A Xerox és az NPS a 3D nyomtatás terén mélyíti együttműködését

forrás: Prím Online, 2021. február 8. 13:35

A Xerox és az NPS (Naval Postgraduate School – Haditengerészeti Posztgraduális Iskola) frissen bejelentett együttműködése keretében elsősorban a 3D nyomtatás terén szeretnék szorosabbra fűzni a kutatást, amelytől azt remélik, hogy alapjaiban változtathatja meg a terepen működő alakulatok ellátását.

Az együttműködésen alapuló kutatás-fejlesztési megállapodás részeként az NPS számára elsőként telepítették a Xerox ElemX folyékonyfém-nyomtatót az egyetemi campuson decemberben. A Xerox megoldása az NPS oktatóinak és hallgatóinak gyakorlati tapasztalatait is hasznosítja azon új technológiák felkutatásához, amelyekkel az igényekhez igazodva támogathatják a fém alkatrészek és berendezések 3D-s nyomtatását.

 

"A katonai ellátási lánc a világ legösszetettebbjei közé tartozik, és az NPS első kézből származó tapasztalatokkal bír a gyártói kihívások terén" – mondta Naresh Shanker, a Xerox technológiai igazgatója. "Ez az együttműködés támogatja az NPS-t, hogy ösztönözze a 3D nyomtatás bevezetését az Egyesült Államok haditengerészetében, és értékes információkat nyújt a Xerox számára, hogy segítsen az ellátási lánc rugalmassá tételében a jövőbeni ügyfelek számára."

 

A legfrissebb alkatrészgyártó eszközökhöz hozzáférve az NPS oktatói és hallgatói az ElemX nyomtatóval dolgoznak majd diplomamunka-kutatásaikon, hogy új képességeket fejlesszenek ki a haditengerészet és a tengerészgyalogság számára.

 

A Xerox ElemX nyomtató költséghatékony alumínium huzalt használ olyan végfelhasználói alkatrészek gyártásához, amelyek megfelelnek a legszigorúbb üzemeltetési igényeknek is. Ez a képesség, hogy megbízható pótalkatrészeket állítsanak elő igény szerint, csökkenti a telepített erők komplex globális ellátási láncoktól való függőségét és versenyre kel a hagyományos gyártás költségeivel is.

 

"A vitorlázás korától a nukleáris korszakig a matrózok a tengeren oldották meg a kihívásokat, hogy teljesíthessék a küldetést" – mondta Ann Rondeau, az NPS elnöke, nyugdíjas altengernagy. Hozzátette: „ez a partnerség a haditengerészet stratégiai képességéről szól, arról, hogy olyan hajókon szálljanak vízre a tengerészek, ahol a kreativitáson és technológián keresztül képesek kiteljesíteni a tengeri működésüket. Az együttműködés révén az NPS és a Xerox hozzájárul a 21. századi tengerészet felépítéséhez.”

 

"A globális ellátási láncok kiszolgáltatottá teszik a külső kockázatoktól az olyan iparágakat, mint a repülőgép- és az autóipar, a nehézgépgyártás, az olaj és a gáz üzletágak" – mondta Tali Rosman, a Xerox 3D nyomtatásért felelős alelnöke és vezérigazgatója. "Célunk a lokalizált 3D nyomtatás integrálása a működésükbe, és az NPS valós idejű visszajelzése hasznos adatokkal szolgál majd az ElemX folyamatos fejlesztésére."

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A jövőbiztos energiaellátást kutatja a BME és az MVM

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az MVM és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és ezzel egyidejűleg közös kutatási programokat is indítanak. A partnerek a klímasemleges gazdaság feltételeit, valamint a villamosenergia-szektort érintő innovatív műszaki, üzleti, illetve szabályozási megoldásokat vizsgálják a BME Zéró Karbon Központjának részvételével.

2022. január 18. 17:02

Milyen lesz a jövő munkahelye?

A hibrid munkavégzés során fennakadásokat okozhat a munkakörnyezet folyamatos változása. A jobb kommunikáció és az együttműködés hatékonyságának növelése érdekében a Dell Technologies vázolt pár potenciális megoldást, amelyek a jövő munkahelyének szerves részei lehetnek.

2022. január 18. 11:20

Mobil robotok támogatják az okostévék összeszerelését is

A Mirgor gyárában televíziók, okostévék és monitorok készülnek, 24-től 85 colos méretben, okos 4k és 8k technológiával. A TV-gyár ellátási folyamatának technológiai továbbfejlesztése érdekében a vállalat lecserélte korábbi félautomata, sofőrök által vezetett szállítójárművekre támaszkodó, szinte manuálisan működtetett rendszerét öt MiR AMR-re, amelyeket a MiR Fleet rendszerén keresztül irányít. Az újítás nagymértékű javulást eredményezett a biztonság, a helykihasználás és az anyagok gyártósorra való érkezése tekintetében.

2022. január 17. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35