Bevált az elektronikus kereskedelem a Tech Data-nál

, 2001. március 12. 13:03
A Tech Data piaci elemzők számításai szerint a legjobb technológiájú logisztikai ellátónak bizonyult. A vállalat logisztikai stratégiájának titka abban rejlik, hogy erőteljes hangsúlyt helyez elektronikus kereskedelmére.
A Tech Data Corporation számára az elektronikus kereskedelem lehetőséget teremtett értékesítési csatornájának erősítésére. A vállalat 2001 januárjában értékesítésének 20,1%-át az InTouch-on keresztül bonyolította, ezzel csaknem megduplázta a tavaly januári 11,6%-os értéket.

Az elektronikus kereskedelem előkészítéseként a Tech Data Corporation megnövelte honlapjának kapacitását és funkcionalitását. Gyorsabb elérési sebességet, könnyebb keresési lehetőségeket, vásárlási adminisztrációt és a keresett áru raktárba érkezéséről szóló értesítést valósított meg. Az online licence rendelésekhez (LOL) szükséges – amelynek magyarországi bevezetése az év második felében várható - egyszerű eszközöket bocsát rendelkezésre, jelenleg a Microsoftot, a Symantecet és a Novellt támogatja. Folyamatos hangsúlyt helyez az XML és EDI alapú B2B integrációra. Az XML kétéves alkalmazása során szerzett tapasztalatai alapján a Tech Data Corporation megnövelt interface segítségével a rendszer gyorsabban felállítható, használata a vásárlók számára könnyebbé és rugalmasabbá válik. Jelenleg XML-en keresztül működnek az online Árak és Elérhetőségek, Rendelés és Rendelés Visszaigazolása oldalak.

A Tech Data Corporation a közelmúltban bevezette elektronikus beszerzési rendszerét, az InTouch Anywhere-t, melynek segítségével a termékleírás vagy számozás alapján a viszonteladók az igény felmerülésének pillanatában ellenőrizhetik az árakat és a raktárkészletet. Az új keresőfunkció automatikusan alkalmazza a dealer által kiemelt szempontokat és elküldi a kért termékek jellemzését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07