A hősökért: Sportolj szabadon!

forrás: Prím Online, 2021. április 29. 18:20

Az Ötpróba szabadidősport-mozgalom 2017 áprilisában vette kezdetét, az azóta eltelt négy esztendő során pedig közel 25 ezer fős tömegbázissal büszkélkedhetünk, olyan hétköznapi hősökkel, akik a kevés szabadidejükben is megtalálják a módját a rendszeres testmozgásnak. Ötpróbázóink 2020 decembere óta ráadásul már nem csupán hagyományos értelemben vett szabadtéri sportrendezvényeken gyarapíthatják pontjaik számát, hanem a GeoGO oldal – több mint 10.000 felhasználóval - instant útvonalain is.

A GeoGO olyan online túra, futás, kerékpár és vízitúra útvonal-nyilvántartó felület, amely összesen több mint 600 pályát tartalmaz – ezek közül 150 ingyenesen teljesíthető Ötpróba - Maradj Fitten útvonal. Bőven akad tehát sportolási lehetőség az érdeklődők számára a járványügyi korlátozások alatt is, ráadásul, aki április 30. és május 3. között teljesít bármilyen útvonalat a GeoGO oldalon található pályák közül, teljesítésenként 1.000 forinttal támogatja a Semmelweis Egyetem Alapítvány munkáját. A Semmelweis Egyetem a fertőzés magyarországi megjelenése óta részt vesz a pandémia elleni küzdelemben. Orvosaik, szakdolgozóik és hallgatóik nemcsak a betegágyak mellett, de a szűrésekben és a védőoltások beadásában is szerepet vállalnak a világjárvány legyőzése érdekében.

 

 

A jelenlegi helyzetben kiemelten fontos felhívni a figyelmet a biztonságos sportolás fontosságára, valamint az egészségügy tehermentesítésére, támogatására. Az Ötpróba programot koordináló Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. csapata ezzel az akcióval mindkét célkitűzésnek eleget tesz: egyrészt a virtuális útvonalakon történő egyéni teljesítésekkel a résztvevők senkitől sem zavartatva, a nagy tömegektől távol tudják aktívan erősíteni állóképességüket és immunrendszerüket, másrészt pedig minél többen teljesítenek útvonalat a GeoGO-ban, annál magasabb összeggel tudja a szervező támogatni a hazai egészségügyet.

 

Az akcióban bárki részt vehet, aki szeretne aktívan, a saját egészségére is ügyelve segíteni, tehát nem csak Ötpróbázók teljesítéseit várjuk. Érdemes csatlakozni a kezdeményezéshez, hiszen a teljesítők között a szervező Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. 5-5 darab, egyaránt 25 ezer forint értékű Merkapt Épületgépészeti, illetve futócipő vásárlási utalványt is kisorsol.

 

Fogjunk össze és sportoljunk minél többen a hazai egészségügyért! 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

A HONOR új kampánya összehozza az ENSZ kultúráit

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének központjában indította el „Sárkányok egyesítik a világot” kiállítását még február 9-én a HONOR az ENSZ Kínai Könyv Szövetségével, a Global Webbel és a Kínai Központi Szépművészeti Akadémiával együttműködve, az ENSZ állandó kínai képviselete támogatásával. A kínai holdújév végéig, tehát még ezen a héten is futó kiállítás a nemzetközi egységet és művészetek közti kapcsolatokat szimbolizálja.

2024. február 20. 17:41

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40