A Skanska székhelye rangos minősítést kapott

forrás: Prím Online, 2022. április 5. 18:27

A Skanska magyarországi székhelye, mely a Nordic Light irodakomplexumban található, WELL Health & Safety minősítést kapott. Ezt a rangos tanúsítást a legmagasabb szintű biztonsági paraméterekkel rendelkező, fertőzések kockázatát csökkentő és egészséges, biztonságos munkakörnyezetet kialakítását lehetővé tevő irodaterek kapják.

A WELL Health & Safety besorolás egy olyan, bizonyíték alapú és harmadik fél által ellenőrzött minősítés valamennyi épület- és tértípus számára, melynek célja, hogy támogassa a tulajdonosokat és üzemeltetőket abban, hogy biztonságosabb tereket hozzanak létre, készítsenek elő az irodákba visszatérő bérlőik, látogatóik és éríntettek számára a pandémia utáni környezetben. A Skanska volt az első fejlesztő Európában, amely megkapta a WELL Health-Safety minősítést nyolc épületre Lengyelországban, Romániában és Csehországban, és minden új fejlesztéséhez kapcsolódóan is folytatni szeretné ezt a gyakorlatot. Egy lépéssel tovább haladva a vállalat most megszerezte a WELL Health & Safety tanúsítást a létesítményüzemeltetésére és kezelésre vonatkozóan a saját irodái számára a közép-kelet-európai országokban, ideértve a Skanska Nordic Light irodaházban található székhelyét is.

 

 

A Skanska 480 négyzetméteres budapesti irodája belsőépítészeti terveit a LAB5 magyar építészeti stúdió készítette, együttműködve a fejlesztővel. Különös hangsúlyt helyeztek az irodai felhasználók jóllétére, a funkcionalitásra és a zöld környezetre a Skanska fenntartható és jövőbiztos irodai környezet iránti elképzelései mentén. A fejlesztő svéd gyökerei által ihletett irodatér természetes és pihentető légkört nyújt, a növények és fák térelválasztóként való integrálásával és minőségi, fenntartható anyagok használatával.

 

 

“A székhelyünk minősítési folyamata során különböző kategóriákat értékeltek, mint például a takarítás és higiénia, a vészhelyzeti készültségi programok, az egészségügyi szolgáltatások, a levegő- és vízminőség figyelése és kezelése, az érintettek bevonása és a kommunikáció, valamint az innováció. A budapesti irodánk figyelemreméltó eredményt, 18 jellemzőt ért el az összes fent említett kategóriában, továbbfejlesztett tisztítási gyakorlatokat és eljárásokat dolgoztunk ki a felületi érintkezés csökkentésére, monitorozzuk és kezeljük a levegő és víz minőségét, valamint tervet készítettünk az irodaterületre való egészséges visszatéréshez. Az irodai munkavégzés elengedhetetlen része az üzletmenet folytonosságának biztosításához, a csapatmunka és a kollaboráció lendíti előre az innovációt – és ez inkább személyesen történik meg. Viszont elengedhetetlen, hogy biztonságosan használható irodaterekkel rendelkezzünk, és ez az új minősítés minden nap igazolja az embereink biztonságát.” – mondta Schmidt András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzleti egységének fenntarthatósági vezetője.

 

 

A WELL Health & Safety minősítés célja, hogy prioritásként kezelje a munkavállalók, a látogatók és az éríntettek egészségét és biztonságát hosszú távon, igazolja, hogy a tanúsított terek teljesen biztonságosak a használók számára. Ezt a minősítést, melyek a legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelő irodaterek kaphatják meg.

 

Fotók: Batár Zsolt, Skanska

Kulcsszavak: Skanska iroda

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A hazai kreatív ipari startupok számára hirdet versenyt a Tech In The City

A hazai kreatív ipari startupok számára hirdet versenyt a Tech In The City, a hazai forduló győztese pedig továbbjut a Creative Business Cup június végi nemzetközi döntőjébe.

2022. május 19. 17:10

A Sony bemutatja a LinkBuds-sorozat legújabb tagját, a LinkBuds S-t

A Sony bejelentette a LinkBuds-sorozat legújabb tagját: a LinkBuds S vadonatúj hangzásélményt biztosít a Sony érzékelő technológiáinak és partneri együttműködésének köszönhetően, mindezt úgy, hogy a felhasználók megtapaszthatják a “NEVER OFF” élményt.

2022. május 19. 15:26

A munkavállalók tájékozottságával csökkenthető a vállalati adatkiszivárgások száma

Az adathalászat az egyik legelterjedtebb kiberfenyegetésnek számít világszerte, mégis az adathalászok elleni védekezést nehezíti, hogy széles körű és megújuló eszköztárral – rosszindulatú szoftverek, szenzitív adatokat gyűjtő hamis weboldalak és emailek – rendelkeznek. A kiberbiztonsággal foglalkozó elemzések szerint naponta több mint 330 milliárd e-mailt küldenek és fogadnak a felhasználók, melyből 3,4 milliárd adathalász e-mail.

2022. május 19. 13:59

A szemkamerás kutatások, avagy látjuk-e, hova nézünk

A szem egy rendkívül összetett szerv, amely rengeteg információt képes befogadni. Viszont mi történik akkor, amikor magáról a szemről rögzítünk adatokat? Nos, akkor akár marketingkutatás is lehet belőle. A szemkamerás kutatási módszer alapja az a jelenség, hogy az ember folyamatosan mozgatja a szemét. Ezeket a mozgásokat a kamera rögzíti, ebből pedig számos faktor kiderül, valamint következtetni lehet továbbiakra is.

2022. május 19. 12:38

Hogyan hozhat változást az energiatárolás egy decentralizált energiarendszerben?

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével egyre fontosabbá válik az energiatárolás szerepe az egyes országok hálózati villamosenergia-ellátásában, valamint a kereslet és a kínálat ideális arányának megteremtésében. Európa-szerte már számos város vizsgálja, hogy miként válhatnak a középületek – például iskolák és kórházak – hatékony termelő-fogyasztókká, ezzel is segítve a hálózat egyensúlyának fenntartását.

2022. május 19. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24