Bill Gates nem elégedett a Microsoft újításaival

Czipperer Dia, 2013. február 19. 15:00

„Egyértelműen hiba volt” – így fogalmazott Bill Gates a CBS-nek adott interjú során. A mondat hátterében az a megállapítás áll, hogy szerinte a Microsoft történetében a mobilszektor egy rossz lépésnek tekinthető.

Bár Bill Gates már közel öt éve nem folyik bele aktívan a cég napi munkájába, még mindig árgus szemekkel figyeli a történéseket, és – ahogy elmondta –, nem mindig elégedett azzal, amit lát.

A CBS-nek adott interjú során Gates bevallotta, hogy nem elégedett a Microsoft innovációival. A jelenlegi vezérigazgatóról, Steve Ballmerről is szó esett a műsor során. Szerinte ő és Steve a legönkritikusabb emberek. Megjegyezte, hogy Steve munkássága alatt „sok csodálatos dolgot” hajtott végre. Kiemelte többek között a Windows 8-at is, amely véleménye szerint kulcs a jövőhöz.

Majd ezek után feltette a kérdést: „De vajon elég mindez?” Kifejtette, hogy mindketten elégedetlenek az áttörést jelentő dolgok tekintetében. Erősen kritizálta a Microsoft pozícióját a mobilszektorban. Szerinte is fontos ez a szegmens, csak a jelenlegi helyzetük nem teszi lehetővé, hogy hamar vezető pozícióba kerüljenek. Ebből a szempontból azt tartja hibának, ahogyan a cég a mobilpiacon utat tört magának.

Bill Gates már 2008 óta nem vesz részt aktívan a Microsoft munkájában, azóta figyelme nagy részét a Melinda and Bill Gates Alapítványnak szenteli.
 

Kép: CBS News

Forrás: CNET.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes 100 perc a kiemelten veszélyeztetett korosztály számára a Vodafone-tól

A Vodafone Magyarország szeretné ügyfeleit támogatni a koronavírus miatt kialakult helyzetben, ennek részeként a leginkább veszélyeztetett korosztály számára, a 65 éves és annál idősebb, feltöltőkártyás ügyfeleinek plusz 100 perc díjmentes lebeszélhetőséget biztosít. A szolgáltató április 6-án éjféltől minden érintett ügyfele számára automatikusan aktiválja a kedvezményt. Kifejezetten ennek a korosztálynak segít a feltöltőkártyás adategyeztetési kötelezettség felfüggesztése is, amit már márciustól megszüntetett a Vodafone Magyarország.

2020. április 5. 12:36

Hogyan védekezzünk adatvédelmi visszaélések ellen otthoni munkavégzés idején?

A vállalkozások jelentős része az elmúlt hetekben kénytelen volt otthoni munkavégzésre átállni. Az ezzel együttjáró kommunikációs problémákat ráadásul sok esetben eddig nem használt új technológia alkalmazásával tudták csak megoldani. A home office és az új megoldások használata azonban olyan információbiztonsági és adatvédelmi kockázatokkal járnak, amelyekre a cégek nem biztos, hogy felkészültek. A Deloitte szakértői segítségként összegyűjtötték, melyik a tíz legfenyegetőbb sérülékenység és hogyan lehet elkerülni a bajt?

2020. április 5. 12:35

Az új egyensúlymutatvány: távmunka kiberbiztonsági kockázatok nélkül

A koronavírus-világjárvány soha nem látott mértékben teszi próbára, milyen mértékben képesek a modern és rugalmas munkavégzési módszerek biztosítani a felhasználók számára a tér- és időbeli korlátoktól mentes, tetszőleges eszközön történő, produktív hozzáférést. Napjaink nagyvállalati mobiltechnológiáival a dolgozók távolról csatlakozhatnak a munkájukhoz szükséges adatokhoz és erőforrásokhoz – amikor és amilyen eszközön éppen szeretnének.

2020. április 5. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás