500 millió eurós tőkealap segít a klímavédelemmel és ipari technológiával foglalkozó startupoknak

forrás: Prím Online, 2022. november 29. 13:58

Az SE Ventures tőkekezelő második alapja, a Fund II 500 millió euróval fejleszti a klíma- és ipari technológiára összpontosító startupokat. Korábbi támogatásuknak, a Fund I sikerének köszönhetően a cég immár 1 milliárd euróval a világ egyik legnagyobb elektromosságra, digitalizációra és szén-dioxid-mentesítésre összpontosító kockázati tőkekezelőjévé vált. Az SE Ventures a Schneider Electric-kel partnerségben létrehozott vállalati kockázati tőkealap. 

Az SE Ventures 500 millió euróval indította el második, Fund II névre keresztelt tőkealapját, mellyel biztosította helyét a világ legnagyobb klíma- és ipari technológiára összpontosító kockázati tőkebefektetői között. Az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalattal, a Schneider Electric-kel a háta mögött az SE Ventures 2018-ban hozta létre Fund I alapját, melynek sikerének köszönhetően immáron 1 milliárd euró értékű forrást tesz elérhetővé a startupok számára. A Fund II 2023 januárjában kezdi el a tőkekihelyezést, megduplázva ezzel a SE Ventures eddig elért sikereit a klímatechnológia, az ipari mesterséges intelligencia, a mobilitás, az ingatlanpiac és a kiberbiztonság területén. 

 

"Olyan világban élünk, amely három alapvető szinten, az energia, a gazdaság és az éghajlat területén is válsággal néz szembe" – mondta Nadège Petit, a Schneider Electric innovációs igazgatója. "Soha nem volt még nagyobb szükség az átalakulásra, és jobb lehetőség arra, hogy pozitív hatást érjünk el – egy olyan változást, melyet három terület, az elektromosság, a digitalizáció és dekarbonizáció megújításával valósíthatunk meg. A Fund II elindításával folytatjuk a startup ökoszisztémának szánt tőkeelhelyezési stratégiánkat és törekszünk arra, hogy a merész megoldásokat hozó startupok és nagyratörő célokkal rendelkező vállalatok is hozzáférjenek azokhoz az erőforrásokhoz, amik ahhoz szükségesek, hogy egy szebb jövőt teremtsenek.”

 

 

Az SE Ventures a döntéshozatali rugalmasságot és a befektetések kereskedelmi fejlesztését helyezi előtérbe, miközben páratlan hozzáférést biztosít a Schneider Electric globális ügyfél- és partnerhálózatához. A tőkekezelő Fund I alapja több mint 40 induló vállalkozásba és hét kockázati alapba fektetett már be, és 200-nál is több induló vállalkozással kötött partnerséget.

 

„A SE Ventures és a Schneider Electric közösen egy jobb jövőt épít, éppen ezért fektet olyan nagyszabású és forradalmi ötletekbe, melyek nemcsak a világ fenntarthatósági ütemtervét gyorsítják, de jelentős üzleti sikerekhez is vezetnek” – mondta Amit Chaturvedy, az SE Ventures globális vezetője és ügyvezető partnere. „Izgatottan várjuk, hogy közösen dolgozzunk a Fund II alapon a Schneider Electric-kel, hiszen így a segítségükkel jobban megismerhetjük az ő működési környezetüket és azt, hogyan támogathatjuk minél hatékonyabban a vállalkozásokat. Ezáltal az SE Ventures is még sokoldalúbban fejlesztheti a startupokat világszerte."

 

A SE Ventures folyamatosan arra törekszik, hogy minél több lehetőséget biztosítson a befektetést nyert cégeknek arra, hogy üzleti kapcsolatba lépjenek a Schneider Electric ügyfeleivel és partnereivel. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-as energiagazdálkodási trendek az építőipari szektorban

Energiagazdálkodási szempontból számos nehézséget hozott a 2022-es év, és egyes problémákkal továbbra is szembe kell néznie a piacnak. De melyek lehetnek a legoptimálisabb megoldások, és milyen nemzetközi piaci trendek határozzák meg idén a témában a kereskedelmi, ipari és lakóépületek ágazatát? Az Eaton globális energiagazdálkodási vállalat honi leányvállalatának szakembere legfrissebb elemzésében felvázolja a legfontosabb irányvonalakat.

2023. március 20. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20