500 millió eurós tőkealap segít a klímavédelemmel és ipari technológiával foglalkozó startupoknak

forrás: Prím Online, 2022. november 29. 13:58

Az SE Ventures tőkekezelő második alapja, a Fund II 500 millió euróval fejleszti a klíma- és ipari technológiára összpontosító startupokat. Korábbi támogatásuknak, a Fund I sikerének köszönhetően a cég immár 1 milliárd euróval a világ egyik legnagyobb elektromosságra, digitalizációra és szén-dioxid-mentesítésre összpontosító kockázati tőkekezelőjévé vált. Az SE Ventures a Schneider Electric-kel partnerségben létrehozott vállalati kockázati tőkealap. 

Az SE Ventures 500 millió euróval indította el második, Fund II névre keresztelt tőkealapját, mellyel biztosította helyét a világ legnagyobb klíma- és ipari technológiára összpontosító kockázati tőkebefektetői között. Az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalattal, a Schneider Electric-kel a háta mögött az SE Ventures 2018-ban hozta létre Fund I alapját, melynek sikerének köszönhetően immáron 1 milliárd euró értékű forrást tesz elérhetővé a startupok számára. A Fund II 2023 januárjában kezdi el a tőkekihelyezést, megduplázva ezzel a SE Ventures eddig elért sikereit a klímatechnológia, az ipari mesterséges intelligencia, a mobilitás, az ingatlanpiac és a kiberbiztonság területén. 

 

"Olyan világban élünk, amely három alapvető szinten, az energia, a gazdaság és az éghajlat területén is válsággal néz szembe" – mondta Nadège Petit, a Schneider Electric innovációs igazgatója. "Soha nem volt még nagyobb szükség az átalakulásra, és jobb lehetőség arra, hogy pozitív hatást érjünk el – egy olyan változást, melyet három terület, az elektromosság, a digitalizáció és dekarbonizáció megújításával valósíthatunk meg. A Fund II elindításával folytatjuk a startup ökoszisztémának szánt tőkeelhelyezési stratégiánkat és törekszünk arra, hogy a merész megoldásokat hozó startupok és nagyratörő célokkal rendelkező vállalatok is hozzáférjenek azokhoz az erőforrásokhoz, amik ahhoz szükségesek, hogy egy szebb jövőt teremtsenek.”

 

 

Az SE Ventures a döntéshozatali rugalmasságot és a befektetések kereskedelmi fejlesztését helyezi előtérbe, miközben páratlan hozzáférést biztosít a Schneider Electric globális ügyfél- és partnerhálózatához. A tőkekezelő Fund I alapja több mint 40 induló vállalkozásba és hét kockázati alapba fektetett már be, és 200-nál is több induló vállalkozással kötött partnerséget.

 

„A SE Ventures és a Schneider Electric közösen egy jobb jövőt épít, éppen ezért fektet olyan nagyszabású és forradalmi ötletekbe, melyek nemcsak a világ fenntarthatósági ütemtervét gyorsítják, de jelentős üzleti sikerekhez is vezetnek” – mondta Amit Chaturvedy, az SE Ventures globális vezetője és ügyvezető partnere. „Izgatottan várjuk, hogy közösen dolgozzunk a Fund II alapon a Schneider Electric-kel, hiszen így a segítségükkel jobban megismerhetjük az ő működési környezetüket és azt, hogyan támogathatjuk minél hatékonyabban a vállalkozásokat. Ezáltal az SE Ventures is még sokoldalúbban fejlesztheti a startupokat világszerte."

 

A SE Ventures folyamatosan arra törekszik, hogy minél több lehetőséget biztosítson a befektetést nyert cégeknek arra, hogy üzleti kapcsolatba lépjenek a Schneider Electric ügyfeleivel és partnereivel. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40