Leszakadóban az európai biztosítók a digitális technológiák alkalmazásában

forrás: Prím Online, 2013. november 26. 11:22

Lemaradóban vannak az európai biztosítók a digitális technológiák alkalmazásában. A társaságok négyötöde kevesebb mint tíz százalékát költi erre a területre az IT- és üzletfejlesztési költségvetésének. Ez messze elmarad nemcsak a globális, de az ázsiai és az amerikai átlagtól is. Az arány pedig várhatóan a közeljövőben sem változik majd – mutat rá az EY legfrissebb nemzetközi iparági felmérése, amelyben száz biztosítót kérdeztek meg világszerte.

„Az EY legfrissebb felméréséből egyértelműen kiderül, hogy leszakadóban vannak az európai biztosítók az ázsiai és amerikai társaságokhoz képest a digitális technológiák alkalmazásában. Ennek következtében egyrészt lemaradnak a szolgáltatásaik minőségének javításában vívott versenyben, másrészt nem tudnak élni az új technológiák adta költségcsökkentő lehetőségekkel sem. A társaságok számára alapvető fontosságú az egyértelmű és megfelelő alapokon nyugvó digitális üzleti terv kidolgozása, hogy hosszútávon is biztosítani tudják sikereiket a piacon” – mondta Seregdy Tamás, az EY Üzleti Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának igazgatója.

Az európai válaszadók 84 százaléka mondta azt, hogy kevesebb mint 10 százalékát költi az IT- és üzletfejlesztési keretének a digitális megoldásokra, amely messze elmarad a 68 százalékos világátlagtól. A legtöbb forrást az ázsiai társaságok fordítják erre a területre, a második helyen pedig az észak- és dél-amerikai cégek állnak.

Az európai biztosítók kétharmada szerint a következő évben is csak kevesebb mint tíz százalékkal növekedhet az új technológiákra szánt a források aránya. A középtávú terveik azonban jóval ambiciózusabbak: egyharmaduk több mint 50 százalékkal növelné a ráfordítást a következő öt évben, amely már jóval meghaladja a globális átlagot.

Az európaiak harmadának egyáltalán nincs digitális üzleti terve

A felmérésben részt vevő európai cégek 90 százaléka sorolta magát a digitális fejlettségi index alsó negyedébe, szemben a globális 78 százalékos átlaggal. Harmaduk nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nincs üzleti tervük a digitális technológiák alkalmazására – derül ki az EY iparági jelentéséből.

Több mint kétharmaduk egyesre értékelte magát az ötös skálán a digitális csatornák alkalmazásában a márkahűség kiépítésének és fenntartásának folyamatában. 76 százalékuk azt mondta, hogy csak alapvető szinten alkalmazzák az új technológiákat a fogyasztókkal való kapcsolattartás költségeinek csökkentésében.


 

Kulcsszavak: biztosítás biztosító

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszerte 100 milliónál tart a Lime e-rolleres utak száma

A zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen 9000 tonnával csökkentette a városi közlekedésből származó CO2-kibocsátást a világ több mint 120 városában. Budapesten kiemelkedően magas az elektromos rollerek iránti érdeklődés, a felhasználók átlagosan 14 perces utakat tesznek meg a Lime környezetbarát járműveivel.

2019. szeptember 18. 19:45

Steve Wozniak előad Budapesten

Steve Wozniak, az Apple társalapítója is látható lesz a CIB Bank és anyavállalata által szervezett Novathon konferencián, amely a korábbi hackathon formátum helyett idén a pénzügyi innováció és a digitális kultúra átalakulásának regionális seregszemléjeként tér vissza.

UPGRADE: A rendezvényre ma indult a regisztráció, amelyet néhány órával később le is kellett állítani, mivel minden belépő elkelt. www.facebook.com/novathonwithcib/ 

 

2019. szeptember 18. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás