Ők a 2021-es Év Gyára shortlistesei!

forrás: Prím Online, 2022. március 15. 09:58

2021-ben hetedik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend magazin kiadója, a PPH Media az Év Gyára versenyt, amelyben Magyarország legjobban működő gyártóvállalatait keresik. 

A pályamunkákat ebben az évben is a Process Solutions Group értékelte, mint a korábbi években. Illetve egyes kategóriákban további szakértők bevonása történt, az E.ON Hungária Zrt. (energiahatékonyság kategória), illetve a SZTAKI (ipar 4.0 kategória) is kivette a részét a pályázatok elbírálásából. Így a már ismert és működő szempontrendszer szerint rangsorolták a nevezett gyárakat. A versenyzőkre még a helyszíni auditok várnak – a gyárlátogatások során kapott pontszámok határozzák majd meg a végleges eredményeket.

 

Visszatérő és új vállalatok is találhatók a nevezett, illetve a shortlistre került cégek listáján, több iparágból is. A korábbi évekhez hasonlóan nemcsak a tevékenységi körüket tekintve, hanem árbevételüket illetően is jelentősen eltérnek egymástól, ezért idén is külön értékelik a kkv- és nagyvállalatokat.

 

Ennek megfelelően a 2021-ben nevezett vállalatok szűkített listája a következőképpen alakul:

•  Bridgestone Tatabánya Kft.

•  CE Glass Zrt.

•  Continental Automotive Hungary Kft.

•  Electraplan Kft.

•  IBM DSS Kft.

•  KALL Ingredients Kft.

•  Ökotej Zrt.

•  R-Water Kft.

•  Vajda Papír Kft.

 

Az egyes kategóriákban – a pontszámok függvényében – születik majd egy kkv és egy nagyvállalati nyertes, az összetett győzelmet pedig olyan cégek szerezhetik meg, amelyek több kategóriában is pályáztak, és azok közül legalább egyben első helyezést értek el. Az összetett Év Gyára díjat a korábbi évekhez hasonlóan most is külön osztják ki a 3 milliárd forint alatti, a 3–15 milliárd közötti, valamint a 15 milliárd feletti éves nettó árbevétellel rendelkező vállalatoknak.

 

A verseny következő fázisában a PPH Media szakmai partnereiből és a kiadó képviselőiből álló csapat helyszíni auditokon értékel majd, személyesen felkeresve a shortlistre került vállalatokat. Ezt követően az összesített eredményeket a szakértői zsűri előtt a Process Solutions Group prezentálja, amelyben a támogató vállalatok, a főtámogató Vodafone Business, a kategóriatámogató E.ON Hungária Zrt., továbbá a partnerek, az Ipar Napjai, az Automotive Hungary kiállítások, valamint a SZTAKI és az EPIC InnoLabs kollégái értékelik a versenyzőket.

 

Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadásra májusban kerül sor az érvényben lévő járványügyi szabályozások betartásával.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Immáron 20 éve támogatják a hazai kutatónőket

Egy év alatt több mint 250 000-rel növekedett a női kutatók száma az Európai Unióban, ez a szám azonban még mindig kevésnek minősül. Az Eurostat 2022-es felmérése szerint a korábbi évekhez hasonlóan a tagállamokban átlagosan 41 százalék a nők aránya a tudományos életben, de Magyarország alig 30%-os mutatóival sereghajtó a kontinens országai között. Ahhoz, hogy ez a szám növekedni tudjon, olyan programokra, ösztöndíjakra van szükség, amelyek támogatják a női kutatókat, hogy ne kényszerüljenek a pálya elhagyására sem társadalmi, sem egyéb nyomásra.

2022. május 18. 12:26

Hogy érzi magát a Föld? – országos kreatív alkotói pályázat a Föld napja kapcsán

„Hogy érzi magát a Föld?” címmel hirdet országos kreatív alkotói pályázatot a Föld napján az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. Az intézmény Matematikai, Természettudományi és Informatikai Tanszéke mindig is hangsúlyt fektetett a jövő generációk környezettudatos szemléletének alakítására, ezért óvodások, általános iskolások, középiskolások és felsőoktatásban tanulók is jelentkezhetnek a meghirdetett pályázatra sík- és térbeli alkotásokkal. A pályamunkák leadási határideje 2022. június 15.

2022. április 22. 15:26

Megvan a legjobb szakdolgozat a digitális marketingről

Megszületett az IAB Hungary Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről 2021 pályázatának eredménye. A most harmadik alkalommal meghirdetett versenyre számos érdekes, színvonalas szakdolgozat érkezett be a szervezőkhöz. A pályázatot szponzoráló Google, Group M és OMD munkatársaiból, az IAB Hungary tagjaiból és további két szakértőből álló zsűri döntése alapján az alábbi szakdolgozatok kerültek díjazásra.

2022. április 22. 11:19

Várja a jelentkezőket Magyarország legrangosabb designpályázata

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) és a Magyar Formatervezési Tanáccsal közösen, idén 43. alkalommal hirdeti meg a Magyar Formatervezési Díjat (MFD). Hazánk legrangosabb designpályázatára 2022. május 1-jéig lehet jelentkezni. A díjazott és különdíjas pályázók alkotói oklevélben és akár bruttó 600 ezer forint pénzjutalomban részesülhetnek, amelyet a díjhoz kapcsolódó, 2022 őszén megrendezendő kiállítás ünnepélyes megnyitóján vehetnek majd át.

2022. április 17. 10:32

Elindult az LG nemzetközi innovációs versenye, várják a jelentkezőket

Az LG Electronics (LG) a varsói Alpha Wolves Summiton bejelentette, hogy elindítja A jövő otthona című globális innovációs versenyt (LG Future Home Global Innovation Challenge). A startupokat és gyors ütemben növekvő vállalkozásokat célzó felhívás olyan innovációkat és megoldásokat keres, amelyek hozzájárulhatnak a kényelmesebb, egészségesebb, összekapcsolt otthonok megteremtéséhez.

2022. április 11. 11:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24