Verhetetlen a Chrome

Czipperer Dia, 2013. október 28. 13:54

A böngészőharcban nehéz kiigazodni, és sajnos, ahány felmérés, annyi eredmény. A Shareaholic a Chrome-ra vezetőpozíciójára esküszik, valamint az adatok alapján a PC-böngészők közül ez növekedett a legnagyobb mértékben.

Legutóbb egy Net Market Sharen megjelent felmérést ismertettünk, amely szerint az Internet Explorer áll az élen a böngészőharcban, ám most egy Shareaholic felmérés azt mutatja, a Chrome áll az élen a böngészőharcban.

 

A mostani felmérés 200 weboldal 250 millió egyedi látogatójának böngészőhasználatát mutatja ebben a naptári évben. Az adatok egyértelműen a Google Chrome elsőbbségét mutatják.

 

A korábbi felmérés a világszintű böngészőmegoszlást mutatja, ahol az IE áll a sor élén, ám a Shareaholic egyfajta trendet mutat be, amely a Chrome elsőbbségét jelzi a többi böngészővel szemben.

 

 

A top négy böngésző, vagyis a Chrome, Firefox, Internet Explorer és a Safari uralja a piac 80%-át.  A Firefox áll a lista második helyén 16,6%-kal, harmadik helyen Safari 16,15%-kal, negyediken pedig az Internet Explorer 15,62%-kal. A listavezető Chrome a piac egyharmadát uralja 34,68%-kal.

 

Ha az éves viszonylatot vizsgáljuk, az IE szépen lassan visszacsúszott a harmadik helyről a negyedikre (lásd az ábrán) miközben a Chrome egyre inkább növelte piaci részesedését. A Firefox is lefele ívelő tendenciát mutat, miközben a Safari szintén pozitív irányba mozdult el, csakúgy, mint a Safari in-app böngészője is.

 

 

Az adatokból az is látszik, hogy az okostelefonok elterjedésével a legnagyobb mértékű növekedést az Android böngészőnek sikerült produkálnia, egészen pontosan 26,75%-os növekedést, a legnagyobb zuhanást pedig a Shareaholic adatai alapján az Internet Explorer produkálta 23,81%-os csökkenéssel.

 

Forrás: Shareaholic Blog

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új vezérigazgató került az Antenna Hungária élére

Az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatói pozícióját március elsejétől Papp-Gerlei Gyöngyvér korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át Blénessy Lászlótól – közölte az AH anyavállalata, a 4iG távközlési és informatikai társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2024. március 2. 14:58

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.

2024. március 2. 13:39

Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

2024. március 2. 12:23

Vezető amerikai egyetemet győzött le a Corvinus

A kaliforniai Berkeley Egyetem csapatát is megelőzve lettek bronzérmesek a Corvinus hallgatói Los Angelesben egy nemzetközi üzleti versenyen február közepén.

2024. március 2. 10:50

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30