Elérhető a Google Gemini ultra változata a Gemini Advanced

forrás: Prím Online, 2024. február 8. 20:17

Elérhetővé vált a Google legfejletteb AI rendszere a Google Gemini ultra változata. Magyarországról 8790 Ft havi díj mellett elérhető, 2 hónapos ingyenes próbaidőszakkal, az eredeti hírek szerint csak anygol nyelven, de úgy tűnik magyar nyelven is kommunikál.

 

Google Gemini Ultra

 

Iparági pletykákból már lehetett tudni, hogy a héten megérkezhet a Google Gemini legmagasabb szintű változata a Gemini Ultra. A bejelentés ma megtörtént.

 

A Bard nyugdíjba vonul és helyébe a Gemini lép (a Bard átnevezésre kerül). A mostani Bard már a Gemini Pro verziójával használható 230 országban, magyar nyelven is.

 

Mostantól azonban elérhetővé vált a Gemini Ultra modellen alapuló Gemini Advanced néven futó szolgáltatás és az ehhez kapcsolódó mobil applikációk is.

 

A Gemini Advanced tehát a szolgáltatás neve és e mögött álló nyelvi modell a Gemini Ultra 1.0.

 

A Google saját tájézkoztatója szerint a harmadik fél által készített felmérés szerint a Gemini Advanced a legpreferáltabb chatbot a jelenlegi piacvezetők közül.

 

 

A Gemini Advanced sokkal alkalmasabb az olyan rendkívül összetett feladatokra, mint a kódolás, a logikus gondolkodás, az árnyalt utasítások követése és a kreatív projektekben való együttműködés. A Gemini Advanced nemcsak hosszabb, részletesebb beszélgetéseket tesz lehetővé, hanem jobban megérti a korábbi felszólítások kontextusát is – írja a Google.

 

A Gemini Advanced jelenleg 150 országban érhető el – köztük Magyarországon is, és többen is jeleztétek, hogy magyarul is tud.

 

A Gemini Advanced a vadonatúj Google One AI Premium Plan részeként érhető el 19,99 $/hó áron, két hónapos ingyenes próbaverzióval. Ezzel a csomaggal a Google AI és legújabb fejlesztéseink legjavát élvezheti, valamint a meglévő Google One Premium csomag minden előnyét, például a 2 TB tárhelyet. Emellett az AI Premium előfizetők hamarosan a Geminit is használhatják a Gmailben, a Dokumentumokban, a Diákban, a Fóliákban, a Táblázatokban és más programokban (korábbi nevén Duet AI) – írja a Google.

 

Jönnek a Gemini applikációk

 

A Gemini mobil applikációkon keresztül is elérhető lesz, először Android-ra, majd iOS-re is. Az App segítségével például készíthetünk fotót és ezen fotó kapcsán kérhetjük az AI segítségét, hangutasításokkal.

 

Szerző: Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A Róma áramellátását biztosító hálózat csúcsigénye a következő tíz évben várhatóan 2200 MW-ról 3300 MW-ra fog nőni. Ezzel a kihívással nincs egyedül az olasz főváros: a növekvő energiaigények és a megváltozó fogyasztói szokások miatt világszerte és Magyarországon is egyre szükségesebb a villamos hálózatok kapacitásának bővítése.

2024. február 28. 10:13

Vállalati adatokon tanított generatív AI: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából. 

2024. február 27. 18:59

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

2024. február 27. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30