Gyújtószikramentes mobileszköz-ökoszisztéma minden okosgyári koncepcióhoz

forrás: Prím Online, 2022. november 14. 17:01

A robusztus, gyújtószikramentes okoseszközöknek köszönhetően az alkalmazottak még a veszélyes területeken élvezhetik is az adatgyűjtés, az intelligens karbantartás és a távoli segítségnyújtás előnyeit. November 8-10. között a nürnbergi SPS – Smart Production Solutions szakkiállításon a Pepperl+Fuchs ECOM Instruments márkája egy sokrétű ökoszisztémát mutatott be, amely a mobil munkavállalókat és egy intelligens gyár veszélyes területeit kapcsolja össze. Az okostelefonok, táblagépek és okosszemüvegek szinte korlátlan rugalmasságot biztosítanak a mobil dolgozóknak minden alkalmazási helyzetben.

 

 

Az ECOM Instruments Visor-Ex 01 okosszemüvegével a mobil dolgozók nagy teljesítményű társat kapnak minden olyan feladathoz, ami szabad kézhasználtot és folyamatos kommunikációt igényel.

 

Legyen szó dokumentációról, digitális munkarendelésekről, építési rajzok megtekintéséről, intelligens műveletekről vagy valós idejű „látom, amit látok” kommunikációról távoli támogatással: az ECOM Instruments már ma átfogó, gyújtószikramentes intelligens eszközökből, perifériákból, alkalmazásmérnöki tanácsadásból és támogatásból, valamint digitális szolgáltatásokból álló portfóliót kínál a jelenlegi és jövőbeli alkalmazási forgatókönyvekhez. Az ECOM portfóliója a nagy teljesítményt, a megbízható kommunikációt és a könnyű használhatóságot egy holisztikus koncepcióban egyesíti. Az intelligens megoldások a digitális együttműködés új dimenzióját nyitják meg a veszélyes területeken – helyfüggetlen, gyors és biztonságos módon. Az intelligens, gyújtószikramentes eszközök, a legkorszerűbb szoftverek és a digitális szolgáltatások lehetővé teszik a mobil dolgozók számára, hogy valós időben, digitálisan osszák meg egymással a know-how-t, vagy virtuálisan élőben varázsoljanak egy szakértőt a munka helyszínére. Az eredmény a kiszámíthatóság, az ellenőrizhetőség, a lean folyamat, illetve a kevesebb állásidő révén a költségmegtakarítás, a magasabb termelékenység és fenntartható tudásmenedzsment. 

 

Digitális támogatás a kezek szabadsága mellett is: Visor-Ex 01

Az ECOM Instruments vásári bemutatójának fénypontja volt a Visor-Ex 01, amely 180 grammos súlyával jelenleg a legkönnyebb gyújtószikramentes okosszemüvegnek számít a piacon. A Visor-Ex 01 az első ilyen készülék, amely ATEX és IECEx tanúsítvánnyal rendelkezik. Egyedülálló jellemzője az új koncepció, ami az intelligens szemüveg különböző funkcióit az egyes alkatrészek között osztja el a súly minimalizálása érdekében. Az okosszemüvegek moduláris rendszere integrált kamerával és mikrofonnal, a Smart-Ex 02 okostelefonnal és egy külső akkumulátoregységgel a lehető legnagyobb rugalmasságot, valamint új, távoli munkavégzési módokat kínál a mobil dolgozóknak – pl. felszabadítva a kezeket a különféle feladatokhoz. A Visor-Ex 01 OLED kijelzője a munkához szükséges információkat jeleníti meg. A mobil munkatársnak az aktuális feladatra fordított osztatlan figyelme csökkenti a hibák vagy a munkafolyamat megszakításainak kockázatát.

