MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 24. 10:16

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat bejelentette az EcoStruxure Resource Advisor Copilot bevezetésére vonatkozó tervét. A vállalat a nagy nyelvi modell (Large Language Model) technológiát használva hozta létre Resource Adivsorba beépített digitális segítőtársat, a Copilotot. A megoldás fejlettebb adatelemzéssel, vizualizációval, döntéstámogatással és teljesítményoptimalizálással támogatja a cégek energetikai és fenntarthatósági csapatait abban, hogy még jobb munkát végezzenek. A Copilot zártkörű béta tesztelése szeptemberben indul, a rendszer pedig 2023 végén vagy 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

 

A digitális korszak és a szemléletformáló gazdaság iránti igény egyszerre történő megjelenése új kihívások sorát hozza el a vállalatok számára, ami még fontosabbá teszi, hogy a vezetők digitális megoldásokat használjanak a szervezetek környezeti és társadalmi hatásainak kezelése érdekében. Az új Copilot alkalmazásával a Resource Advisor felhasználói könnyedén lekérdezhetnek adatokat, ábrákat hozhatnak létre, és értékes információkhoz juthatnak. Ez az egyszerűsített megközelítés csökkenti az emberek által végzett adatelemzés szükségességét, így a felhasználók a stratégiai fontosságú döntésekre összpontosíthatnak.

 

 

„A fenntartható, digitális jövő építése azt jelenti, hogy innovatív, hatékony eszközöket kell kifejlesztenünk, amelyekkel napjaink növekvő szén-dioxid-mentesítési kihívásaira válaszolhatunk. A feladat tehát, hogy a világ legnagyobb vállalatai számára létrehozzuk az „együttműködő intelligenciát” azzal, hogy a csúcstechnológiát párosítjuk az emberi szakértelemmel, hogy mérhető eredményeket érhessünk el. A Resource Advisor Copilot lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy gyorsabban, felelősségteljesebben és magabiztosabban dolgozzanak, miközben a vezető globális tanácsadói csapatunk szakértelmével támogatva kezelik a vállalatuk erőforrás-gazdálkodási kezdeményezéseit” – mondta el Steve Wilhite, a Schneider Electric fenntarthatósági üzletágának elnöke. 

 

Az új eszköz a legújabb MI-alapú fejlesztés a Schneider Electric fenntarthatósági üzletágától. A részleg korábbi megoldásai közé tartozik az MI-alapú kockázatoptimalizálás, a számlák érvényességének megállapítására vonatkozó szolgáltatás, illetve a csúcsidőszaki riasztások. Emellett a részleg valamennyi szoftvermegoldását – amely magában foglalja a Zeigo Network, Zeigo Activate és Zeigo Power termékeket – az adattudomány, a gépi tanulás és az MI-alapú automatizálás támogatja.

 

„A Resource Advisor Copilot bevezetése a Schneider Electric digitális vezető szerepének új korszakát jelenti. A globális adatokkal való interakció és a valós idejű adatmegtekintés felgyorsításának egyedülálló képessége gyorsabban és messzebbre viszi ügyfeleiket. A mesterséges intelligencia termékeikbe és szolgáltatásaikba történő integrálásával a Resource Advisor Copilot a vállalati fenntarthatósági stratégiák felelősségteljes és skálázható megvalósítását szolgálja” – mondta el az új megoldásról Amy Cravens, az International Data Corporation (IDC) kutatási menedzsere.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A Róma áramellátását biztosító hálózat csúcsigénye a következő tíz évben várhatóan 2200 MW-ról 3300 MW-ra fog nőni. Ezzel a kihívással nincs egyedül az olasz főváros: a növekvő energiaigények és a megváltozó fogyasztói szokások miatt világszerte és Magyarországon is egyre szükségesebb a villamos hálózatok kapacitásának bővítése.

2024. február 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30