Filmélmény az alkotók kívánsága szerint

Kütyü Magazin, 2020. május 25. 08:19

A Sony bejelentette, hogy az európai piacon május végétől válik elérhetővé az új, XH90 4K HDR teljes háttérvilágítású televízió. A középkategóriás XH90 televíziók magával ragadó ötvözete a Sony védjegyének számító képminőségnek, az ötletes hangkialakításnak, miközben kiváló társeszközként is funkcionálnak a következő konzolgenerációhoz.

Az XH90 televíziókban a Sony Full-Array Local Dimming and Boosting technológiája a tartalomtól függően, dinamikusan változtatja a fényerejét a képernyő különböző pontjain, ami a fényerő és a kontraszt tökéletes beállítását eredményezi. A fények pontos egyensúlyozásával a kép sötét jeleneteknél sötétebb, a világos jeleneteteknél kivilágosodik, igazodva a filmkészítők elképzeléseihez.

 

Az XH90 széria készülékei rendelkeznek Acoustic Multi-Audio funkcióval (csak a 65”-nál nagyobb méretű készülékek esetén), így a televízió hátoldalán két hangszóró található. A rejtett hangszórók magával ragadó hangélményt kínálnak. A Sony X-Balanced hangszórói keskeny dizájnjukban foglalják magukba a tökéletesen tiszta hangzást, ezzel kiegészítve a TV karcsúságát és hangminőségét.

 

Az XH90 széria készülékei a hamarosan érkező új generációs játékkonzolokat is támogatni fogják. A 4K-s 120fps képkockasebesség és a gyors reakcióidejű a HDMI bemeneten keresztül élvonalbeli játékélményt nyújtanak majd.

Az új XH90 televíziók Netflix Kalibrált Móddal rendelkeznek. A Sony és a Netflix mérnökeinek együttműködésével kialakított Netflix Kalibrált Mód használatával a képminőség megközelíti a mozgókép-előállítási stúdiók főmonitorának képminőségét. A Netflix Kalibrált Mód hűen tükrözi az alkotó vízióját.

 

Az XH90 széria készülékei Android TV rendszert használnak, ami kompatibilis a Google Asszisztens*, a Google Play Áruház és a beépített Chromecast alkalmazásokkal, melyek egyszerű elérést tesznek lehetővé tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz és eszközökhöz. A Google Asszisztens** és az Amazon Alexa*** kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználók hangvezérléssel irányíthatják televíziójukat és böngészhetnek YouTube videók között a Google Home segítségével, valamint csatornát és hangerőt válthatnak az Amazon Alexával kompatibilis eszközökkel. Az Apple AirPlay 2-vel rendelkező felhasználók egyszerűen elérhetik és a televízió képernyőjén megtekinthetik iPhone, iPad vagy Mac készülékeiken tárolt filmjeiket, zenéiket és fényképeiket. Az Apple HomeKit technológia egyszerű és biztonságos lehetőséget teremt arra, hogy a nézők iPhone, iPad vagy Mac készülékeikkel irányítsák a televíziót****.

 

Ár és elérhetőség

Az XH90 4K HDR Full Array televíziók 2020 május végén érkeznek meg az európai üzletekbe. Az árakról bővebb információkat a Sony weboldala nyújt a www.sony.eu címen.

 

Főbb jellemzők

Elérhető képernyőméretek: 85”, 75”, 65” és 55”

  • a 4K HDR X1 képfeldolgozó processzor több mélységet, textúrát és természetes színt képes megjeleníteni az objektum alapú HDR remaster technológia alkalmazásával
  • Rendelkezik X-tended Dynamic Range funkcióval és háttérmegvilágítási rendszerrel
  • Rendelkezik Acoustic Multi-Audio funkcióval és X-Balanced hangszóróval (csak a 65”-nál nagyobb méretű készülékek esetén, az X-Balanced hangszóró minden méretben elérhető lesz)
  • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
  • Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilitás
  • Gyémánt vágású káva a vékony kialakításért
  • Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
  • Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit 
  • Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
  • Kompatibilis 4K 120 képkocka/másodperc megjelenítési sebességgel (későbbi rendszerfrissítést követően)
  • A Netflix Kalibrált mód biztosítja a mozik hangulatát megidéző nézői élményt Netflix tartalmak esetén. A Sony és a Netflix mérnökeinek együttműködésével kialakított Netflix Kalibrált Mód használatával a képminőség megközelíti a mozgókép-előállítási stúdiók főmonitorának képminőségét. 
  • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez.

____________________

* A funkció elérhetősége országonként és a kompatibilis eszközök elérhetőségétől függően változhat. 

** A külön értékesített Google Home készülék kompatibilis az Android TV rendszert futtató Sony TV-kkel. A kompatibilis eszközöknek ugyanarra a vezeték nélküli hálózatra kell kapcsolódniuk. A Google Home applikáció az iPhone App Store-ból vagy a Google Play Áruházból érhető el. Az alkalmazás használatához további felhasználási feltételek elfogadása szükséges. A hangvezérlés használatához a felhasználóknak csatlakoztatniuk kell kompatibilis eszközeiket. A letöltést követően szükséges engedélyezni a Google Home alkalmazás kapcsolódását a Sony eszközhöz a hangvezérlés használatához. 

*** A külön értékesített Amazon Alexa eszközök kompatibilisek az Android TV rendszert futtató Sony TV-kkel. A használathoz Amazon fiók szükséges. A kompatibilis eszközök használatához internetkapcsolat szükséges. Az Amazon, az Echo, az Alexa és minden kapcsolódó logó az Amazon.com, Inc. bejegyzett védjegye. 

**** Az Apple AirPlay 2 és a HomeKit funkciók a 2019-es pénzügyi évben megjelenő Z9F, A9F, Z9G, A9G, X950G and X850G (85”, 75”, 65” and 55”) készülékeken, valamint a 2020-as pénzügyi évben megjelenő Z8H, A9S, A8H, X950H, X900H készülékeken lesznek elérhetők. Az AirPlay 2 és a HomeKit funkciók használatához egy legalább 12.3 verziószámú iOS rendszerű készülék, vagy egy legalább 10.14.5.-ös verziószámú macOS operációs rendszerű Mac készülék szükséges. Az Apple, az AirPlay, a HomeKit, az iPhone, az iPad, a Mac, és a macOS az Apple Inc. Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegyei. A folyamatos használathoz hálózati rendszerfrissítés szükséges.

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50