 

Az ECOM Instruments bevált Smart-Ex 02 okostelefonjával a mobil dolgozók megtekinthetik a küldetéssel kapcsolatos dokumentumokat, például az ellenőrző listákat, majd a kezeket felszabadító üzemmódba válthatnak a Visor-Ex 01 okosszemüveggel. A rendszer moduláris felépítése a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítja a mobil dolgozóknak a munkavégzés során

 

Mostantól az 1/21-es zónákban is használható: Tab-Ex 03

Igényes digitális munkafolyamatokhoz, például részletes tervekhez vagy kiterjedt ellenőrző listákhoz kényelmes eszköznek bizonyul a gyújtószikramentes Tab-Ex 03 táblagép a nagyméretű 8 hüvelykes kijelzővel. 2022. október vége óta a Tab-Ex 03 nemcsak a DZ2-es (2/22-es zóna), hanem a DZ1-es változatban is elérhető az 1/21-es zónához. Ezáltal a Samsung Galaxy Tab Active3 teljesítménye és egyszerű használata olyan gyárterületeken is kiaknázható, ahol a levegő és gyúlékony anyagok robbanásveszélyes keveréke alakulhat ki. A mobil dolgozók számára ez megnövekedett termelékenységet jelent mindennapi munka során. A hátlapon található 13 megapixeles, illetve az 5 megapixeles előlapi kamerának köszönhetően például nagy felbontású fotókkal és videókkal gazdagíthatják a valós idejű dokumentációt. A Samsung Knox új Enterprise Edition verziója kompromisszumok nélküli adat- és eszközbiztonságot nyújt.

 

 

Az ECOM Instruments tovább írja a 8 hüvelykes Tab-Ex sorozatának nemzetközi sikertörténetét a gyújtószikramentes Tab-Ex 03 táblagéppel a DZ1 változatban (az 1/21-es zónához és az 1-es osztályhoz)

 

Intelligens kommunikáció a mobilitáshoz: Smart-Ex 02

A Tab-Ex-hez és a Visor-Ex-hez hasonlóan a gyújtószikramentes Smart-Ex 02 okostelefon is a veszélyes területek digitalizációs réseire jelent megoldást, ahol csak a megfelelő, veszélyes területre tanúsított mobileszközök használhatók. Információforrásként és dokumentációs eszközként a Smart-Ex 02 megkönnyíti a veszélyes területeken lévő eszközök és gépek diagnosztizálásával, karbantartásával és szervizelésével kapcsolatos rutinfeladatokat a mobil dolgozók számára. Az okostelefonon keresztüli digitális dokumentáció zökkenőmentes, valós idejű információkezelést tesz lehetővé. Az ergonomikus okostelefon akár kesztyűben is intuitív módon kezelhető. A push-to-talk és a riasztó gombok nemcsak a maximálisan könnyű használatot, hanem a mobil dolgozó biztonságát is biztosítják. Kibővített, -20 és +60 °C közötti hőmérsékleti tartományával, robusztus Gorilla Glass kijelzőjével és 24 órás üzemidőt lehetővé tevő akkumulátorával a Smart-Ex 02 zord ipari környezetben való használatra optimalizált. Az olyan digitális termékek és szolgáltatások, mint az ECOM Instruments automatizált előkonfigurálása, az átfogó mobileszköz-kezelés és eszközelemzés, azt biztosítják, hogy az intelligens eszközök pillanatok alatt alkalmazkodjanak az új kihívásokhoz – például a vezeték nélküli frissítések révén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kulináris segédek: íme néhány praktikus konyhai eszköz a mindennapokhoz

Gyorséttermi menü, pár perces készételek vagy más, könnyen elkészíthető alternatívák – alig jut idő a konyhában tevékenykedni, ezért minden más megoldást előnyben részesítünk. Az otthon főzés azonban egy olyan művészet, amely az egészséges életmódot, a kreatív önkifejezést és a közösségi kapcsolatokat is erősíti. A Konyhakiállítás alkalmából a Gorenje szakértői összegyűjtötték azokat a megoldásokat, amelyek segítségével egyszerű, mégis hatékony konyhai munkafolyamatokat alakíthatunk ki, így az otthoni főzés nemcsak egy feladat, hanem egy élvezetes tevékenység lehet.

2024. március 1. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30