Az erdei ökoszisztéma helyreállítására kötött szövetséget az Epson és a WWF

forrás: Prím Online, 2023. június 6. 09:56

Az erdőirtás által erőteljesen sújtott területek megóvására is kiterjeszti az Epson és a világ legnagyobb természetvédelmi civilszervezete, a WWF azt a partneri együttműködést, amely még 2022 márciusában és a délkelet-ázsiai tengervédelemre összpontosítva vette kezdetét. A mostantól három évig tartó kooperáció keretében az Epson 1,6 millió eurónak megfelelő támogatással járul hozzá a WWF erdészeti projektjeinek sikerességéhez.

Három célkitűzést foglal magában az Epson és a WWF közös környezetvédelmi problémák megoldására irányuló partnersége, amelynek keretében a technológiai vállalat az elkövetkező három évben 240 millió japán jenes, nagyságrendileg 1,6 millió eurónak megfelelő összeggel támogatja a WWF erdészeti projektjeit. 

 

Az első célkitűzés az Epson környezeti lábnyomának kezelése, csatlakozva azokhoz a kezdeményezéshez, amelyeket a vállalat 2021 óta indított, amikor bejelentette a 2050-es karbonnegatívvá válás elérésére vonatkozó, a nem megújuló energiaforrások használatának mellőzését is tartalmazó környezetvédelmi jövőképét. Ennek szerves részét képezi az erdei erőforrásokból előállított papír felelős üzleti felhasználása, az édesvízi ökoszisztémák megőrzésével kapcsolatos jövőbeli megfontolások és a körforgásos gazdasághoz hozzájáruló tevékenységek.

 

A másik célkitűzés a WWF erdőfelújítási és természetvédelmi projektjeinek támogatása négy régió hét országában. Ezek közt megtalálható az erdőirtás által kiemelten sújtott Délkelet-Ázsia és Dél-Amerika, ahol az aktivitás része az áttérés elősegítése a fenntartható termelésére az erdőirtás fő okozóinak számító mezőgazdasági, erdészeti és állattenyésztési termékeknél.

 

 

A harmadik célkitűzés a környezetvédelemmel összefüggő kommunikáció felerősítése, kihasználva például azt a lendületet, amelyen az ENSZ COP27 klímavédelmi konferenciáján és az ENSZ COP15 biológiai sokféleséggel foglalkozó konferenciáján egyaránt megkerülhetetlen napirendi pontként megjelenő erdei ökoszisztémák védelmének és felelősségteljes kezelésének kérdéseiben globálisan tapasztalható.

 

„Elengedhetetlen, hogy most cselekedjünk bolygónk biológiai sokféleségének megőrzése érdekében, mielőtt még túl késő lenne” – mondta a közös kezdeményezés aláírásakor Yasunori Ogawa, az Epson globális elnöke, aki szerint a partnerség tükrözi az Epson elkötelezettségét a környezet megóvása, a hulladékmennyiség mérséklése és a természeti erőforrások fenntartható felhasználása iránt. A WWF Forests Forward programjában való részvétellel az Epson saját beszállítói láncához kapcsolódó és azon kívüli tájegységeken is aktívan járul hozzá a veszélyeztetett erdők megmentéséhez, az erdőgazdálkodás javításához és a természet helyreállításához.

 

Tobai Sadayosi, a WWF japán szervezetének vezetője szerint a partnerség nem csupán egyetlen vállalat elkötelezettsége: „az együttműködés jelentős előrelépést hozhat a magánszektor erőfeszítéseinek felgyorsítása érdekében, hogy megakadályozzuk a természet, különösen az erdők pusztulását, amelyektől mindannyian függünk." A tét óriási: a WWF adatai szerint a bolygó 24 országban 43 millió hektárnyi erdő „vesztett el” 2004 és 2017 között.

 

A mostani partnerség nem előzmény nélküli: az Epson 2022-ben a WWF délkelet-ázsiai korallzátonyok helyreállítására irányuló erőfeszítéseit támogatta. A Indonéziára, Malajziára, Thaiföldre és Szingapúrra kiterjedő együttműködésnek része a jellemzően trópusi partok árapály-övezeteiben, tehát a tengerparti sós vízben élő mangroveerdők megóvása a Fülöp-szigeteken. A programhoz tartozik továbbá a biológiai sokféleség szárazföld feletti és víz alatti védelme Borneó és Szumátra szigetén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködési megállapodást írt alá a BENU és a Foglaljorvost.hu

Magyarország legismertebb gyógyszertárhálózata és az ország legnagyobb elérésű egészségügyi időpontfoglaló-felülete közösen lép fel a betegek magasabb szintű kiszolgálása érdekében. Együttműködésükkel az egészségügyi rendszerben történő eligazodást, a betegút egyszerűsítését, a felhasználók és vásárlók nagyobb kényelmét kívánják támogatni.

2024. március 4. 13:04

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

2024. március 4. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30