A Xerox és az NPS a 3D nyomtatás terén mélyíti együttműködését

forrás: Prím Online, 2021. február 8. 13:35

A Xerox és az NPS (Naval Postgraduate School – Haditengerészeti Posztgraduális Iskola) frissen bejelentett együttműködése keretében elsősorban a 3D nyomtatás terén szeretnék szorosabbra fűzni a kutatást, amelytől azt remélik, hogy alapjaiban változtathatja meg a terepen működő alakulatok ellátását.

Az együttműködésen alapuló kutatás-fejlesztési megállapodás részeként az NPS számára elsőként telepítették a Xerox ElemX folyékonyfém-nyomtatót az egyetemi campuson decemberben. A Xerox megoldása az NPS oktatóinak és hallgatóinak gyakorlati tapasztalatait is hasznosítja azon új technológiák felkutatásához, amelyekkel az igényekhez igazodva támogathatják a fém alkatrészek és berendezések 3D-s nyomtatását.

 

"A katonai ellátási lánc a világ legösszetettebbjei közé tartozik, és az NPS első kézből származó tapasztalatokkal bír a gyártói kihívások terén" – mondta Naresh Shanker, a Xerox technológiai igazgatója. "Ez az együttműködés támogatja az NPS-t, hogy ösztönözze a 3D nyomtatás bevezetését az Egyesült Államok haditengerészetében, és értékes információkat nyújt a Xerox számára, hogy segítsen az ellátási lánc rugalmassá tételében a jövőbeni ügyfelek számára."

 

A legfrissebb alkatrészgyártó eszközökhöz hozzáférve az NPS oktatói és hallgatói az ElemX nyomtatóval dolgoznak majd diplomamunka-kutatásaikon, hogy új képességeket fejlesszenek ki a haditengerészet és a tengerészgyalogság számára.

 

A Xerox ElemX nyomtató költséghatékony alumínium huzalt használ olyan végfelhasználói alkatrészek gyártásához, amelyek megfelelnek a legszigorúbb üzemeltetési igényeknek is. Ez a képesség, hogy megbízható pótalkatrészeket állítsanak elő igény szerint, csökkenti a telepített erők komplex globális ellátási láncoktól való függőségét és versenyre kel a hagyományos gyártás költségeivel is.

 

"A vitorlázás korától a nukleáris korszakig a matrózok a tengeren oldották meg a kihívásokat, hogy teljesíthessék a küldetést" – mondta Ann Rondeau, az NPS elnöke, nyugdíjas altengernagy. Hozzátette: „ez a partnerség a haditengerészet stratégiai képességéről szól, arról, hogy olyan hajókon szálljanak vízre a tengerészek, ahol a kreativitáson és technológián keresztül képesek kiteljesíteni a tengeri működésüket. Az együttműködés révén az NPS és a Xerox hozzájárul a 21. századi tengerészet felépítéséhez.”

 

"A globális ellátási láncok kiszolgáltatottá teszik a külső kockázatoktól az olyan iparágakat, mint a repülőgép- és az autóipar, a nehézgépgyártás, az olaj és a gáz üzletágak" – mondta Tali Rosman, a Xerox 3D nyomtatásért felelős alelnöke és vezérigazgatója. "Célunk a lokalizált 3D nyomtatás integrálása a működésükbe, és az NPS valós idejű visszajelzése hasznos adatokkal szolgál majd az ElemX folyamatos fejlesztésére."

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult a Magyar Klímacsereprogram

A minden negyedik magyar háztartásban megtalálható klímaberendezések közül a nagy energiafogyasztásúak cseréje még gyorsabban térülhet meg a Magyar Klímacsereprogram segítségével.

2023. október 2. 16:53

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38