Az ABB folyamatirányító rendszert telepít Lengyelországban

forrás: Prím Online, 2022. június 9. 18:37

Az ABB a Hyundai Engineeringgel és a Técnicas Reunidas-szal közösen kapott megbízást piacvezető folyamatirányító rendszerük (DCS), az ABB Ability System 800xA telepítésére a lengyelországi Plockban megvalósuló Olefin III komplexum területén. A PKN Orlen az ABB Ability System 800xA vezérlési architektúrát a fejlesztési megaprojekt egészébe integrálva képes lesz folyamatosan nyomon követni és elemezni az üzem termelékenységét, miközben valós időben maximalizálja az eszközteljesítményt, menedzseli az energiafelhasználást, biztosítja az előállított termékek minőségét és optimalizálja a folyamatok hatékonyságát.

Ennek az állandó adatfolyamnak a felhasználásával a cég – a terméktonnánkénti CO2-kibocsátás 30%-os csökkentésére irányuló célkitűzésével összhangban – pontosabb és megalapozottabb döntéseket tud majd hozni az energia minél hatékonyabb felhasználása érdekében. Ez a nyersanyag-felhasználás, az üzemi energiaszint, valamint a keletkező hulladék és melléktermékek szigorú ellenőrzését is magában foglalja.

 

„Fenntarthatósági stratégiánk része az is, hogy az ABB elkötelezetten támogatja ügyfeleit abban, hogy éves CO2-kibocsátásuk 2030-ig 100 megatonnával csökkenjen. Piaci ismereteinket és a komplex üzemi műveleteket szolgáló piacvezető DCS technológiánkat összekapcsolva segíteni tudunk a PKN Orlennek abban, hogy minél nagyobb legyen befektetésének megtérülése” – mondta Brandon Spencer, az ABB Energy Industries elnöke.

 

 

A DCS mellett az ABB számos olyan rendszert is szállít, amelyek célja, hogy a komplexum működése a lehető legbiztonságosabb legyen. Ilyen rendszer például a Burner Management System (BMS), az Emergency Shutdown System (ESD) és a High-Integrity Pressure Protection System (HIPPS). Mindezeket egy ipari kiberbiztonsági megoldás egészíti ki, melynek legfőbb feladata, hogy mérsékelje a komplexum ellen irányuló kiberfenyegetéseket.

 

Az olefinek képezik azt a szénből és hidrogénből álló alapvegyületet, amelyből a mindennapokban használt legkülönfélébb termékek, így tisztítószerek, higiéniai és gyógyászati termékek, azon belül is például a védőruhák és a maszkok előállításához felhasznált szintetikus szálak (PPE) készülnek. Szakértők 2020-ban az iparág globális piaci értékét 232,45 milliárd dollárra becsülték, és véleményük szerint évi 4,5%-os növekedési ráta mellett ez az érték 2028-ra eléri a 329,30 milliárd dollárt.* Ezt az exponenciális növekedést az egyre bővülő fogyasztói kereslet és a világ műanyagiparában tapasztalható mind nagyobb arányú felhasználás hajtja.

 

A projekt a tervek szerint 2024-ben fejeződik be, működését pedig 2025-ben kezdi meg. Az ütemezett teljesítés támogatására az ABB egyedi projektmegvalósítási módszertanát, az Adaptive Execution-t alkalmazza. Az Adaptive Execution a virtuális műszaki tervezést és a digitalizálást használja fel arra, hogy minden igényt kielégítő, szabványosított és agilis projektmenedzsment-élményt nyújtson valamennyi érintett és érdekelt félnek. Ennek a módszertannak a segítségével az ABB akár 30%-kal is csökkentheti a szállítási időt, 40%-kal a működés megkezdéséhez szükséges időt, és akár 40%-kal az automatizáláshoz kapcsolódó teljes tőkeköltséget.

 

______________

* Olefins Market – Industry Size, Share & Analysis, 2020-2028, Reports and Data.

Kulcsszavak: ABB

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szingapúrban díjazták a magyar techcég famentő megoldásait

Szingapúr környezetvédelmi és fenntarthatósági miniszterétől vett át rangos környezetvédelmi elismerést a magyar hátterű greehill vezetése a városi növényzet digitális eszközökkel történő tervezésében használt úttörő megoldásaiért. A magyar gyökerű, az intelligens városi megoldások globális piacán meghatározónak számító techcég évek óta jelen van a városi erdészet (urban forestry) terén a világ legfejlettebb régiójának számító városállamban, a Szingapúri Nemzeti Parki Igazgatóság technológiai partnereként, a közelmúltban pedig a budapesti Népligetben is megkezdte a fák egészségének felmérését.

2022. december 9. 11:24

Új megoldásokat mutatott be az Enlit 2022-n a Schneider Electric

Gyakorlati és fenntartható megoldásokat kínálnak Európa rövid és hosszú távú energetikai kihívásaira a Schneider Electric új fejlesztései és kísérleti projektjei, amelyeket az „Enlit Europe 2022” konferencián mutattak be. A digitalizáció kulcsszerepet játszik az európai energiabiztonság megteremtésében, illetve a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az Enlit Europe az energiaszektor meghatározó eseménye, amit idén Frankfurtban november 29. és december 1. között tartottak. A kiállításon mintegy 700 kiállító és 15 ezer látogató vett részt, és 500 előadó osztotta meg gondolatait az energiaszektor jelenéről és jövőjéről.

2022. december 9. 09:59

A Dell Technologies kutatása szerint a cégeket több katasztrófa érte idén, mint a korábbi években

A Dell Technologies legújabb megoldásaival tovább erősíti vezető iparági szerepét az adatvédelmi eszközök és szoftverek*1 terén, hogy segítsen az ügyfeleknek megvédeni az adataikat a helyszínen, a publikus felhőszolgáltatóknál és az edge-en. A Dell PowerProtect Data Manager egyszerűen használható fejlesztésekkel támogatja a multi-cloud adatvédelmet. A Dell fejlesztései a mesterséges intelligencián alapuló Zero Trust-architektúrák bevezetésével segítik megvédeni a cégeket a kibertámadások egyre növekvő veszélyeitől.

2022. december 8. 18:36

20 éves Magyarország legnagyobb boltszámú kereskedelmi rendszere

2002-ben írt alá szerződést egységes, integrált kereskedelmi rendszerének kialakításáról és bevezetéséről a CO-OP Hungary Zrt. a KFKI-Laurel konzorciummal. A projekt a maga 10 milliárd forintos becsült költségével akkoriban nemcsak idehaza, hanem a kelet-közép-európai régióban is óriási volumenűnek számított. A legkiterjedtebb magyar kiskereskedelmi lánc, a Coop mintegy 1500 boltjába vezette be a Laurel a megoldást, amely így méretében és komplexitásában is vetekszik a világ vezető integrált rendszereivel.

2022. december 8. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55