Az LG csatlakozik a Home Connectivity Alliance-hez

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 28. 10:09

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy csatlakozott a Home Connectivity Alliance (HCA) nevű szövetség igazgatótanácsához, amely nyitott együttműködések és innovációk révén törekszik magasabb szintű okosotthon-élményt nyújtani a felhasználóknak.

A 2022-ben alapított, számos intelligens otthoni megoldásokat gyártó céget tömörítő szövetség célja, hogy biztonságos és egymással kompatibilis eszközökből álló, összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát hozzon létre. Az LG mellett mintegy 13 globális márka, köztük a Samsung, az Arçelik, az Electrolux, a Haier, a GE Appliances és a Trane Technologies is tagja a szövetségnek. A szervezet a márkák különféle eszközeinek és szolgáltatásainak zökkenőmentes kompatibilitását kívánja lehetővé tenni a felhő-felhő (C2C) interoperabilitásra vonatkozó iránymutatások kidolgozásával és végrehajtásával.

 

Azzal, hogy az LG a szövetség igazgatótanácsának tagja lett, lehetőség nyílik arra, hogy a felhasználók az LG ThinQ alkalmazásból kényelmesen vezéreljék a szövetség többi tagjának intelligens otthoni megoldásait, illetve, hogy az LG készülékeit más HCA-tagvállalatok okosotthon-platformjain keresztül is kezeljék.  

 

 

„Örömmel köszöntjük az LG-t a szövetség igazgatótanácsában, aki piacvezető vállalatként tudja és érti, hogy az interoperabilitás elengedhetetlen a valóban zökkenőmentes okosotthon-élményhez" – mondta Yoon Ho Choi, a Home Connectivity Alliance elnöke. „Globális tagszervezeteink tudását és tapasztalatait kihasználva tovább bővítjük az összekapcsolt otthonok lehetőségeit, és a fogyasztók számára könnyebb, kényelmesebb, intelligensebb életmódot biztosítunk."

 

„Nagyon örülünk, hogy csatlakozhattunk a Home Connectivity Alliance igazgatótanácsához, és izgatottan várjuk a közös munkát a hozzánk hasonlóan gondolkodó tagvállalatokkal" – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A csatlakozásról szóló döntés összhangban van az LG nyílt innovációk és együttműködések iránti elkötelezettségével, valamint azzal a céljával, hogy a vásárlóknak több lehetőséget és kényelmesebb megoldásokat kínáljon a hétköznapokban. Jól illeszkedik továbbá az LG víziójába arról, hogy a jövő összekapcsolt okosotthon-élményének fejlesztésében kulcsszerepet vállaljon.”

 

A 2022-es, szeptemberi IFA kiállításon az LG, és a berlini eseményen kiállítóként részt vevő többi szövetségi tag első ízben mutatja be a látogatóknak a legújabb intelligens otthoni megoldásaik márkák közötti átjárhatóságát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07