Áttörést hozhatnak a magyar egészségügyben ezek a forradalmian új technológiák

forrás: Prím Online, 2022. április 19. 20:06

Az élő szervezetre ártalmatlan, biztonságosan használható „okos” UV-lámpa minden vírussal, így a COVID-19-el is sikeresen veszi fel a harcot. Azonban nemcsak ennek a világszabadalmi egészségügyi technológiának a bevezetésén dolgozik a most piacra lépő NextGenMed Hungary. 

Missziós céljául tűzte ki az egészségügy megerősítését a Dr. Simkovits Dániel és Peres Áron által alapított magyar vállalkozás, amely hazánkban korábban nem alkalmazott, hiánypótló egészségügyi megoldások meghonosítására fókuszál. Ezek között éppúgy megtalálható a fertőtlenítés – emberekre biztonságos – UV-fénnyel, mint az ólommentes röntgen sugárzás elleni védőeszközök vagy az észrevétlenül viselhető, elektródakábel nélküli Holter (EKG) készülék, amely mesterséges intelligenciával végzi el a leletezést. 

 

Peres Áron és Dr. Simkovits Dániel

 

„Az egészségügyi újítások meghatározóak a gyógyítás sikere szempontjából. Célunk olyan, itthon még újdonságnak számító, mégis hatékony és megbízható egészségügyi technológiák bemutatása, meghonosítása, melyekhez nyugodt szívvel adjuk a nevünket” – mondta Dr. Simkovits Dániel technológiai igazgató, aki kollégájával közösen küldetésüknek tartja, hogy minél többek számára hozzáférhetővé tegye az egészségvédelmet és a gyógyítást szolgáló innovációkat. „Csakis olyan újításokat karolunk fel, amelyek mögött hiteles kutatási eredmények állnak. Ilyen az UV-C, fertőtlenítést szolgáló lámpánk is, amelyet külföldön már nagy hatékonysággal használnak – emberek jelenlétében – kórházakban, irodákban, közösségi helyeken, éttermekben és ipari létesítményekben. Mint minden eszközünk esetében, ennek is hosszú tesztelés és validációs folyamat előzte meg a bevezetését. Minden terméket magunk is tesztelünk, sőt – a Holter készülék esetében – már a fejlesztés folyamatában is részt vettünk. Számos izgalmas tervünk van még. A külföldön már elérhető termékek bevezetése mellett saját fejlesztésekben is gondolkodunk” – emeli ki Peres Áron ügyvezető.

 

 

„Az újító szerep mindig nehéz, de a felfedezés öröme a miénk is – nem a könnyű utat járjuk, hanem azt, amelyben hiszünk. Törekszünk az állandó megújulásra és arra, hogy az egészségügyi technológiáink hazai anyagi viszonylatban is elérhetők legyenek ott, ahol erre igazán szükség van. Ennek jegyében bizonyos intézmények hosszabb ideje díjmentesen használják az eszközeinket. Erőfeszítéseink a tényleges segítségnyújtást szolgálják, igyekszünk mindent megtenni azért, hogy az innovatív megoldásokat a hazai egészségügy is alkalmazni tudja” – tette hozzá Dr. Simkovits Dániel.

 

Tudomány ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A hazánkban működő CT és MR gépek akár fele is lecserélődhet rövid időn belül

A napokban fognak utolsó körben eredményt hirdetni abban a közbeszerzési eljárásban, melynek keretösszege MR (mágneses rezonancia) gépekre 10 milliárd, míg CT (komputertomográf) szkennerekre 15 milliárd forint. Az egészségügy ezen szegmensében zajló fejlődésre, és az eszközök árainak örvendetes csökkenésére hívja fel a figyelmet a United Imaging készülékek hazai forgalmazója, a Humantech Solution Zrt. 

2024. február 24. 10:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07