Az LG csatlakozik a Home Connectivity Alliance-hez

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 28. 10:09

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy csatlakozott a Home Connectivity Alliance (HCA) nevű szövetség igazgatótanácsához, amely nyitott együttműködések és innovációk révén törekszik magasabb szintű okosotthon-élményt nyújtani a felhasználóknak.

A 2022-ben alapított, számos intelligens otthoni megoldásokat gyártó céget tömörítő szövetség célja, hogy biztonságos és egymással kompatibilis eszközökből álló, összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát hozzon létre. Az LG mellett mintegy 13 globális márka, köztük a Samsung, az Arçelik, az Electrolux, a Haier, a GE Appliances és a Trane Technologies is tagja a szövetségnek. A szervezet a márkák különféle eszközeinek és szolgáltatásainak zökkenőmentes kompatibilitását kívánja lehetővé tenni a felhő-felhő (C2C) interoperabilitásra vonatkozó iránymutatások kidolgozásával és végrehajtásával.

 

Azzal, hogy az LG a szövetség igazgatótanácsának tagja lett, lehetőség nyílik arra, hogy a felhasználók az LG ThinQ alkalmazásból kényelmesen vezéreljék a szövetség többi tagjának intelligens otthoni megoldásait, illetve, hogy az LG készülékeit más HCA-tagvállalatok okosotthon-platformjain keresztül is kezeljék.  

 

 

„Örömmel köszöntjük az LG-t a szövetség igazgatótanácsában, aki piacvezető vállalatként tudja és érti, hogy az interoperabilitás elengedhetetlen a valóban zökkenőmentes okosotthon-élményhez" – mondta Yoon Ho Choi, a Home Connectivity Alliance elnöke. „Globális tagszervezeteink tudását és tapasztalatait kihasználva tovább bővítjük az összekapcsolt otthonok lehetőségeit, és a fogyasztók számára könnyebb, kényelmesebb, intelligensebb életmódot biztosítunk."

 

„Nagyon örülünk, hogy csatlakozhattunk a Home Connectivity Alliance igazgatótanácsához, és izgatottan várjuk a közös munkát a hozzánk hasonlóan gondolkodó tagvállalatokkal" – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A csatlakozásról szóló döntés összhangban van az LG nyílt innovációk és együttműködések iránti elkötelezettségével, valamint azzal a céljával, hogy a vásárlóknak több lehetőséget és kényelmesebb megoldásokat kínáljon a hétköznapokban. Jól illeszkedik továbbá az LG víziójába arról, hogy a jövő összekapcsolt okosotthon-élményének fejlesztésében kulcsszerepet vállaljon.”

 

A 2022-es, szeptemberi IFA kiállításon az LG, és a berlini eseményen kiállítóként részt vevő többi szövetségi tag első ízben mutatja be a látogatóknak a legújabb intelligens otthoni megoldásaik márkák közötti átjárhatóságát.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tűzvédelmi és mentési célokra fejlesztett négylábú robotplatformot a Unitree

A fogyasztói és ipari felhasználású bionikus robotok területén egyaránt vezető szerepet betöltő kínai Unitree Robotics professzionális tűzoltási, tűzmegelőzési, felderítési és mentési célú robotot mutatott be. A négylábú platform a katasztrófavédelem szinte bármely területén alkalmazható adatgyűjtési, felderítési és mentési feladatok ellátására.

2023. március 30. 16:03

Közel húszezer érdeklődő vett részt a Műegyetemi Állásbörzén

Több mint 150 kiállító négyezer állásajánlata közül válogathattak a hallgatók a tavaszi Műegyetemi Állásbörzén, ahol ismételten a villamosmérnökök iránt volt a legnagyobb kereslet. A K épületben a szakértői tanácsadás kapott új köntöst, a Q épületben pedig neves cégek tartottak előadásokat kiemelt szakmai témákban. A kétnapos eseményre közel húszezren látogattak ki, amely a külföldi diákok körében is egyre népszerűbb. Ezzel összehangban jól látható, hogy közülük egyre többen maradnának Magyarországon az egyetem elvégzése után is.

2023. március 30. 12:48

Újabb 180 általános iskolában lesz elérhető az élményszerű tanulás

A Delta Systems Kft. szállítja azt a 600 darab 3D nyomtatót és induló nyomtató anyagkészletet, amelyet hátrányos helyzetű térségek 180 általános iskolája kap a Klebelsberg Központ által indított nyílt uniós közbeszerzési eljárásban. A Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett Delta Technologies 100%-os leányvállalata által megvalósuló nettó 346 millió forintos beruházás az Okostanterem 2 folytatásaként köznevelési intézményekben teremti meg a diákok élményszerű oktatásának lehetőségét modern eszközökkel, támogatva a műszaki érdeklődésüket. 

2023. március 30. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08