is.

 

 

„Azáltal, hogy a közönség kezébe kerül az irányítás, a pub-tulajdonosoknak nem kell többé azért aggódniuk, hogy milyen zenékkel invitálják be és tartsák meg vendégeiket. Azon felül, hogy megoldást találtunk a korábbi zenegépek elavulásának helyzetére, egy olyan ingyenes és könnyen használható alkalmazást álmodtunk meg, ami közelebb tudja hozni az embereket egymáshoz a zene iránti közös szeretet erejével, és kellemesebbé tudja tenni a szórakozást.” – mondta el Vedres Tamás, a Playsic ügyvezetője.

 

Egyes helyszínek aktuális akciói is elérhetőek lesznek az alkalmazáson belül, ezzel is segítve a felhasználókat a könnyebb döntéshozásban. Akik már éltek a zenegépek korszakában, azoknak nosztalgikus élményt kínál, akik pedig még nem, azok megtapasztalhatják, hogy milyen érzés kézbe venni a zenei irányítást. 

 

A projekt az ÖKO_16 pályázat keretében, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósult meg.

 

A Playsic elérhető Androidra és iOS-re is.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Koronavírus infógombbal és értesítésekkel bővül az ÉletMentő applikáció

A mai naptól elérhető a Vodafone Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációjának két újítása, melyek a koronavírus miatt kialakult helyzetben segítik a lakosságot. Az egyik a Koronavírus információ gomb, amely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a magyar kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára. A másik lényeges és a jelenlegi helyzetben rendkívül hasznos újítás, hogy az applikáció a fontos és aktuális információkról mostantól push értesítésekkel is tudja tájékoztatni használóit. Az újítások a Tigra Informatikai Csoport támogatásával és részvételével valósulhattak meg.

2020. április 6. 11:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás