Vezető gyógyszergyárat tesz fenntarthatóbbá a Honeywell

forrás: Prím Online, 2023. július 22. 10:37

A Honeywell bejelentette, hogy együttműködésre lép a Teva Pharmaceutical Industries Ltd. vállalattal (NYSE és TASE: TEVA). Az együttműködés célja, hogy csökkentsék az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást a vezető generikus gyógyszergyártó debreceni üzemében.

A Teva a Honeywell „Energy as a Service” (EaaS) modelljét alkalmazza majd, amely lehetővé teszi, hogy nagyobb befektetés nélkül hajtson végre energiahatékonysági fejlesztéseket. Az erőfeszítések támogatják a Teva környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati céljainak megvalósítását, és minimalizálják a környezetre gyakorolt káros hatását.

 

Az EaaS-szerződés keretében a Honeywell hároméves alapszintű energiahatékonysági értéket állít fel a debreceni létesítményre vonatkozóan, és meghatározza, hogy mely épületelemek felelősek a telephely energiafogyasztásáért. Olyan kész megoldások segítségével, mint a Honeywell Forge Sustainability+ for Buildings | Carbon and Energy Management, valamint különböző almérők, a Honeywell eszközszinten lehetővé teszi az energiafelhasználási adatok folyamatos gyűjtését. Ezen adatok felhasználásával a Honeywell és a Teva olyan tervet dolgozhat ki, amely segít csökkenteni az energiafelhasználást, miközben fenntartja az ideális felhasználói élményt.

 

freepik.com

 

„A szén-dioxid-kibocsátásunk csökkentése nem csupán kötelezettség, hanem felelősség is” – mondta Gary Baker, a Teva Active Pharmaceutical Ingredients magyarországi vezérigazgatója. „A környezeti fenntarthatóság kiemelt helyet foglal el a prioritásaink között. A nemrégiben közzétett 2022-es ESG Progress Report bemutatja stratégiai megközelítésünket és kiemelt témáinkat, többek között a környezeti lábnyomunk csökkentésére vonatkozó törekvéseinket. Az 1. és 2. területbe tartozó üvegházhatású gázkibocsátásunkat abszolút értékben 24%-kal csökkentettük (2019-hez képest), amellyel megelőztük a 2025-ös ütemtervünket (25%-os csökkentés). A 3. területbe tartozó abszolút üvegházhatású gázkibocsátásunkat pedig 12%-kal sikerült csökkentenünk (2020-hoz képest).  Ez az együttműködés tovább segíti a környezetvédelemre irányuló erőfeszítéseinket.”

 

A jobb energiagazdálkodás kiépítésének mihamarabbi elindítása kiemelkedően fontos. A kereskedelmi épületek és az építőipar 2011-ben a globális energia- és folyamatalapú szén-dioxid-kibocsátás 37%-áért, valamint a globális energiaszükséglet több mint 34%-áért volt felelős.

 

„Hiába prioritás a fenntarthatóság, a költségvonzat gyakran válik befolyásoló tényezővé. Az EaaS-modell használatával a vállalatoknak most lehetőségük nyílik arra, hogy jelentős energiakorszerűsítéseket hajtsanak végre számottevő tőkebefektetés nélkül, ami azt jelenti, hogy más prioritásaikat tarthatják szem előtt a beruházásoknál, miközben csökkentik épületeik környezeti hatását” – mondta Evangelos Alepochoritis, a Honeywell európai energia- és fenntarthatósági vezetője. „Az olyan nagy multinacionális vállalatok vezetői, mint a Teva, felismerik, hogy a fenntarthatóság ma már kulcsfontosságú a sikerükhöz – és hogy a tulajdonukban lévő vagy bérelt épületek energiahatékonysága stratégiailag és üzletileg is prioritás, valamint környezetvédelmi szempontból is elengedhetetlen.”

 

A Honeywell EaaS-alapú megközelítése különböző fejlesztéseken keresztül, az épületek teljes területén segíthet az ügyfeleknek fenntarthatósági céljaik elérésében. A Honeywell emellett létrehozta harmadik féltől származó megoldások és kiegészítő szolgáltatások ökoszisztémáját is, hogy ezzel is tovább segítse az ügyfeleket az épületek energiafogyasztásának csökkentésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Konnektivitás újratöltve: a Xiaomi bemutatta az új „Human x Car x Home” koncepcióját

A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új „Human x Car x Home” stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.  A Xiaomi SU7 elektromos autó ennek az új megközelítésnek a megtestesítője, amely a bejelentéssel együtt debütált nemzetközileg, ízelítőt adva abból, hogy milyennek képzeli el az okos eszközökkel bőven ellátott jövőt a Xiaomi – egy olyan új világot, amelyben a felhasználói igényeket egy közös okos ökoszisztéma fogja kiszolgálni.

2024. február 26. 18:59

Különleges motort fejlesztett az ABB

Az ABB egy újabb világelsőséget ért el az IE5-ös hatékonyságú szinkron reluktanciamotorok (SynRM) fejlesztésében egy olyan új változat piaci bevezetésével, amely egyesíti az ultraprémium energiahatékonyságot a rendkívül jó tényleges teljesítményt nyújtó folyadékhűtés előnyeivel. Az új kialakítás kompakt helyigény mellett új mércét állít fel a nagy kimenti teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. 

2024. február 26. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07