A Telekom a beruházásokat jobban támogató szabályozásváltozásra számít

MTI Sajtóadatbank, 2014. február 25. 17:27

A Magyar Telekom abban bízik, hogy a kormánnyal kötött pénteki partnerségi megállapodás nyomán a beruházásokat jobban segítő irányba változik a szabályozási környezet a következő években.

A digitális Magyarország megvalósítása érdekében kötött együttműködési megállapodás egyik fontos állítása, hogy a kormány felülvizsgálja a szabályozási környezetet - mondta Christopher Mattheisen, a Telekom vezérigazgatója Barcelonában magyar újságíróknak. Hozzátette: egyelőre nem tudni, milyen irányba változik a szabályozás, de olyan könnyítésekre számítanak, amelyek támogatják a távközlési vállalat hálózati fejlesztési terveit. A megállapodás rendszeres egyeztetést ír elő a feleknek, és várhatóan néhány héten belül megindulnak a tárgyalások a  kormánnyal - derült ki a Magyar Telekom vezetői által tartott barcelonai tájékoztatón.
 

Szabó János, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a hálózat modernizálása, az IP-technológiai váltás a Magyar Telekom 2014-16-os  beruházási tervének része, a beruházási költségekre vonatkozó kérdésre azonban egyelőre nem kívánt összeget mondani. A vállalat a fejlesztéseit a saját forrásaiból finanszírozza, és a vezető szerint a Magyar Telekom tulajdonosai várhatóan támogatják majd az igazgatóságnak azt a javaslatát, hogy a 2013-as év után ne fizessen osztalékot.

 

A Magyar Telekom Nyrt. tulajdonosa, a Deutsche Telekom (DT) hétfőn jelentette be a barcelonai Mobil Világkiállításon (Mobile World Congress - MWC), hogy átalakítja hagyományos vezetékes hálózatát a következő években, és internet protocol (IP) technológiájú hálózatot épít ki európai érdekeltségeinél, ezáltal egy egységes, digitális pán-erópai hálózat jön létre. Magyarországon 2016-ra valósulhat meg 100 százalékosan a hálózat átalakítása.

 

A Magyar Telekom vezetői a Mobil Világkiállításon szerzett tapasztalataikról szólva beszámoltak arról, hogy az idei kiállításon nagy hangsúlyt kapott a virtualizáció, a szoftveren alapuló intelligens hálózatirányítás. A készülékgyártók részéről pedig megfigyelhető az egyszerűsítési trend, vagyis hogy minél több okos funkcióval felszerelt, de egyszerűen használható készüléket kínáljanak a vevőknek.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így működik a gyakorlatban az agilis munkamódszer

Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni? Valójában kevés multinak célja, hogy összeültesse a nem egy projekten dolgozókat, hogy létrehozzon egy környezetet, ahol mindenki mindenkivel beszél. Pedig óriási előnyökkel jár, ha így tesz. 

2019. december 10. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás