Az európai repülőkön is lesz a 3G, LTE hálózat

Czipperer Dia, 2013. november 15. 14:36

Az Európai Bizottság tegnap bejelentette, hogy okostelefonok, táblagépek és e-book olvasók is használhatók lesznek a repülőutakon felszállás és leszállás közben. Ma pedig arra is engedélyt adtak, hogy a repülőgépekre 3G és LTE hálózatokat telepítsenek.

Az Európai Bizottság már korábban engedélyezte, hogy az utasok 2G hálózatot használjanak hívásait és üzeneteik lebonyolításához, ám internet használata ezzel a szolgáltatással szinte lehetetlen volt.

 

Mostantól viszont az utasok nemcsak készülékeiket használhatják fel-és leszállás közben, 3G és LTE hálózatokat építenek majd ki a járatokon. Ám sajnos hiába képesek ezek a fejlett hálózatok nagy sebességű adat átvitelére, nem valószínű, hogy az utasok ennek minden előnyét kiélvezhetik majd, ugyanis a repülés közbeni adat- és Wi-Fi szolgáltatás az adott műholdtól függ, amelyhez csatlakozik. Ez általánosságban lassabb, mint földi kapcsolat.

 

Sajnos a műholdak megkerülése (direkt kapcsolódás LTE hálózatokra) nagyon drága, a felhasználóknak 8a világ többi részén) roaming díjakat kell fizetniük. Feltehetően ez a szolgáltatás nem mindenhol lesz ingyenes, valahol plusz költséget számolhatnak fel érte. Az is elképzelhető, hogy bizonyos járatokon be sem vezetik a megoldást.

 

Forrás: TheVerge.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Épül a világ legnagyobb szuperkondenzátorgyára

Az EIT InnoEnergy által támogatott, az ultrakondenzátoros tárolók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó észt Skeleton Technologies bejelentette a lipcsei gigagyárának terveit. 

2022. október 7. 20:21

Holdkőzetből felépíthető űrbázis terveit mutatták be magyar építészek

Egy különleges hálószerkezettel, a Holdon elérhető alapanyagokból létesülhet állandó bázis az égitesten a Paulinyi & Partners építésziroda tanulmánya szerint. A vállalat szakértői részletesen megvizsgálták a Holdon uralkodó körülményeket, és olyan építészeti megoldásokat javasolnak, amelyek alkalmazásával a jövőben valósággá válhat a most még csak a tudományos-fantasztikus filmekből ismert űrkolóniák létrehozása. Ezek ellenállnak a szélsőséges hőmérsékletingadozásnak, sugárzásnak és akár 14 000 négyzetméteres alapterületükkel egy nagyobb létszámú missziónak is elegendő életteret biztosíthatnak, a Földtől átlagosan 384 400 kilométernyire.

2022. október 7. 12:42

Egyesül a Mobile Industrial Robots és az AutoGuide Mobil Robots

Egyesült a Mobile Industrial Robots (MiR) és az AutoGuide Mobile Robots, hogy ezentúl együtt, egy vállalatként szállítsanak autonóm mobil robotokat (AMR-eket), amelyek jelenleg az automatizálás egyik leggyorsabban növekvő szegmensét képviselik. Szeptember végétől az integrált vállalat hivatalosan Mobile Industrial Robots (MiR) néven folytatja, az elnöki pozíciót pedig a hosszú ideje a Teradyne-t erősítő igazgató, Walter Vahey tölti be. A vállalat központja a dániai Odensében lesz, ahol az eredeti MiR 2013-as alapítása óta irányítja globális tevékenységeit.

2022. október 7. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00