Egyéves a Vantage Towers, hazánk egyik vezető toronyvállalata

forrás: Prím Online, 2021. november 5. 09:59

Az elmúlt egy évben számtalan fejlesztést hajtott végre a novemberben egyéves Vantage Towers, amely hamar Magyarország egyik kiemelkedő toronyvállalatává nőtte ki magát. A toronycég célja, hogy világszínvonalú mobilhálózatot biztosítson a magyar lakosság, a vállalkozások és a közintézmények számára, mindezt fenntartható módon, 100%-ban megújuló energiaforrásokra támaszkodva.

A Vantage Towers toronyvállalat 2020 novemberében alapította hazai leányvállalatát Vantage Towers Magyarország néven. A cég összesen 10 országban van jelen Európában és rövid idő alatt a térség egyik piacvezető torony-infrastruktúra vállalatává nőtte ki magát. A Vantage Towers felel számos szolgáltató, többek között a Vodafone passzív hálózati elemeiért, így a bázisállomásokért és a hozzájuk tartozó egyéb infrastruktúráért is. 

 

A Vantage Towers kiemelt szerepet játszik abban, hogy Magyarország megtarthassa és fejlessze kiemelt pozícióját Európa digitális élvonalában, amihez itthon több mint 2000 bázisállomással járul hozzá. Ezek az állomások biztosítják a hálózati infrastruktúrát többek között az 5G széleskörű elterjedéséhez, illetve annak hatékony fejlesztését, hogy a társadalom minél szélesebb köre részesülhessen a digitalizáció nyújtotta előnyökből. A vállalat ezen passzív bázisállomás-elemeinek kiszervezésével támogatja a hatékonyabb eszközhasznosítást, így akár a kormányzati, valamint a mentő- és rendvédelmi szervek mobilkommunikációs kapacitását is tudja növelni, valamint az újgenerációs mobiltechnológia vidéki területekre való bevezetését is lehetővé teszi. 

 

careers.vantagetowers.com

 

A Vantage Towers Magyarország egyéves fennállásának apropóján Dr. Budai J. Gergő, a vállalat elnök-vezérigazgatója így fogalmazott: „Mozgalmas időszak van mögöttünk, minden túlzás nélkül mondhatom, hogy eredményesen kezdte meg a Vantage Towers magyarországi működését. A kezdetektől fogva az volt a célunk, hogy világszínvonalú mobilhálózatot biztosítsunk az állampolgárok, a vállalkozások és a közintézmények számára. Ezt figyelembe véve támogatjuk a költséghatékony hálózatmegosztási konstrukciók elterjedését, hiszen az infokommunikációs iparág más szereplői és további iparágak közreműködői is igénybe vehetik passzív hálózati elemeinket. Erre építjük az üzleti modellünket is. Az így létrejövő magas minőségű, biztonságos hálózati infrastruktúra pedig biztosítja ügyfélközpontú digitális fejlesztéseinket, különös tekintettel az 5G technológiára épülő szolgáltatásokat.  Nagy köszönettel tartozom a kollégáimnak az elmúlt egy évben elért eredményekért. A távközlési és infokommunikációs piac több kiemelt szereplőjével sikerült együttműködésre lépnünk, ami nem csak vállalatunk, de az iparágunk fejlődése miatt is fontos” .

 

A vállalat a bázisállomások és telephelyek felállításakor kiemelt figyelmet fordít, hogy környezetbarát megoldásokat keressen az energiaellátásra, ezért a villamosenergia 100%-át megújuló forrásokból állítja elő, 2025-ig pedig a feleslegessé vált hálózati berendezések 100%-ának újrahasznosítását tűzte ki.

 

A Vantage Towers jelenleg több mint 2000 bázisállomást, 800 tornyot, valamint 1200 épületre szerelt állomást üzemeltet – a toronycég elmondása szerint e téren további fejlesztés várható, ezzel egyidejűleg pedig azon dolgoznak, hogy további stratégiai együttműködést kössenek. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HR-ben is jönnek a robotok

Az elmúlt időszak – főként a koronavírus-járvány hatásai miatt – évekkel gyorsította fel a digitalizációt. A HR terület is érintett, ahol a digitális asszisztensek, az automatizált erőforrás-kezelő programok, az algoritmuson alapuló projektmenedzsment eszközök használata már nem csak a jövő megoldásait jelentik. Az egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltató vállalat, a WHC Csoport is újabb lépést tett a digitalizáció útján: a vállalat mesterséges intelligencián alapuló chatbotja a külföldről érkező munkavállalók koordinálását és a velük való mindennapi kommunikációt könnyíti meg.

2022. november 27. 12:03

Friss kutatással jelentkezik a Dell

A Dell Technologies új felmérése szerint, két évnyi gyors digitális átalakulás tapasztalatai alapján, az informatikai vezetők fele úgy gondolja, a cége tisztában van azzal, hogy mire van szükség a munkaerő digitális átalakításához. Azonban sok alkalmazottnak nehezére esik lépést tartani a gyors változással. A kutatás több mint 40 országban zajlott 10 500 válaszadó bevonásával. A megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy a cégek az átalakulásra irányuló projektek megtervezésekor nem vonják be kellően az alkalmazottakat. 

2022. november 26. 15:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20