Microsoft Office – iOS és Android rendszerre is

Farkas Norman, 2014. március 31. 13:21

Ezt is megéltük: a Microsoft Office Mobile, illetve Office 365 irodai szoftvercsomag végre bekerült az App Store és a Google Play Áruház kínálatába, így végre az iOS és Android felhasználók is kedvükre nézegethetik, szerkeszthetik, sőt szinkronizálhatják Word dokumentumaikat, PowerPoint prezentációikat és Excel táblázataikat mobil eszközeiken/eszközeikkel.

Bár iOS és Android rendszeren is rendelkezésünkre áll egy sor irodai alkalmazás, eddig nem volt elérhető a Microsoft Office mobil szoftvercsomag. Ez a helyzet kissé ironikus volt, hiszen kézenfekvő, hogy a Wordben, PowerPointban és Excelben elkészített anyagok mobilos nézegetésére és szerkesztésére az Office direkt erre kitalált verzióját használjuk.

 

Sebaj, ne rágódjunk a múlton, hanem örüljünk, hogy a Microsoft végre összekapta magát, s a Windows Phone mellett már az Android és iOS platformokon is elérhető az Office.

 

Office 365 iOS-re

 

Tegnap felbukkant az Apple App Store-ban az Office 365. A Jó hír, hogy az irodai alkalmazások ingyen letölthetők, a kevésbé jó pedig az, hogy korlátlan használatukért már fizetnünk kell. Két csomag közül választhatunk: a Microsoft Word for iPad, Excel for iPad és PowerPoint for iPad programokat tartalmazó Office 365 Home Premium használatáért 9,99 dollárt kell kicsengetni havonta, és létezik egy személyes konstrukció is, amely havi 6,99 dollárt kóstál.

 

Lehetőségünk van némi kompromisszumért cserébe havidíj nélkül is használni a szoftvereket. Ekkor nem hozhatunk létre új fájlokat, de szerkeszthetjük a meglévőket, s elmenthetjük őket későbbi használatra.

 

 

Az iOS-es Office 365 szolgáltatásai, funkciói dióhéjban:

 

- Felhő: a OneDrive, OneDrive for Business és SharePoint felhő tárhelyekbe mentett fájlok elérése mobilról

- Előzmények: a korábban számítógépen megtekintett dokumentumok (a felhőben lévőket is beleértve) egyszerűen előhívhatók mobilon további szerkesztés, vagy csak megtekintés céljából

- Csatolmányok: az e-mailekhez csatolt Office dokumentumokat megtekinthetjük, szerkeszthetjük

- Korrekt megjelenítés: Office dokumentumainkat megfelelő módon, mobilra optimalizálva jeleníti meg a szoftver

- Szerkesztés, megtekintés, megosztás: Office dokumentumainkat – legyn szó PowerPoint prezentációról, Excel tábláról vagy Word doksiról – egyszeráen megnyithatjuk és megnézhetjük, kedvükre szerkeszthetjük, majd e-mailen, OneDrive-on vagy SharePointon keresztül megoszhatjuk

- Offline szerkesztés: korábban megnyitott dokumentumainkat aktív internetkapcsolat nélkül is szabadon szerkeszthetjük, a módosítások automatikusan mentésre kerülnek, amint újra online leszünk.

 

Office Mobile Androidra

 

Az androidosok Office 365 előfizetés nélkül letölthetik az Office Mobile-t a Google Play Áruházból. Az ingyenes szoftver segítségével bárhol, bármikor megnyithatják és szerkeszthetik is Word, Excel és PowerPoint fájljaikat, de ahhoz már rendelkezniük kell fizetett Office 365 licenccel, hogy táblázataik, dokumentumaik és prezentációik szinkronizálva legyenek a számítógépükkel.

 

Az androidosok joggal örülhetnek az Office-nak, hiszen a számos alternatív megoldás közül szinte mindegyik követelt kompromisszumokat, egyik sem tudta teljes egészében kiváltani a Microsoft irodaszoftverét.

