Emmy-díjat kaptak az LG OLED tévéi

Kütyü Magazin, 2021. február 3. 15:22

Az LG OLED tévéi nyerték el a 72. Technológiai és Tervezési Emmy-díjat: az amerikai televíziós művészetek és tudományok akadémiája (Academy of Television Arts & Sciences) által 1948-ban alapított elismerés a távközlési technológia fejlesztéseit és innovációit, valamint a tévézés műszaki hátterének előmozdításában eredményes fejlesztőket díjazza.

Az elismerés reflektorfénybe helyezi az LG folyamatos fejlesztéseit, amelyek célja, hogy mindinkább olyan televíziókat alkosson, amelyek megfelelnek a stúdiók referencia-specifikációinak. A világ számos vezető produkciós stúdiója és elismert alkotója nagyra értékeli az LG OLED televízióit azok kivételesen pontos színvisszaadási képessége és páratlan kontrasztja miatt. Ezek a készülékek optimalizált videojel-feldolgozást, kategóriájuk legjobb kalibrációját, a számos audio- és videoformátum támogatásának köszönhetően magas fokú interoperabilitást, továbbá különféle olyan funkciókat kínálnak, amelyeket kifejezetten a professzionális tartalomgyártók igényeit szem előtt tartva fejlesztettek ki. A vezető hollywoodi filmstúdiók mellett az LG OLED tévéit széles körben alkalmazzák világszerte referenciakijelzőként a tartalomfejlesztők és -disztribútorok.

Ezek a készülékek azért számítanak népszerű referenciakijelzőnek, mert az önálló fénykibocsátásra képes pixelek révén rendkívül részletgazdag képet jelenítenek meg, így az LG OLED tévék képesek hűen visszaadni a filmrendezők kreatív elképzeléseit, illetve megfelelnek a kreatív tartalomgyártók magas minőségi elvárásainak is.

 

A mind a fogyasztók, mind pedig az iparági szakértők által elismert LG OLED televíziók kimagasló képminőséget kínálnak az önálló fény kibocsátására képes pixelekre alapuló technológiának, vagyis a háttérvilágítás nélküli panelstruktúrának és a képpontonként, egymástól függetlenül vezérelhető fényerőszabályozásnak köszönhetően. A meggyőző kontrasztarány, a mélyebb fekete szín, a széles betekintési szög és a gyors válaszidő csak néhány azok közül a tényezők közül, amelyek miatt az LG OLED készülékek vezetőnek számítanak a prémium kategóriás tévék piacán.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az LG OLED tévéje kiérdemelte a televíziós és műsorsugárzási ipar egyik legikonikusabb díját” — mondta Nam Ho-jun, az LG Electronics szórakoztató elektronikai üzletágának kutatás-fejlesztésért felelős szenior alelnöke. „Ez az elismerés azt tanúsítja, hogy OLED tévéink a legjobb otthoni nézői élményt nyújtják, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy az általuk kedvelt műsorokat éppúgy élvezhessék, ahogy azokat az alkotóik szerették volna láttatni."

E díjat megelőzően az LG számos elismerést gyűjtött be az okos, összekapcsolt, UHD felbontású televíziók gyorsan fejlődő szegmensében felmutatott innovációiért. A vállalat legutóbb a Technológiai Emmyt érdemelte ki a tévézés teljes élményét szolgáló HTML5 szabvány fejlesztéséért és alkalmazásáért, illetve elnyerte a Hollywood Professional Association (HPA) által odaítélt kiválósági díjat (Engineering Excellence Award) is az OLED tévék 1D & 3D LUT alapú, hardverszintű CalMAN kalibrációjának fejlesztéséért és alkalmazásáért. Ezt megelőzően az LG amerikai K+F leányvállalata, a Zenith Electronics LLC kapta meg a Technikai Emmy-díjat az első vezeték nélküli tévé-távirányítók, a HDTV-k és sztereó tévék iparági sztenderdjei, valamint a síkképernyős kijelzők terén végzett úttörő fejlesztéseiért.

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50