Világrekord kísérlet a Déli-sarkon az Intel technológiájával

forrás: Prím Online, 2013. november 19. 12:06

Ben Saunders és Tarka L’Herpiniere sarkkutatók megkezdték világrekord kísérletet jelentő útjukat az antarktiszi Scott’s Hutból, s a földrész széléről egészen a sarkkör legdélibb pontjáig utaznak, majd pedig onnan vissza a legújabb Intel technológia segítségével. 

Az 1800 mérföldes út a világtörténelem leghosszabb, támogatás nélküli sarkköri utazása, egyben a legendás Robert Falcon Scott kapitány emblematikus és szerencsétlenül végződő 1910-12-es Terra Nova expedíciójának első alkalommal történő megismétlése.

 

Ben sok milliós közönséggel fogja megosztani az utazás minden részletét a 4. generációs Intel Core processzorra épülő Ulrabook segítségével, ami lehetővé teszi számára, hogy képeket és videoriportokat közöljön online (a tartalmak itt tekinthetők meg). Ben egy Intel technológiára épülő Sony VAIO Pro Ultrabookot és egy Panasonic Toughbook AX2 2 in 1-t visz magával a világ legkiterjedtebb pusztaságába – ez az első számítógépes technológia, amely kutatásra és egyben személyes használatra is szolgál.

 

 

A nemzetközi csatornák mellett az expedícióról folyamatosan beszámol az Intel Hungary Facebook-oldala és Youtube-csatornája is. A hazai internetezõk azonban nemcsak nyomon követhetik élõben az expedíciót, hanem egy hamarosan induló nyereményjáték keretében támogathatják is az Intel Hungary Facebook-oldalán azt. A különleges alkalmazásban a felhasználók egy interaktív térkép segítségével személyre szabott üzenetet küldhetnek a sarkkutatónak, amellyel részt vesznek az értékes nyereményekért zajló sorsoláson is. A játék fõdíja szintén egy 4. generációs Intel Core processzorral felszerelt Ultrabook.

 

Simon Shipley, az Intel EMEA Kommunikációs Stratégiájának vezetője elmondta: „Bent és Tarkát a legújabb, 4. generációs Intel Core processzor technológiával szereltük fel, ami lehetővé teszi számukra, hogy soha nem látott részletességgel tudjanak beszámolni útjukról. Az Intel 6 hónapja teszteli ezt a technológiát, mivel garantálni szeretnénk, hogy az Ultrabook kibírja a legszélsőségesebb időjárási körülményeket is, s hű társa lesz a felfedezőknek kalandjuk során.”

 

 

A duó napi szinten írja blogját, és terveik szerint rendszeresen közölnek majd képeket és videoanyagokat is (exkluzív anyagok az expedícióról), továbbá hírtémákat fognak küldeni a következő közösségi médiacsatornákon keresztül távollétük során: YouTubeTwitter FacebookInstagram G+. Érdemes követni őket, hiszen megtudhatjuk, mennyiben határozza meg az expedíció menetét a technológiai fejlődés, ami végbement Robert Falcon Scott Terra Novája óta. Amellett, hogy az Ultrabookok és a gyors adatátviteli antenna átvette a papír és a toll szerepét, a fekete-fehár fényképezőgépet DSLR fényképezőgép és videokamera, a pónikat és a motoros szánokat 2 ultrakönnyű szán, a naplót online blog, a fa síléceket pedig könnyű Ski Trab sílécek váltották fel.

 

 

Az expedíció védnöke Falcon Scott (Robert Falcon Scott kapitány unokája) és Robert Swan OBE (az első ember, aki bejárta az Északi- és a Déli-sarkot is, valamint a 2041 alapítója).

 

Ha valaki részt szeretne venni az utazáson, és szeretne a történelem része lenni, akkor az itt szponzorálhatja az expedíció egy-egy mérföldjét.

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén 20 éves az Adverticum

Az elmúlt év mindenki számára merőben új kihívásokat és a korábbiaktól eltérő feladatokat tartogatott. Az Adverticumnál is be kellett vezetni tavasszal az otthoni munkavégzést, bár a járvány enyhülésétől kezdve mindenki maga dönthette el, hogy hol tud hatékonyabban dolgozni. A napi online értekezleteken, beszámolókon keresztül kézben tartott „home office” meghozta az eredményét: év végére egy igen jelentős fejlesztés készült el: az EasyBID szolgáltatás mely maximalizálja a programmatic megoldásokat használó tartalomszolgáltatók bevételeit. A cég pedig idén már a 20. születésnapját ünnepli.

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

Online, angol nyelvű képzésekkel folytatja nemzetközi terjeszkedését a Codecool programozóiskola. Legújabb, tisztán online mentorálással futó, junior front end fejlesztői kurzusuk és a hétvégi full stack tanfolyamuk már kizárólag angol nyelven is elérhető, így minden akadály elhárul az elől, hogy a világ bármely pontjáról csatlakozzanak hozzá diákok. A magyar állampolgárok számára ráadásul áfamentesen vehető igénybe az akkreditált nemzetközi front end kurzus.

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a mateking epizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

Az Adverticum Zrt., Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszerének, az Adverticum AdServernek fejlesztője és üzemeltetője a járvány ellenére rendkívül sikeres és eredményes üzleti évet zárt. Az Indexből történt Telex kiválás pozitív szaldóval változtatta az ügyfélkört, és elkészült az a fejlesztés is, amely képes maximalizálni a tartalomszolgáltatók, portálok hirdetési bevételeit. Ez utóbbi – különösen most, amikor a járvány a reklámpiacot is jelentős megpróbáltatások elé állítja, nem csak az Adverticum, hanem összes partnere bevételeit is pozitívan befolyásolja.

2020. december 18. 08:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27