GVH: kötelezettség-vállalás miatt megszűnt az eljárás az Invitel ellen

MTI Sajtóadatbank, 2011. december 22. 08:55

Az Invitel Távközlési Zrt. kötelezettségvállalásának elfogadásával lezárult a cég jogelődje, a FiberNet Kommunikációs Zrt. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt indult versenyhatósági vizsgálat.

    A Gazdasági Versenyhivatal közölte, korábban a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárást az Invitel jogelődje ellen a cég 2008. november 3. és 2011. február 1. közötti időszakban közzétett kereskedelmi kommunikációit vizsgálva.
    A versenyhivatal azt kifogásolta, hogy a vállalkozás egyes kábeltelevíziós szolgáltatásait annak ellenére digitálisként népszerűsítette, hogy az általa kínált szolgáltatási csomagok kizárólag analóg csatlakozású, digitális csatlakozásra nem alkalmas eszközzel (set-top-box) voltak igénybe vehetők. Bár a műsorszolgáltatók által digitális formában sugárzott műsorjel az előfizetőknél kihelyezett set-top-box-ig digitális formátumban érkezik, a készülék ezeket a jeleket analóggá alakítja át, így a set-top-box kimenetén analóg jelek kerültek  a fogyasztók televíziókészülékére.
    A GVH által folytatott vizsgálat és az előzetes álláspont következtetéseit megismerve az Invitel egyebek mellett vállalta, hogy 2012. február 1-jétől valamennyi előfizetője részére lehetővé teszi megfelelő kimenettel rendelkező set-top-box-ok havi bérleti díj ellenében történő igénybevételét, amely bérleti díj legalább 2013. január 31. napjáig legfeljebb bruttó 1.500 forinttal lesz magasabb a kizárólag analóg csatlakozású set-top-box-ok havi bérleti díjánál.
    A kötelezettségvállalás kiterjed arra is, hogy a vállalások teljesítését az Invitel a GVH-nak legkésőbb 2012. február 28-ig igazolja.
    A versenyhivatal a kötelezettségvállalások teljesítését utóvizsgálat keretében ellenőrzi.

Kulcsszavak: Fibernet jog Invitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07