Monguz technológia a kolozsvári könyvtárban

forrás Prim Online, 2012. szeptember 4. 07:39

Qulto néven a nemzetközi piacra lépett a Monguz integrált gyűjteménykezelő rendszere, amelyet augusztus végén adtak át az Octavian Goga Megyei Könyvtárban Kolozsváron. A Qulto Libraries nem csak a romániai könyvtár katalógusát, hanem a könyvtár teljes tevékenységét kezeli, emellett bekapcsolja a gyűjteményt a Közép-Kelet-Európai könyvtárak hálózatába is.

A szoftver telepítését és üzembe helyezését megelőzte a Qulto romániai képviseletét és helyi szupport szolgáltatását végző Cultware Srl. megalapítása Kolozsváron. A Qulto Libraries keretein belül a Katalógus, Kölcsönzés. Gyarapítás, Folyóirat, SMS-Email értesítő, illetve az OPAC modulok telepítésére került sor. A rendszer az év végéig tovább bővül a JaDoX elektronikus könyvtárral, illetve a Portál24 webes portálfelülettel. "A Qulto nagyszerű kulturális fejlesztés Kolozs megye, Erdély és az egész ország számára" - fogalmazott Vákár István, a Kolozs megyei tanács alelnöke az átadást követően.

Kulcsszavak: könyvtár

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás