Itt a Binance év végi jelentése

forrás: Prím Online, 2024. január 6. 10:44

Bár a 2023-as év viharos volt a kriptovilág számára, ennek ellenére sem állt le az értékes termékek és a robusztus infrastruktúra kiépítése a Web3-térben. Az év végére erősebb iparággá váltunk, miután komoly előrelépéseket értünk el a digitális eszközök tömeges elterjedése felé vezető úton. Iparági vezetőként a Binance ugyanolyan ellenszélben dolgozott, és ugyanolyan győzelmeket élt át, mint a digitális eszközök ökoszisztémája általában.

 

• 2023-ban a Binance 30%-kal növelte az új felhasználók számát, miközben bővítette kínálatát és a Web3 termékek elérhetőségét a felhasználói élményre összpontosítva.

• Az év során a Binance történelmi jelentőségű megegyezést ért el az amerikai szabályozó hatóságokkal, ami segített létrehozni a mai átfogó megfelelőségi programunkat. Olyan, a megfelelőségre összpontosító szervezetté váltunk, amely készen áll arra, hogy a digitális eszközipart egy új korszakba vezesse.

 

A blokkláncot és a kriptót 2023-ban néhány kulcsfontosságú trend befolyásolta, ezek alakításából mi is kivettük a részünket. A SocialFi felemelkedésétől a kriptofizetések robbanásszerű elterjedéséig, a megfelelésre való fokozott összpontosítástól a Web3-termékek növekvő hozzáférhetőségéig a Binance élen járt, keményen dolgozott a felmerülő felhasználói igények kielégítésén és a digitális eszközökbe vetett bizalom globális kiépítésén.

 

2023-ban több mint 40 millió új felhasználót üdvözölhettünk, ami közel 30%-os növekedés az előző év végéhez képest, ezen kívül folyamatos bővülést tapasztaltunk kulcsfontosságú szolgáltatásainkban. Új termékeket és funkciókat vezettünk be, amelyek a blokklánc következő korszakára épülnek. Hűek maradtunk alapvető értékünkhöz: mindig a felhasználókat helyeztük előtérbe. Megerősítettük megfelelőségi programunkat is. 

 

Az év végi jelentésünk, State of The Blockchain: Binance's 2023 in Review című kiadványunk a legfontosabb tényeket, statisztikákat és narratívákat foglalja össze, melyek leírják az év dinamikáját a Binance és a szélesebb digitális eszközipar számára. 

 

 

Az emberközpontú web

 

A blokklánc és a Web3 végső ígérete az, hogy decentralizáltabb és a felhasználókra jobban fókuszáló online élményt nyújt az embereknek. Mivel a Binance arra összpontosít, hogy maximális értéket nyújtson a felhasználóknak, nem meglepő, hogy a világ vezető kriptotőzsdéjeként továbbra is erős növekedést tapasztaltunk a felhasználói regisztrációkban, miközben egyre többen veszik igénybe a napi pénzügyek lebonyolítását megkönnyítő szolgáltatásainkat, amelyek még közelebb viszik a Web3 világát a mindennapi élethez.

 

A Binance 2023 végére elérte a 170 millió regisztrált felhasználót, és 1785 kereskedési páron keresztül 431 eszközzel kereskedhetett. Óriási növekedés történt a kriptofizetésekben, a P2P-kereskedésben és a kereséshez kapcsolódó szolgáltatásainkban. A Binance Pay-t aktívan használók száma 70%-kal nőtt.

 

P2P platformunk – amely immár 970 fizetési módot és 112 fiatvalutát támogat – 18%-kal több kereskedést bonyolított le, mint tavaly, és 39%-kal több felhasználót szolgált ki. A Binance Earn is egyre erősebb lett, és most már 362 eszközt támogat a Simple Earn termékcsaládban. 2023-ban 35%-kal több felhasználót szolgált ki, mint egy évvel korábban, és 16,8%-kal növelte a termékeiben zárolt összértéket.

