A Wipro nyerte az E.ON infrastruktúra-modernizációs és digitális átalakítási pályázatát

forrás: Prím Online, 2020. június 25. 11:20

A Wipro Limited, a világ egyik vezető informatikai, tanácsadási és üzleti folyamatszolgáltatással foglalkozó vállalata bejelentette, hogy elnyerte a németországi E.ON több évre szóló stratégiai, infrastruktúra-modernizációs és digitális átalakítási szolgáltatásokra kiírt pályázatát.

A Wipro hibrid felhőmodellé alakitja át az E.ON meglévő adatközpont-műveleteit a BoundaryLess Enterprise (BLE) keret, valamint a Wipro HOLMES, mesterséges intelligencia (AI) és automatizálási platform felhasználásával. A társaság együttműködik az E.ON-nal az adatközpontok ökológiai lábnyomának csökkentése, az infrastruktúra korszerűsítése és az operatív hatékonyság elérése érdekében, és integrált képet ad az adatközponti működésről. A Wipro AI fogyasztás-alapú hibrid felhőtárhely-stratégiája segíti az E.ON munkafolyamatainak optimalizálását, és hozzájárul ahhoz, hogy hatékonyabban nyújtson kiemelkedő vevői élményt.


Marcus Schaper, az E.ON SE digitális és technológiai vezérigazgatója azt mondta: „A felhő-átalakitás kulcsfontosságú eleme annak a digitális átalakulásnak, amely a jobb holnap felé vezet. Biztosak vagyunk abban, hogy a Wipro stratégiai partnerként támogat majd bennünket felhőstratégiánk legmegbízhatóbb és leghatékonyabb végrehajtásában. ”


N. S. Bala, a Wipro Limited Energiaügyi, Természeti Erőforrások, Közművek és Építőipari Globális vezetője, elmondta: „Örülünk, hogy az E.ON stratégiai átalakulásának részesei lehetünk, és támogatni fogjuk digitális utazását. Az AI által támogatott hibrid felhőtárolási stratégiánk lendületet ad az E.ON azon üzleti elképzelésének, hogy folyamatosan technológiailag fejlett, ügyfél-központú energia-megoldásokat szállítson vevőinek. "


Hozzátette: „A jövő fogyasztóit kiszolgáló szervezetek számára az energia-konvergencia gyorsan változó világában stratégiai szükségletté vált a hatékonyságot és eredményességet jobban szolgáló működési dinamika. A Wipro a legnagyobb közművekkel való együttműködés során mélyreható tapasztalatokat szerzett az energia-értéklánc, valamint az új és a kialakulóban lévő technológiák alkalmazása terén, amelyek hozzájárulnak ahhoz, az E.ON számára ezt a rendkívül értékes alkalmazást szállíthassuk.”

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra keresik az év webshopjait

A szervezők bejelentették, hogy 2022. október 26-án rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb e-kereskedelmi eseményét, Az Év Webshopja Konferencia és Verseny rendezvényt. A tíz fős szakmai zsűri és a szervezők már várják azoknak a webáruházaknak a jelentkezését, akik szeretnék ingyenesen megmérettetni magukat a magyar internetes kereskedelmi szakma előtt. A 2017 óta évente megrendezésre kerülő verseny különlegessége, hogy nem a népszerűségről, csupán a szakmaiságról szól. Így tehát a legkisebbektől egészen az óriásvállalatokig bárki beadhatja a pályázatát.

2022. július 8. 18:20

Kihirdették az idei Vodafone Digitális Díj nyerteseit

Kéz-ortézis, nyelvtanulást segítő szoftver és idősek számára készített videóhívó gomb is található az idei díjazottak között. A Vodafone Magyarország Alapítvány által kiírt, 15 millió forint összdíjazású pályázatra olyan projektekkel lehetett nevezni, melyek a digitalizáció segítségével kínálnak megoldást napjaink legégetőbb kihívásaira. Ebben az évben összesen 118 pályázat érkezett három kategóriában (Digitális Társadalom, Digitális Esélyegyenlőség, Környezetvédelem és Fenntarthatóság), továbbá egy Inkubációs Különdíjat is kiosztottak. 

2022. június 24. 09:44

A napelemes rendszer kiépítése a bolygónkat és a pénztárcánkat is kíméli

Régóta tudjuk, mekkora problémát okoz a klímaváltozás, amit az emberiség felelőtlen és következetlen életvitelével egyre szélsőségesebb és drasztikusabb irányba sodor. Világszerte számos kezdeményezés született a tendencia lassítására, visszafordítására, főként az országok, illetve a nagyvállalatok szintjén, de a jelek azt mutatják, ez még mindig kevés. Sokkal szélesebb körű összefogás kell az emberek, a lakosság körében is, azonban ennek megvalósításához egyrészt további motiválásra, másrészt anyagi támogatásra van szükség. 

2022. június 19. 11:50

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

A 31. alkalommal meghirdetett, 2021-22. évi Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, a díjakkal járó több mint 2,5 forint ösztöndíjat osztott ki a június 13-ai eredményhirdetésen a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség, továbbá 8 kiemelkedő innovatív középiskolai tanár 500-800 E Ft-os, 8 legeredményesebb innovatív középiskola 800-1000 E Ft-os díjban részesült. A díjazottakról és a további 27, dicséretben részesített pályázatról szóló kiadvány a következő linken nyitható meg.

2022. június 13. 17:27

Zseniális ifjú innovátorok

Nyolcvankettő fiatal versenyző dolgozta ki kiemelkedő természet-tudományos, ill. műszaki projektjét a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre. A zsűri kiválasztotta a legjobb projekteket, a hivatalos eredményhirdetésre és a díjak átadására június 13-án a Magyar Tudományos Akadémián kerül sor.

2022. május 31. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40