A Seco Zöld Alapja már több mint egy évtizede ér el fenntarthatósági célokat

forrás: Prím Online, 2022. április 28. 14:58

A Seco Tools 2012-ben létrehozta Zöld Befektetési Alapját, hogy ezzel járuljon hozzá a klímaváltozás visszaszorításához és a negatív környezeti hatás csökkentéséhez. A Zöld Alap azóta különböző fenntarthatósági projektekbe történő befektetést támogatott, amelyek mérsékelték a vállalat tevékenységeinek környezeti hatását.

2022-ben 10 millió svéd koronát fordítottak a hosszú távú vállalati célok finanszírozására, különösen arra, hogy a cég éghajlatra gyakorolt hatását több mint 50%-kal csökkentsék, és 2030-ra elérjék a 90%-os körkörösséget.

 

„A már több mint egy évtizede működő Zöld Alap fontos eszköze a Seco-nak a fenntarthatósági projektekbe való befektetés terén” – mondta Shaelyn Meyers, a Seco Tools fenntarthatósági szakértője. „Lehetővé teszi telephelyeink számára a környezetvédelmi befektetések ösztönzését, amelyeket korábban a hagyományos befektetési tényezők miatt nem tudtak volna prioritásként kezelni.”

 

 

Napelemrendszerek világszerte

A napelem projektek célja, hogy az elektromos hálózattól való függőség minimálisra csökkentése és a megújuló energiatermelés növelése révén mérsékeljék az éghajlatra gyakorolt hatást. A Zöld Alap olyan napelem projekteket támogatott, mint például egy áramhálózattól független napelemrendszer Dél-Afrikában, vagy az Egyesült Királyságban és Indiában működő értékesítési egység napelemrendszere.

 

Hővisszanyerés és újrafelhasználás

A másik módszer, amellyel a Seco csökkenteni tudja a vállalat éghajlatra gyakorolt hatását az, hogy kihasználja a gyártási folyamataiból származó hulladékhő előnyét. A Zöld Alap olyan fenntarthatósági projekteket támogat, amelyek növelik a hővisszanyerési rendszerek számát, és ezáltal elősegítik a körkörösséget.

 

A fagerstai központi telephelyen a hővisszanyerő rendszert levegőkompresszorokkal fogják bővíteni, hogy biztosítani lehessen a telephely fűtését, és ne kelljen a továbbiakban távhőt vásárolni. A telephely CO2-lábnyoma így a becslések szerint 28%-kal csökken.

 

Hulladék körkörösségi kezdeményezések

A Seco Tools a vállalat hulladék körkörösségének növelésére is törekszik, és mindent megtesz annak érdekében, hogy csökkentse a hulladékának szemétlerakó helyekre küldésével járó környezeti hatást. A Zöld Alap más projektek finanszírozására is fordított pénzt, például komposztálók létrehozására az egyesült királyságbeli telephelyén, valamint egy olyan fenntartható infrastruktúrára az összes telephelyén, amely a hulladék újrahasznosításra történő rendszerezését segíti.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vállalati adatokon tanított generatív AI: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából. 

2024. február 27. 18:59

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

2024. február 27. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30