 

 

Örülünk, hogy a Microsoft új stratégiában a felhő tárhely és a mobilitás került a fókuszba, hiszen nagyrészt ennek köszönhetjük az Office megjelenését a konkurens mobil platformokon. Az pedig teljesen belefér, hogy fizetni kell a szolgáltatások teljes körű használatáért, hiszen ha valakinek fontos például a munkája miatt, hogy útközben is hozzáférjen dokumentumaihoz és szerkeszthesse őket, nyilván nem fog sajnálni havi 10 dollárt a megfelelő megoldásért.

 

Más kérdés, hogy a Windows Phone jövőjére milyen hatással lehet az Office iOS és Android verziójának megjelenése, hiszen eddig sokakat kifejezetten a fejlett irodai programcsomag húzott a csempés platform felé.

 

[Forrás: IntoMobile]

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztonságos Internet Nap 2021

A Biztonságos Internet Nap – Safer Internet Day (SID) – célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül több mint 150 országban minden évben ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire, lehetőséget teremtsen és buzdítsa a gyerekeket olyan pozitív tartalmak létrehozására, melyeket később a családban, iskolában, barátokkal is tudnak használni. 

2021. január 18. 13:41

Tudásmegosztó platformot mutatott be az LG és az Element AI

A CES 2021 kiállításon az LG Electronics (LG) elnöke és technológiai vezetője, Dr. I.P. Park és az Element AI vezérigazgatója, Jean-François Gagné bemutatták az AIX Exchange nevű projektet: a digitális platform a mesterséges intelligencia (MI) és a  felhasználói élmény jövőjébe nyújt betekintést. A digitális felület az MI, a fogyasztóvédelem, a dizájn és az üzleti tervezés vezető szakértőivel készült mélyinterjúkat gyűjti össze. Az AIX Exchange a 2020-as CES-en bemutatott AIX (Artificial Intelligence Experience) keretrendszerre épít, célja pedig a fogyasztói MI-fejlesztésekkel kapcsolatos közös gondolkodás, melynek fókuszában továbbra is az emberközpontú dizájnt áll.

2021. január 18. 12:10

Mi lesz az OKJ után? – Végre kiderültek a részletek

December végén elindultak az utolsó OKJ-s képzések, de néhány képzésre a szabad helyek erejéig még be lehet csatlakozni. Szűkebb lett a kínálat, sok képzésre már egyáltalán nem lehet jelentkezni, illetve több városban már a decemberi tanfolyamok sem indultak el.

2021. január 18. 10:56

Megvalósult a szélessávú internet a csornai járásban

Magyarország kormánya az Európai Unió Digitális Menetrendje alapján célul tűzte ki, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a minimum 30 Mbps sávszélességű internetkapcsolat.  A cél elérése érdekében a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került a GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat. Az elnyert 440,83 millió forint támogatásból a Vidanet Zrt. a csornai járás 10 településén mintegy 1600 háztartás számára tette elérhetővé a szélessávú internetszolgáltatást. 

2021. január 18. 09:43

Fejlett kijelzős képességekkel erősíti meghatározó szerepét az LG a tévés piacon

Az LG Electronics (LG) az új OLED, QNED Mini LED, valamint NanoCell készülékeivel az eddigi legimpozánsabb prémium kategóriás tévépalettáját mutatja be. A sorozat 48C1 modellje elnyerte a CES legjobb innovációinak járó Best of Innovation díjat, de az online megrendezett eseményen számos további LG televízió is elismerésben részesült. Az LG prémium tévéi idén kívül-belül megújultak: az új OLED képernyő mellett bekerült a kínálatba a Quantum NanoCell színtechnológiát mini LED háttérvilágítással ötvöző, így pontosabb színvisszaadásra és nagyobb kontrasztarányra képes, továbbfejlesztett LCD panelstruktúra — azaz a QNED Mini LED —, továbbá a frissített, mesterséges intelligenciával felvértezett processzor, de megújult a webOS felhasználói felület és a dizájn is.

2021. január 17. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás