Közel tízezer használt termék talált új gazdára a Vatera Green Fridayen

forrás: Prím Online, 2022. december 2. 09:58

A Vatera november 25-27. között tartott Green Friday-én több mint 14 ezer termék talált gazdára, amelyek közel hetven százaléka, csaknem tízezer termék volt használt – és csupán alig több mint harmada volt teljesen új árucikk. A zöld péntek slágerei az akciós gyűjtői termékek – érmek, bélyegek – mellett a DVD-filmek voltak. A legdrágábban megvett tíz akciós termék között idén háborús relikvia, régi pengő, antik karóra és iPhone 13/14 okostelefon egyaránt megtalálható.

A Vatera idén tudatosan helyezte át a hangsúlyt a fenntarthatóságra, és rendezett Black Friday helyett Green Fridayt. A kampány fő üzenete a felhasználók körében is átment, hiszen a zöld pénteki akcióban eladott több mint 14 ezer termék  67 százaléka (csaknem 9500 tétel) second-hand árucikk volt, míg az új termékek az eladások kicsivel több mint egyharmadát tették ki.

 

A Vaterán regisztrált eladók maguk dönthettek arról, hogy mely termékeket akciózzák le, és 10 és 70 százalék között milyen mértékű kedvezményt biztosítanak ezekre a Green Friday alatt., de a kampány részeként kiemelésre kerülnek az ingyen elvihető és az alkudható termékek, illetve 1 forintról induló ajánlatok is. 

 

 

A legdrágább eladott zöld pénteki tétel egy 1948-ból származó, szűk körben kiosztott Kossuth-érdemrend csillaga volt, amely több mint 957 ezer forintot ért megvásárlójának. A második legnagyobb összeget – több mint 750 ezer forintot – egy 1922-es Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének díszdobozos példányáért fizették ki. A harmadik legnagyobb összeget egy 1926-ban nyomott húszpengős bankóért adta meg egy vásárló – akinek közel 520 ezer forintot ért meg a műtárgy. 

 

A régiségek mellett különböző iPhone 13 Pro és iPhone 14 Pro okostelefonok, egy 1946-os állami kitüntetés, illetve egy 18 karátos arannyal borított antik svájci karóra működőképes példánya is megtalálható a tíz legdrágább zöld pénteken eladott termék között.

 

A Vatera Green Friday legnépszerűbb termékkategóriái az eladott darabszámok alapján

 

1. Numizmatika – pénzérmék, bankjegyek

2. Filatélia, bélyegek

3. DVD-filmek

4. Női, férfi ruházat

5. LEGO játékok

6. Zenei CD-k

7. Kitüntetések, jelvények

8. Képeslapok

 

A Vatera négyszintű biztonsági rendszere egyaránt védi az eladókat és a vásárlókat a csalóktól, így a piactéren gyakorlatilag ugyanolyan biztonságos vásárolni, mint egy hagyományos internetes áruházban.

Kulcsszavak: Green Friday Vatera

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és a Procter&Gamble

Speciális marketingkurzuson és szenior vezetők vendégelőadásain is részt vehetnek a corvinusos hallgatók a Procter & Gamble nemzetközi fogyasztásicikk-gyártó vállalat, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem között létrejött friss partnerségnek köszönhetően.

2024. március 4. 17:46

A sportipar új motorja: a hatékony IP-védelem

Az SZTNH „IP Hősök” kampányának következő fejezete az éves szinten már 350 milliárd dolláros iparággá vált sportiparban tevékenykedő vállalkozásokat ösztönzi arra, hogy felismerjék a szellemi tulajdon egyre kiemelkedőbb szerepét.

2024. március 4. 16:10

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Együttműködési megállapodást írt alá a BENU és a Foglaljorvost.hu

Magyarország legismertebb gyógyszertárhálózata és az ország legnagyobb elérésű egészségügyi időpontfoglaló-felülete közösen lép fel a betegek magasabb szintű kiszolgálása érdekében. Együttműködésükkel az egészségügyi rendszerben történő eligazodást, a betegút egyszerűsítését, a felhasználók és vásárlók nagyobb kényelmét kívánják támogatni.

2024. március 4. 13:04

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30