Fúzióra készül a Sprint és a T-Mobil US az amerikai telekommunikációs piacon

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 6. 07:59

Egyesülésre készül az Egyesült Államok harmadik és negyedik legnagyobb vezeték nélküli telekommunikációs szolgáltatója, a Sprint és a T-Mobil US, hogy komolyabb konkurenciája lehessen a piacvezető Verizonnak és az AT&T-nek - közölte csütörtöki számában a The Wall Street Journal.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság és az amerikai igazságügyi minisztérium jóváhagyása esetén az ügyletet még a nyáron nyélbe ütik. A Sprint darabonként 40 dollár körüli összeget ad majd a 32 milliárd dollár értékűre becsült T-Mobil részvényeiért. A Sprint felerészben készpénzzel, felerészben pedig a saját részvényeivel fizet. Az új cégben a T-Mobil US legnagyobb részvényese, a Deutsche Telekom részesedése 15-20 százalékos lesz.
 

A Sprint - amely egyébként az elmúlt hét évben veszteséges volt - vállalta, hogy 1 milliárd dollárt fizet az amerikai T-Mobilnak, ha a szövetségi hatóságok nem járulnak hozzá az ügylethez. A fúzió követi az amerikai telekommunikációs és médiapiacon az elmúlt hónapokban megfigyelhető tendenciát. A Comcast arra készül, hogy 45 milliárd dollárért felvásárolja a Time Warner Cable-t, a az AT&T pedig bejelentette, hogy 49 milliárdot ad a DirecTV-ért.
 

A konzervatív napilap rámutatott, hogy az összeolvadás nyomán ki fog ürülni a vezetékmentes kommunikációs üzletág középső szektora az Egyesült Államokban.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Év Gyára díjat nyert a Bridgestone Tatabánya

Év Gyára 2021 díjat nyert a Bridgestone Tatabánya a „Legjobb menedzsment folyamatok” kategóriában. A vállalat az elmúlt években számos elismeréssel gazdagodott, például elnyerte az Év beszállítója címet, a Családbarát Munkahely elismerést, Topolcsik Melinda, ügyvezető igazgató pedig a nagyvállalati szektorban harmadik helyezést ért el „Az év cégvezetője” versenyen.

2022. május 22. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24