 

A Binance Feed a Web3-as közösségi élmény iránti, az egész iparágra kiterjedő igényre reagálva Binance Square platformmá alakult át, amely a Web3-as tartalmak univerzumába való belépőként szolgál. Az elmúlt év során az alkotók száma a Binance Square-en 1200-ról 11 ezerre, az aktív napi felhasználók száma pedig 700 ezerről 1,6 millióra nőtt.  

 

Biztonság és megfelelés 

 

2023-ban az amerikai szabályozó hatóságokkal történt megegyezéssel felelősséget vállaltunk a múltbeli magatartásunkért, és új fejezetet nyitottunk a Binance történetében. Vezetőváltáson mentünk keresztül, még erősebb szervezetté váltunk. A vizsgálat segített létrehozni a mai átfogó megfelelőségi (compliance) programunkat.

 

Folytattuk a compliance technológiánkba, folyamatainkba történő beruházásokat: 2023-ban 213 millió dollárt költöttünk erre, ami 35%-os növekedés az előző évi 158 millió dollárhoz képest. Az év végén világszerte 18 országban rendelkeztünk engedélyekkel és regisztrációkkal – többel, mint valaha.

 

A digitális eszközökkel kapcsolatos tiltott tevékenységek elleni küzdelem érdekében fokoztuk együttműködésünket a globális bűnüldöző szervekkel: idén 58 ezer hatósági megkeresésre válaszoltunk, 120 képzést tartottunk a bűnüldöző szervekkel történő tapasztalatcsere érdekében, és számos olyan nagy horderejű ügy megoldásában támogattuk a hatóságokat, amelyek eredményeként bűnözőket és terroristákat tartóztattak le, rengeteg jogtalanul szerzett pénzt foglaltak le, és nemzetközi bűnszövetkezeteket számoltak fel.

 

Felhasználóink biztonságának további garantálása érdekében tökéletesítettük platformunk biztonsági intézkedéseit, és egy sor biztonságra összpontosító oktatási kampányt indítottunk. Az év végén a felhasználók vészhelyzetben történő védelmére létrehozott SAFU-alapunk értéke 1,2 milliárd dollár volt.

 

A Binance proof-of-reserves (POR) rendszere 2023-ban 9-ről 31-re növelte a támogatott eszközök számát, így bárki számára biztosítható, hogy mindig 1:1 arányban fedezzük a felhasználói eszközöket, plusz további tartalékokat képezzünk.

 

Web3 mindenkinek

 

2023-ban a decentralizált pénzügyek (DeFi), a blokkláncjátékok és a SocialFi termék- és felhasználói élményfejlesztései új felhasználókat vonzottak a Web3-alkalmazások univerzumába. 

 

A decentralizált webhez hozzáférhető és felhasználóbarát lehetőségei iránti igényre reagálva elindítottuk a Binance Web3 Walletet – egy közvetlenül a Binance alkalmazásba integrált, önfenntartó pénztárcát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kezeljék kriptopénzeiket, tokencseréket hajtsanak végre több láncon keresztül, hozamokat szerezzenek, és interakcióba lépjenek a különböző blokkláncplatformokkal. Néhány hét alatt a Binance felhasználói több millió Web3 tárcát hoztak létre.

 

Bár a számaink erősnek tűnnek, a legnagyobb eredményünknek mégis azt tartjuk, amit lehetetlen számszerűsíteni: növekvő közösségünk bizalmának fenntartását, ami alapvető fontosságú a küldetésünk, a pénz szabadságának globális előmozdítása szempontjából. 2023-ban a Binance számára a felhasználók voltak az elsők – és mindig is azok maradnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A Róma áramellátását biztosító hálózat csúcsigénye a következő tíz évben várhatóan 2200 MW-ról 3300 MW-ra fog nőni. Ezzel a kihívással nincs egyedül az olasz főváros: a növekvő energiaigények és a megváltozó fogyasztói szokások miatt világszerte és Magyarországon is egyre szükségesebb a villamos hálózatok kapacitásának bővítése.

2024. február 28. 10:13

Vállalati adatokon tanított generatív AI: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából. 

2024. február 27. 18:59

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

2024. február 27. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30