A világ élvonalában: vállalatirányítási verseny dobogójára kerültek a Széchenyi-egyetem hallgatói

forrás: Prím Online, 2024. január 2. 10:26

Amerikai, ázsiai és európai egyetemeket utasított maga mögé a győri Széchenyi István Egyetem nemzetközi hallgatókból álló csapata egy rangos vállalatirányítási versenyen. A második helyezést elért fiatalok három különböző terület szaktudását hozták a közös munkába, melynek célja egy vállalat sikeres működtetése volt szimulációs környezetben.

Egy kanadai szervezésű nemzetközi versenyen vett részt nemrégiben a Széchenyi István Egyetem több mesterszakos hallgatója, akik az SAP vállalatirányítási rendszer használatával működtettek egy céget szimulációs környezetben. A résztvevőknek kiváló alapot adott az intézményben oktatott kurzus, ahol megismerték, hogy az SAP hogyan támogatja az üzleti folyamatokat. A verseny fő feladata egy olyan stratégia kialakítása volt, amivel a cég értéke maximalizálható az integrált üzleti területek együttműködésében. A csapattagoknak ennek érdekében különböző szerepkörökben kellett dolgozniuk: többek közt beszerzéssel, anyagszükséglet-tervezéssel, értékesítéssel és árképzéssel foglalkoztak a döntéshozatal során. Mindez egy virtuális célpiacon zajlott, ahol regionálisan változó igényekre válaszolva kellett alakítaniuk a marketingstratégiát és növelni az értékesítést.

 

A feladatok sokszínűsége miatt kifejezetten ösztönözték a különböző tanulmányi hátterű hallgatók nevezését. Ennek megfelelően a Széchenyi-egyetemről két ellátásilánc-menedzsment, egy marketing és két gazdaságinformatikus mesterszakos fiatal vett részt a versenyben. „Csapatunk egyedüliként képviselte a magyar egyetemeket és nyerte el az előkelő második helyezést, maga mögé utasítva több amerikai, európai és ázsiai – például kanadai, egyesült államokbeli, spanyol, indiai, Fülöp-szigeteki és vietnámi – intézményt is. Az eredmény óriási siker, hiszen most először vettünk részt ilyen egyedülálló megmérettetésen” – hangsúlyozta a felkészítést végző dr. Erdős Ferenc, a vállalatirányítási rendszerek oktatásáért felelős egyetemi docens.

 

A Széchenyi István Egyetem csapatának tagjai: Ortik Abdakimov, William Alizraee, Neda Sharifi, Bashiru Karim és Ho Nhan Duc hallgatók, valamint dr. Erdős Ferenc, a felkészítést végző egyetemi docens (balról a harmadik). (Fotó: Adorján András)

 

„A verseny lehetőséget biztosított arra, hogy még jobban megismerjük a piacot és az SAP jelentőségét a vállalati működésben. A marketingstratégia piaci igények szerinti alakítása olyan kihívás volt, amelyből sokat tanulhattam” – húzta alá az iráni Neda Sharifi, aki marketing mesterképzésen tanul az intézményben.

 

„Óriási élmény volt, hogy a világ színvonalas egyetemeivel versenyezhettünk. A szimulációs környezetben élesben tanulhattam a döntéshozatalról, ami elengedhetetlen része az üzleti életnek” – emelte ki William Alizraee, aki Szíriából érkezett a Széchenyi-egyetemre, és a gazdaságinformatikus mesterképzés hallgatója.

 

„Nagyon fontos tapasztalat volt, hogy más szakterületek szempontjait is megismerhettük, és együttműködve dolgozhattunk egy közös vállalati cél érdekében, feladatainkat szinkronizálva” – egészítette ki az ellátásilánc-menedzsment mesterképzésen tanuló vietnámi Ho Nhan Duc.

 

„Az SAP-t már tíz éve oktatjuk az egyetemen, néhány éve ráadásul a legmodernebb S/4HANA rendszert tanulhatják hallgatóink, ami azért is kiemelendő, mert egyedülálló módon az itteni képzés sok esetben megelőzi a nagyvállalatokat. Felismertük a piaci igényt az SAP-szakemberek iránt, hiszen világszerte és a régióban is ez a legelterjedtebb vállalatirányítási rendszer, melynek ismerete óriási előnyt jelent a munkaerőpiacon” – tette hozzá dr. Erdős Ferenc.

 

Erre az igényre válaszul tavaly szeptemberben elindult egy egyéves posztgraduális képzés is, amire óriási az érdeklődés. Ennek során az SAP különböző területeit oktatják: a logisztikai és a termelési folyamatok támogatását, az SAP-üzemeltetést, valamint a fejlesztést és az üzleti analitikát egyaránt elsajátíthatják a résztvevők, akár mikrotanúsítványok formájában is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A QNAP kiad egy licencmentes Windows PC/Server biztonsági mentési megoldást

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora ma hivatalosan is bemutatta a NetBak PC Agent licencmentes, teljes rendszermentési megoldást Windows-rendszerhez. A NetBak PC Agent egy olyan segédprogram, ami megköveteli a Hyper Data Protector, a végponti eszközök (beleértve a VM-eket, Windows PC-ket és szervereket) biztonsági mentését támogató NAS-alkalmazás telepítését a felhasználó NAS rendszerére.

2024. március 3. 13:47

Bemutatták az új Maserati GranCabrio-t

A Maserati bemutatta legújabb autóját, az ikonikus GranCabrio-t, mely mostantól Spyderként is elérhető. A modell a kupé ikertestvérének, a díjnyertes GranTurismónak az új, nyitott tetejű változata.

2024. március 3. 12:10

Tech Trends 2024: Hogyan lehet technológiai lemaradásból modernizációs versenyelőny?

Tech Trends sorozatunk évről-évre követi a technológia gyorsuló átalakulását és prognózist ad az elkövetkező 18-24 hónap meghatározó trendjeire. A tavalyi Tech Trends 2023 tanulmányunk vonatkozó fejezete a még működő mainframe-ek jövőbeli lehetőségeinek bemutatására irányult, és hangsúlyozta az új technológiákkal való integrációban rejlő potenciált.

2024. március 3. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30