Fúzióra készül a Sprint és a T-Mobil US az amerikai telekommunikációs piacon

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 6. 07:59

Egyesülésre készül az Egyesült Államok harmadik és negyedik legnagyobb vezeték nélküli telekommunikációs szolgáltatója, a Sprint és a T-Mobil US, hogy komolyabb konkurenciája lehessen a piacvezető Verizonnak és az AT&T-nek - közölte csütörtöki számában a The Wall Street Journal.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság és az amerikai igazságügyi minisztérium jóváhagyása esetén az ügyletet még a nyáron nyélbe ütik. A Sprint darabonként 40 dollár körüli összeget ad majd a 32 milliárd dollár értékűre becsült T-Mobil részvényeiért. A Sprint felerészben készpénzzel, felerészben pedig a saját részvényeivel fizet. Az új cégben a T-Mobil US legnagyobb részvényese, a Deutsche Telekom részesedése 15-20 százalékos lesz.
 

A Sprint - amely egyébként az elmúlt hét évben veszteséges volt - vállalta, hogy 1 milliárd dollárt fizet az amerikai T-Mobilnak, ha a szövetségi hatóságok nem járulnak hozzá az ügylethez. A fúzió követi az amerikai telekommunikációs és médiapiacon az elmúlt hónapokban megfigyelhető tendenciát. A Comcast arra készül, hogy 45 milliárd dollárért felvásárolja a Time Warner Cable-t, a az AT&T pedig bejelentette, hogy 49 milliárdot ad a DirecTV-ért.
 

A konzervatív napilap rámutatott, hogy az összeolvadás nyomán ki fog ürülni a vezetékmentes kommunikációs üzletág középső szektora az Egyesült Államokban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24