Online számlafizetés már az Allianznál is

forrás: Prím Online, 2013. március 8. 14:50

Márciustól már az Allianz Hungária Zrt. ügyfelei is választhatják a dijnet.hu kényelmes, biztonságos és ingyenes online számlafizetését díjaik rendezésére.

A 2007 áprilisában indított dijnet.hu online számlabemutatási és –fizetési rendszerhez az elmúlt csaknem öt évben 20 szolgáltató társaság és több mint 200 ezer ügyfél csatlakozott. Az online díjfizetési alkalmazás regisztrált ügyfelei között a közelmúltban végzett felmérés szerint a lakosság elsősorban az ingyenesség, valamint a banki szintű adatbiztonság mellett elérhető kényelem miatt használja a rendszert. A legutóbbi számlakibocsátóként csatlakozó szolgáltató az Allianz Hungária, melynek ügyfelei márciustól már a Díjnet online rendszerén keresztül is rendezhetik aktuális díjaikat.

Az elektronikus számlabemutatáshoz kapcsolódóan a regisztrált ügyfelek számos fizetési lehetőség közül választhatnak számláik rendezésére. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az online rendszernek köszönhetően sokkal kisebb arányban fordul elő késedelmes fizetés, mint például az egyedi átutalás, vagy a csekkes fizetés esetén – ez pedig mind az ügyfelek, mind a számlakibocsátók számára jelentős előnyt jelent.

A dijnet.hu tavaly év végi statisztikái szerint az online rendszerben sokkal magasabb azok aránya, akik a számlák lejárta előtt teljesítenek és ezzel összességében jelentős késedelemi pótléktól mentesülnek. A csoportos beszedési megbízást választók aránya több mint 30 százalék, az automatikus leemelésnek köszönhetően körükben 100 százalékos a határidőre fizetés. Növekszik a díjmentes bankkártyás fizetés népszerűsége, a számlabefogadók közel negyede fizet ily módon, s több mint 70 százalékuk fizet határidőn belül. A Díjnet internetbanki rendszerén keresztül egyenlítik ki a számlák 15 százalékát, a határidőn belüli teljesítés aránya 76 százalék.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Oracle megoldások

Az Oracle OpenWorld 2019 konferencia második napján számos új megoldást jelentettek be: mostantól elérhető az Oracle AI-vezérelt hangasszisztens, új CX platform és új ERP tulajdonságok is.

2019. szeptember 18. 11:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás