Új ESG jelentéskészítési megoldások, szolgáltatások

forrás: Business Online, 2023. június 16. 15:13

A KPMG és a Microsoft együttműködésének eredményeként megjelent a KPMG Circularity Tracker, a riportálási megoldások porfóliójának legújabb eleme, amely a vállalatokat a fenntarthatósági célok nyomon követésében, illetve az ESG jelentéskészítésben támogatja.

A KPMG új, Circularity Tracker megoldása a körforgásos gazdasági szemlélet szerinti elvárások teljesülését hivatott nyomon követni. Az eszköz segít a különféle forrásokból származó adatgyűjtések megvalósításában, ezzel automatizálva a sokszor manuális, időigényes feladatokat. Az integrált, nemzetközileg elfogadott sztenderdeknek, számítási módszertanoknak és keretrendszereknek köszönhetően (például CTI – Circular Transition Indicators) azontúl, hogy a vállalat minden szintjén mérhetővé válnak a fenntarthatósági mutatók, a megoldás összehasonlíthatóvá teszi az egyes termékek környezetre gyakorolt hatását és támogatja az erőforrás-felhasználás és hulladéktermelés csökkentési törekvéseket.

 

A KPMG Circularity Tracker lehetővé teszi az ügyfeleink számára, hogy robosztus stratégiát dolgozzanak ki az ESG-céljaik elérése érdekében.

 

Nagy Julianna, a KPMG ESG szolgáltatásokért felelős szenior menedzsere így fogalmazott: „A KPMG és a Microsoft globális szövetségének középpontjában az a közös cél áll, hogy a vállalkozásoknak már a fenntarthatósági stratégia kialakításában és jelentés összeállításában is segítséget tudjunk nyújtani.” 

 

Számos szervezetnek gondot okoz a releváns információk kinyerése a rendelkezésre álló adataikból. Körülményes feladat a megfelelő következtetések levonása, információk előállítása az adatok nagy számosságának, valamint annak köszönhetően, hogy a szervezetek a vállalatirányítási és sok más szigetszerűen működő rendszerben is tárolnak adatokat. „Időszerűvé vált a sokszor időigényes riportálási folyamatok újragondolása, technológiai megoldásokkal történő támogatása. Egyértelmű célunk a Microsoft technológián alapuló KPMG Circularity Tracker megoldásunkkal, hogy az ESG jelentésikötelezettséghez kapcsolódó manuális adatgyűjtési feladatokat minimalizáljuk, a riportálás folyamatát átláthatóvá és megbízhatóvá tegyük, ezzel biztosítva, hogy fenntarthatósági információk közérthetően és gyorsan álljanak rendelkezésre üzleti döntésekhez” – mondta a bejelentés kapcsán Verasztó Bence a KPMG adatmenedzsment megoldásokért felelős szenior menedzsere.

 

A KPMG és a Microsoft régóta fennálló partnerségének célja, hogy támogassa a vállalatokat az adatvezérelt döntéshozatal kialakításában, nincs ez másképp az ESG vonatkozásában sem. A 2022 nyarán megjelent Microsoft Cloud for Sustainability egy olyan adatgyűjtő és -elemző platform, amely vezetők számára rálátást biztosít a teljes szervezet és az ellátási lánc fenntartható működésére. Az elmúlt időszakban számos új ESG-szolgáltatás elindítását jelentette be a KPMG, így támogatva a vállalatokat a fenntarthatósági törekvéseik és a jelentéstételi kötelezettségük teljesítésében – legyenek az ESG-érettség bármely fokán. A Microsoft Cloud for Sustainability és Microsoft Power Platform alapokra kialakított KPMG Circularity Tracker a körforgásos gazdasági szemlélet szerinti elvárások teljesülését hivatott nyomon követni. 

 

A circular economy (körforgásos gazdaság) lényege az, hogy a termékek életciklusát a lehető legjobban meghosszabbítsuk, és ez által elősegítsük a minél kisebb új anyag- és energiaráfordítás bevonását a termelésbe. Vállalati környezetben ez egy olyan megközelítés, amely az erőforrásfelhasználás profitorientált optimalizálására irányul, annak érdekében, hogy csökkenjenek a hulladékgazdálkodással járó költségek és az eredő környezetterhelés. Más megközelítésben, a körforgásos gazdaság egy több iparágon átívelő gazdasági modell, amely új rendszerbe helyezi a terméktervezés, -gyártás, -fogyasztás folyamatát, és ezzel új másodlagos piacokat nyit meg a vállalatok számára.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!

Az elmúlt évben elinflálódott a cégvagyonok értéke is. A hazai kkv-k vagyonuk értékének több mint 40 %-át veszítették el. Sokat tanultunk belőle! A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!” című hibrid konferenciájának előadói sok megoldást mutatnak a cégvagyon bevédésére, biztonságba helyezésére és befektetésére.

2024. február 22. 19:10

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

AI innovációs kézikönyvet állított össze vállalati döntéshozók számára a Bobcats Coding

A Bobcats Coding AI innovációs útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az AI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.

2024. február 22. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07