Debrecen digitális oktatását támogatja a Delta

forrás: Prím Online, 2020. december 9. 20:42

A Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Delta Systems Kft. több osztály számára elegendő tabletet adományoz a debreceni önkormányzatnak, amivel a térségben élő hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatását szeretné elősegíteni, hogy ők is részt tudjanak venni az online oktatásban a pandémiás időszak alatt. A társaság évek óta jelen van a városban, több sikeres kutatás-fejlesztési projektet zártak sikerrel a Debreceni Egyetemmel közösen.

Hátrányos helyzetű gyermekek digitális felzárkóztatásában működik közre a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a Delta Systems Kft. Az ország egyik vezető rendszerintegrátoraként ismert társaság több osztály számára elegendő mennyiségű tabletet adományoz a Debrecen Város önkormányzatának javára, amelyek a térségben élő, nehéz anyagi körülmények között felnövő gyerekek online oktatásba történő bekapcsolódását segítik elő. 

 

A Delta Csoport évek óta jelen van Debrecen városában, és több K+F projektet is megvalósított már a Debreceni Egyetemmel együttműködésben. 

 

 

„A Delta számára kiemelt jelentőségű a Debrecen városával való együttműködés, amely már évek óta sikeresen működik. A Debreceni Egyetemmel végzett kutatások mellett törekszünk az önkormányzattal is a jó kapcsolat ápolására, ezért szerettünk volna ott segíteni, ahol a legnagyobb a szükség. Az ajándék tabletek révén így sok olyan hátrányos helyzetű gyermek is bekapcsolódhat az online képzésbe, aki számára korábban ez a lehetőség nem volt elérhető. Bízunk abban, hogy a sikeres együttműködés a jövőben is folytatódik” – mondta el az adományozás kapcsán Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezetője.

 

„Önkormányzatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe került családokon segítsen a pandémia időszakában. Ezt szolgálja a támogatók segítségének is hála a Debrecen Város Segélyalap, a Debreceni Karitatív Testület által biztosított csomagok, a telefonos információs vonal. Örömteli, hogy vannak olyan cégek is, amelyek a társadalmi felelősségvállalásban szerepet vállalnak. A Delta segítségével olyan fiataloknak tudunk segíteni, akik az online oktatással az ehhez szükséges megfelelő eszközök hiányában nehezen tudtak megbirkózni. Köszönöm a Delta támogatását; biztosítom a céget afelől, hogy az eszközök jó helyre fognak kerülni” – mondta Barcsa Lajos, Debrecen gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Három szolgáltató 150,2 milliárd forintért licitált mobilfrekvenciákra

A 900 MHz-es és az 1800 MHz-es frekvenciasávok frekvenciahasználati jogosultságainak licitálását szigorú óvintézkedések mellett január 28-án tartotta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A résztvevő Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. összesen 150,2 milliárd forint értékben licitált másfél évtizedre szóló használati jogosultságokért.

2021. január 28. 15:56

Alkalmazkodás, üzleti folytonosság és kobotok: összeszerelés

A blogbejegyzések sorozatában ez a negyedik rész, amely azt kutatja, hogy a kobotok mennyire sokféle módon támogatják az alkalmazkodást és az üzletmenet folytonosságát bizonytalan időkben. Minden bejegyzés egy-egy népszerű UR-kobotra épülő alkalmazást helyez a középpontba és bemutatja, hogy a kobotok milyen rugalmas, jövőbiztos automatizálási telepítéseket tesznek lehetővé különböző méretű vállalatok számára. 

2021. január 28. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás