Apple bejelentések – 1. rész

Jön az iPhone 5C

Czipperer Dia, 2013. szeptember 10. 20:05

Ma tartotta az Apple sajtótájékoztatóját, melynek bejelentéseit számos pletyka övezte. Lesz vajon új és olcsó iPhone? Milyen lesz a végleges iOS7? Ma kiderült.

Tim Cook a színpadra lépve fontos bejelentéssel kezdte az estét: az iTunes Festivalról beszél, amely szeptemberben lesz, és Apple eszközökről is lehet majd követni a koncerteket. De persze ez csak a bemelegítés, amit Lady Gaga fellépése is fokoz, ennél jóval robosztusabb újdonságokra számítunk ma este.

 

Persze a kedélyeket fokozva maradunk a szokásos Apple mentalitásnál. Bejelentik, hogy felturbózzák a stanfordi App Store-t, és persze az eddig eladott 7000 millió készülékkel is büszkélkednek, na meg persze azt se hagyjuk ki, hogy a Siri is okosodott, valamint már férfihangot is tudunk hozzárendelni. Az iOS 7 végleges verzióját is bemutatták, melyről szintén beszámolunk, de azt hiszem, a készülékek körüli pletykaáradatot érdemes előbb tisztába tenni.

 

Tehát lehullt a lepel a várva várt iPhone-okról is, melyekből valóban kettő van.

 

Az olcsó modell

 

 

Tim elmondta, hogy korábban, amikor kijött egy új modell, levitték a régi árát, hogy könnyebben elérhető legyen az új felhasználók számára is. Ám hozzátette, hogy ezúttal nem fognak így eljárni. Az iPhone 5-öt most két modell is felváltja, amellyel még több fogyasztót tudnak kiszolgálni.

 

Igen, valóban érkezik egy olcsó iPhone, amely az előzetes várakozásokat igazolva polikarbonát borítással több színben is elérhető lesz. A képernyőn feltűnik a kép, és az összeg is világosan látszik: a 16 GB-os változat, 99 dollárba, a 32 GB-os pedig 199 dollárba kerül majd.

 

 

Öt színben is pózol: rózsaszín, sárga, zöld, fehér és kék színekben is elérhető lesz. A készülékhez speciális tokot is készítettek (lásd a képen), amely 29 dollárba kerül. Belseje pedig új módszerrel készült: egy acélszerkezet található belül, amely a merevségét biztosítja, valamint ez képezi az antennát is.

 

 

Na de nézzük, mit hoz nekünk hardverfornton!

 

A6-os procival érkezik, akárcsak az iPhone 5. Sajnos a képernyő mérete mit sem változott, 4 hüvelykes Retina kijelzővel látták el. De jó hír, hogy az aksi erősebb lett, és 8 megapixeles iSight, hibrid IR szűrővel ellátott kamerát kapott.

 

Megújult a kamera alkalmazás is, amely már a 3-szoros videó zoomot is támogatja. És, ha már fejlesztés, az előlapi kamera is jobb lett, Full HD felbontású FaceTmie kameráról beszélünk. A készülék pedig akár 100 Mbps letöltési sebességre is képes, ami elég jónak számít. És hát az ára sem rossz.

 

De tartogat még valamit az Apple a felhasználóknak: az iPhone 5S-t is bemutatták, melyről a bejelentések második részében olvashattok.

 

Forrás: CNET.com

Kulcsszavak: iOS 7 iPhone 5C iPhone Apple

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A neves divatfotós örökítette meg a HONOR Magic4 Pro szépségét

A HONOR globális technológiai márka Nima Benatival, a tehetséges olasz, évek óta haute couture divatfotózással foglalkozó művésszel dolgozott együtt, hogy egy új oldaláról mutassák meg az egész világnak a HONOR Magic4 Pro készüléket. A HONOR a 2022-es Mobile World Congress-en mutatta be vadonatúj prémium termékcsaládját, élén a zászlóshajó HONOR Magic4 Pro-val.

2022. június 30. 17:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24