Videósorozatot indít az Allianz Hungária

forrás: Prím Online, 2020. április 21. 09:24

Nem túlzás azt állítani, hogy a koronavírus-járvány hatására az általunk ismert világ fenekestül felfordult, vízválasztóhoz érkeztünk sok szempontból: minden jel arra mutat, jó időre kell berendezkednünk a jelenlegi korlátozások mentén, és a járvány lecsengése után sem lesz többet ugyanolyan az életünk, mint korábban. Mindez megdöbbentőnek tűnhet, ám ha alaposabban körbenézünk, radikális, meglepő és felforgató események gyakrabban következtek be a közelmúltban, mint gondolnánk.

Elég csak a pusztító járványokra, egyre gyakoribbá váló környezeti katasztrófákra, gazdasági krízisekre gondolni, világunkat egyre inkább a kiszámíthatatlanság és a bizonytalanság jellemzi. Ez a VUCA-világ jelensége (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous, azaz gyorsan változó, kiszámíthatatlan, bonyolult, bizonytalan), ami új szemléletet, új megoldásokat és képességeket, azaz még hatékonyabb alkalmazkodást kíván meg a 21. századi homo sapienstől. A jelenlegi, koronavírus-járvány által generált helyzet mindezt élesben teszi próbára, globálisan, egy időben.

 

Az Allianz Hungária biztosítóként folyamatosan keresi és vizsgálja azokat a trendeket, amelyek a jövőt formálják. A jövőt felfedező és formáló közösséget épít, hiszen a hirtelen változások korszakában különösen fontos, hogy mind többen ismerjék meg és gondolják át a jövő kihívásait, a felforgató technológiákat, illetve azok hatásait. Ennek érdekében egy videósorozat keretében kéthetente inspiráló gondolkodókat, szakértőket szólaltat meg a vállalat, akik megosztják elképzeléseiket a jövő különböző aspektusairól, így teremtve egyfajta alapot a közös jövőt illető gondolkodásnak. Az április 17-én „A jövőről egyszerűen” címmel debütáló videósorozat első előadója Frankó-Csuba Dea, jövőkutató, az OpenExo nagykövete. A videók, illetve az azokhoz kapcsolódó szakmai tartalmak a vállalat közösségimédia-csatornáin, illetve a weboldalán érhetőek el.

 

“Hiszünk abban, hogy az élet sokkal jobb lehet, ha bátorsággal és kíváncsian, egy közösség részeként vagyunk jelen a mindennapokban, illetve fedezzük fel a jövőt. Az Allianz Hungária Zrt. ehhez nyújt segítséget és biztosításaival társként áll e felfedező közösség mellett. Folyamatosan keressük az érdeklődő, bátor gondolkodókat, hogy együtt készüljünk a jövő kihívásaira. A jelenlegi járványhelyzet különösen aktuálissá tette vállalatunk hitvallását, hiszen most különösen nagy szükség van az együttműködésre, a tudásmegosztásra, a helyi kezdeményezések felkarolására és a rugalmas reagálási képesség megőrzésére. Bízunk benne, hogy sok inspiráló gondolatot hallhatunk majd a videósorozatban megszólaló szakértőktől, amelyek tartalmas párbeszédekhez és jövőálló megoldások kifejlesztéséhez vezetnek az élet legkülönbözőbb területein” – nyilatkozta Dorn Gabriella, az Allianz Hungária Marketing és Kommunikációs vezetője.

 

Az extrém helyzet extrém megoldásokat kíván, mely során új képességek, és az ember által fejlesztett technológia válik segítő társsá az adaptációban. Vajon miképpen reagálunk, és hogyan alkalmazkodunk? Mi lesz segítségünkre? Mit mond a videósorozat első előadója, Frankó-Csuba Dea jövőkutató?

