Teams Essentials: egyszerűen használható kollaborációs platform kisvállalkozásoknak

forrás: Prím Online, 2021. december 4. 13:47

Decembertől már elérhető lesz az új Microsoft alkalmazás, a Teams Essentials. A működtetéséhez még csak Office csomagra sem lesz szükség és egy Microsoft Accounton keresztül megvásárolható lesz. Az alkalmazás a Teams legfontosabb funkciót kínálja különösen kedvező áron a néhány főt, legfeljebb 50 embert foglalkoztató kisvállalkozásoknak. A Microsoft egy egyszerűen használható kommunikációs és kollaborációs eszközt ad ezzel a kkv-k kezébe.

A Teams Essentials név mostantól nemcsak egy tanfolyam neve, hanem egy új applikációé is, amely független a Microsoft irodacsomagjától, de tartalmazza a jólismert Teams legfontosabb funkcióit, a nagytestvérénél lényegesen alacsonyabb áron, és a Microsoft 365 csomagtól függetlenül.

 

Az új applikációt kifejezetten a néhány, legfeljebb 25 főt foglalkoztató vállalkozásoknak szánja a Microsoft, de alkalmassá lehet tenni az 50 munkavállóval működő vállalkozások kiszolgálására is. Az alkalmazás decembertől lesz elérhető az egész világon. Fejlesztői szerint a versenytársainál jóval olcsóbban kínál majd egy professzionális kommunikációs platformot a vállalkozások számára.

 

A Teams Essentials közvetlenül, Microsoft Accounton keresztül lesz megvásárolható, vagyis ehhez nem lesz szükség Microsoft értékesítési csatorna és támogatás igénybevételére – ezzel is egyszerűbbé tették a kisvállalkozások dolgát. Ettől függetlenül, azért lesz olyan Teams Essentials verzió is, amelyet a nagyobb vállalatok vehetnek meg az ismert csatornákon.

 

 

A Microsoft az új termékkel nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a kkv-kra. „A Teams Essentials-el a vállalkozások termelékenységét és a munkahelyi együttműködést szeretnénk segíteni az új eszközzel” – mondta el Chris Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. „Magyarországon ezek a cégek adnak munkát a foglalkoztatottak kétharmadának, a nemzeti össztermék 46 százalékát állítják elő. A járvány ezeket vállalkozásokat különösen erősen sújtotta. Ezért és nemzetgazdasági súlyuk miatt, bármilyen eszköz, amely a hatékonyságnövelésükhöz járul hozzá, nagymértékben kihat a teljes nemzetgazdaság teljesítményére” – emelte ki a Microsoft Magyarország vezetője.

 

A hazai arányok megfelnek az európai átlagnak, ahol a kkv-k ugyancsak a kontinens GPD-jének felét állítják elő és három munkavállalóból kettőt foglalkoztatnak, a munkahelyek 85 százalékát és az európai hozzáadott érték három-ötödét ezek állítják elő. Az európai szabadalmak egy ötöde is tőlük származik.

 

Az OECD számításai szerint a kkv-k 70-80 százaléka volt kénytelen 30-50 százalékos bevételkiesést elkönyvelni az elmúlt évben a járvány és a beszállítói láncok sérülése miatt. Ahhoz, hogy ezek a cégek képesek legyenek talpra állni, át kell alakítaniuk a működésüket, esetleg új termékekre és szolgálatásokra kell átállniuk. Mindeközben a munkavállalóikat is meg kell tartaniuk, vagy újakat kell toborozniuk egy különösen változékony és bizonytalan munkaerőpiacon. Mindezek nemcsak azt kívánják meg a vállalkozásoktól, hogy új technológiákat kezdjenek el alkalmazni, hanem azt is, hogy változtassanak a munkakultúrájukon, hogy képesek legyenek megelőlegezni a jövő változásait.

 

Az elmúlt két év megmutatta, hogy azok a vállalkozások élik túl a piac változásait, amelyek még erőteljesebben digitalizálják a működésüket. A kis- és középvállalkozások sok tekintetben leutánozták a nagyokat: átalakították a munkafolyamataikat és az üzleti modelljeiket, képezték a munkavállalóikat, felgyorsították a termékinnovációt. Ma már nem az a kérdés, hogy képesek-e a hibrid munkavégzést működtetni, hanem sokkal inkább az, hogy kihasználják-e az új technológiában rejlő teljes potenciált – az adatvezérelt döntéshozatalon át a mesterséges intelligencia alkalmazásáig – hogy ezzel tegyék még jövőállóbbá a működésüket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39