Önálló életvitel minőségi körülmények között

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 5. 15:31

A „Kőbe zárt zene” videosorozat pár perces filmalkotásai az építészet „csúcsait” fedezik fel szerte a világon, áttekintve egy-egy épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából. 

A sorozat következő része a Sydney közelében lévő Casa Capace lakóegyüttest mutatja be, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy az építészet jóval több a külső megjelenésnél. Ezek az épületek első ránézésre nem túl látványosak, de bizonyos értelemben egyedülállóak: a lakók minden igényének megfelelnek. A saját lakóingatlan létrehozásához olyan építész kell, aki személyiségével hitelesíti alkotását.

 

 

Aaron Stevens

Az épületek tervezője Aaron Stevens, akinek minden vágya jó ügyeket szolgálni. Aaron felfogása szerint nem maga az épület a legfontosabb, hanem a benne élő emberek. Épületterveivel szeretné jókedvre deríteni a majdani lakókat és megteremteni a minőségi élet hangulatos tereit. A Casa Capace a legjobb példa erre. Az itt kialakított okosotthonok önálló életvitelt biztosítanak luxuskörülmények között, ami merőben más élményt nyújt, mint a hagyományos értelemben vett gondozó otthonok.

 

A századközépi modern stílus ihlette épületben a tervező a belső és külső terek összekapcsolására, az apró részletek és a nagy tömegek hangsúlyos megjelenítésére, valamint a színek, az anyagok, a felületek és a berendezési tárgyak megnyugtató harmóniájára helyezte a hangsúlyt. A letisztult külső mögött modern technológia rejtőzik, mely úgy segíti a lakók életét, hogy látható módon nem tolakodik be életterükbe.

 

 

Az ajtók, a redőnyök, a lámpák, a hőmérsékletszabályzók és az állítható magasságú munkalapok mindegyike, okostelefonról, laptopról, vagy éppen hangszórón keresztül működtethető, a lakók igényei szerint. Az automatizálásnak ezt a szintjét az ABB i-bus KNX technológiája teszi lehetővé. Mivel a rendszer nyílt forráskódú, különböző beszállítóktól vásárolt hardverelemekkel használható, azonban az egész mégis egyetlen közös szoftverplatformon működik.

 

 

Az ABB VoiceControl for KNX segítségével a lakók kedvenc hangasszisztensük segítségével működtethetik otthonukat. Az ABB más termékekkel is kivette részét az ingatlanfejlesztésből, többek között a fürdőszobákban elhelyezett jelenlétérzékelőkkel, vagy az ABB-Welcome kaputelefon-rendszerrel, hogy a lakók könnyen ellenőrizhessék, ki van odakint.

 

Az ABB villamossági termékei látják el árammal azokat az elsődleges rendszereket, amelyek e lakások működőképességét biztosítják. Aaron csapata szorosan együttműködött a megrendelő DPN Casa Capace-val a vonatkozó előírások és az akadálymentesítési követelmények betartása érdekében. Ha megnézzük az elkészült épületeket, nincs ember, aki megmondaná, hogy ilyen előírások vonatkoznak rájuk. Inkább csúcskategóriás dizájner otthonok érzetét keltik, amelyekben bárki szívesen lakna.

 

 

Komoly teljesítmény ez az épület, mely jól érzékelteti, hogy az építészet milyen erővel képes vonzó, funkcionális és kényelmes lakókörnyezetet teremteni, olyat, amelyben mindenki otthon érezheti magát.

 

A „Kőbe zárt zene” sorozat további részei ezen a linken tekinthetők meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Közösségi finanszírozással segítené az iskolákat a Redmenta

Befektetésért indult a Cápák Közöttbe a digitális oktatás úttörőjeként ismert Redmenta, cápatörténelmi ajánlatot kaptak. Most a közösség erejét hívják segítségül, hogy megoldásukat minél több iskolába elvihessék országszerte. 

2023. március 27. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08