Az ELTE rendezi idén a XXXV. OTDK Informatikatudományi Szekcióját

forrás: Prím Online, 2021. március 19. 12:40

A magyar felsőoktatás legnagyobb, több, mint hat évtizedes múltra visszatekintő hallgatói tudományos seregszemléje Informatikatudományi Szekciójának idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara ad otthont március 30. és április 1. között.

A rendezvény célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos diákköri tevékenységet, támogassa a tehetséges hallgatókat és mestereiket. Adjon segítséget a kutatómunkában való továbblépéshez és a pályakezdéshez, ösztönözze a doktori képzésre történő jelentkezést. Valamint, hogy a különböző informatikai szakokon és specializációkon tanuló hallgatóknak ─ így például a programtervező-, mérnök-, műszaki-, gazdasági- és agrárinformatikusoknak, bionikusoknak ─ lehetőséget biztosítsunk önálló kutatási eredményeik bemutatására.

 

A TDK tevékenység a tradicionális akadémiai utánpótlás-nevelő szerep mellett egyre erősebben inspirálódik az ipari-innovációs kutatás-fejlesztésből is. Az informatikatudományi szekció dolgozatainak egy része már ipari problémákra keresi a magas szintű tudományos választ, a dolgozatok szerzői sokszor ipari laborokban találkoznak a kutatásuk alapját képező kérdéssel. Az egyetemi tudományos műhelyekben zajló diákköri munka ugyanakkor a nemzetközi tudományos világba is bevezeti a hallgatókat, hiszen a dolgozatok gyakran rangos nemzetközi folyóiratokban és konferenciákon megjelenő publikációk alapját adják, vagy európai projektek keretében készülnek el.

 

Idén az Informatikatudományi Szekcióba összesen 165 dolgozatot neveztek, melyet 188 hallgató készített. Közülük 2 fő középiskolás diák, 98 fő alapképzésben, 88 pedig mesterképzésben  tanuló hallgató.  A 17 hazai és határontúli intézmény hallgatói közel 20%-a lány.

 

A háromnapos online rendezvény 2021. március 30-án (kedden) 10 órakor a Roska Tamás Tudományos Előadással kezdődik, és 2021. április 1-jén (csütörtökön) eredményhirdetéssel zárul. 

 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció határideje: 2021. március 25.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átképzési ösztöndíj: akár ingyen is tanulhatunk programozónak

A vírushelyzet sokak számára szakmai fordulópontot is jelent: az eddigi feltételek megváltoztak, a munkavégzés talán végérvényesen átalakult. Akadtak, akik a korábbi munkahelyüket voltak kénytelenek otthagyni, míg mások egyenesen karriert váltanának a viszontagságok miatt. Nekik nyújt most kivételes lehetőséget egy ösztöndíjprogram.

2021. április 19. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05