 

 

„A koronavírus nem minden változás okozója, sokkal inkább katalizátor, mely felgyorsította azokat az átalakulási folyamatokat, melyek már az ajtónk előtt toporogtak. Az általunk használt radikális technológiák és fogyasztási szokásaink, vagy épp a természeti környezet változása mind hozzájárulnak ehhez a folyamathoz” – véli a szakértő. „Az egyik legfontosabb képesség, amit ennek kapcsán ki kell fejlesztenünk, az az alkalmazkodás képessége, egyfajta megoldásorientált „hacker mindset”. Az agyunk mindig a stabil, biztos pontokat keresi, épp ezért fontos, hogy legyünk nyitottak és kíváncsiak. Emellett vegyük igénybe a radikális technológia nyújtotta segítséget. Nehéz útra terelt minket a vírus, ez bizonyos, ám a megfelelő eszközökkel felvértezve hiszem, hogy pozitívan jöhetünk ki belőle, és magunkat újragondolva, megerősödve rendezkedhetünk be a járvány lecsengése utáni új életre” – fejezi be gondolatmenetét Frankó-Csuba Dea. 

Kulcsszavak: Allianz Hungária videó

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG UltraGear gaming bajnokság a legjobb Valorant játékosokat keresi

Az LG Electronics (LG) az első LG UltraGear FACE-OFF gaming bajnokságon a Riot Games népszerű ingyenes multiplayer FPS (first-person shooter, azaz belső nézetű lövöldözős) játéka, a Valorant legjobb játékosait keresi. Az esport-esemény élő közvetítései október 3-án, közép-európai idő szerint 22 órakor kezdődnek az LG hivatalos Twitch-csatornáján (www.twitch.tv/ultrageargaming).

2020. szeptember 29. 12:43

Hogyan készülhetnek fel a munkaadók a koronavírus második hullámára?

„Itt a második hullám. Hogyan készülhetnek fel a munkaadók? Tanulniuk kell az elmúlt fél évből!” – ezzel a felütéssel rendezte meg online konferenciáját a Profession.hu. A legfontosabb tapasztalat, hogy a magyar cégek és munkavállalók kölcsönös lojalitásukról tettek tanúbizonyságot a koronavírus első hulláma alatt: a szolidaritás és a megoldáskeresés jellemezte az együttműködést ebben az időszakban. A kezdeti bizonytalanság és kényszerintézkedések után júniustól erős konszolidáció volt megfigyelhető, a tendencia a régi rend visszaállása felé mutatott: a home office-ból sokan visszaülhettek az irodába, a korábban csökkentett fizetések pedig elkezdtek visszaállni az eredeti állapotukba – a helyzetről, és a jövő kilátásairól releváns iparágak HR vezetői beszéltek az ország vezető állásportáljának online konferenciáján.

2020. szeptember 29. 11:20

Ki vigyáz az adatainkra, ha mi nem?

Mindannyiunknak vannak online titkai, amiket nem szívesen osztunk meg másokkal. Van, amikor egy délután alatt végignézzük a Jóbarátok teljes harmadik évadát. Van, amikor már a negyedik pár cipőt rendeljük meg a hónapban. Néha hajnali 2-kor szurkolunk a kedvenc csapatunknak, és arra is volt már példa, hogy a „fifike93” jelszót állítottuk be minden fiókunkhoz – a sorozatnézéssel ellentétben ezt azonban nem neveznénk ártalmatlan hobbinak, hiszen akár a bankkártyánk adatai is bánhatják.

2020. szeptember 29. 09:55

Még több lehetőség a Galaxy Watch Active2 legújabb frissítésével

A Samsung legújabb, Galaxy Watch Active2 szériára kiadott szoftverfrissítése a vállalat idén bejelentett csúcskészülékein elérhető egészségügyi, kommunikációs és hálózati funkcióit hozza el. A Watch Active2 új lehetőségeivel az edzések hatékonyságának növelése mellett a mindennapi kapcsolattartás is gördülékenyebb lehet. 

2020. szeptember 28. 19:39

Ki lesz 2020-ban az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája” pályázat nyertese?

Rekordszámú dolgozat érkezett idén az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája” pályázatra. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, a 23 pályázat mind aktuális és érdekes témákat dolgozott fel. Betekintést kaphattak transzformációs projektekbe, hogyan épül be az agilitás a projektek működésébe, miben mások a következő generáció projektmenedzserei, függetlenül attól, hogy IT vagy akár építési területen alkalmazzák a projektmenedzsment módszertanát. 

2020. szeptember 28. 18:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás