Már Skype-olhatnak is az Office Online felhasználók

Czipperer Dia, 2014. november 27. 08:26

A Microsoft bejelentette, hogy Skype chat funkcióval bővül az Office Online. A felhasználók így valós időben cseveghetnek azokkal, akik szintén szerkesztik az adott dokumentumot.

Beépített Skype funkcióval bővült az Office Online. A funkció egyelőre a Word és Power Point webalkalmazásoknál érhető el. A Microsoft közlése szerint a következő hetekben az Excel és a OneNote felhasználók számára is használható lesz az újdonság.

 

Az Office Online-ban elérhető Skype chat hasonló az Outlook.com és a OneDrive szolgáltatásban található csevegőalkalmazáshoz.

 

A felhasználóknak a jobb felső sarokban található Chat gombra kell kattintani, és bárkivel kapcsolatba léphetnek, aki az adott dokumentumon dolgozik. Miután az üzenetet elküldték, a befogadó egy értesítést lát, ahol el tudja fogadni a felkérést. Ezután a chatablak az oldal jobb oldalán jelenik meg (lásd a képen).
 


Ha valaki elhagyja az adott dokumentumot, a csevegés tovább folytatható asztali vagy mobilverzióban, így például táblagépről, okostelefonról vagy más eszközről.

 

A rivális Google is kínál hasonló megoldást a Google Docs, Sheets és Slides szolgáltatásoknál.

 

Forrás: Techspot.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködési megállapodást írt alá a BENU és a Foglaljorvost.hu

Magyarország legismertebb gyógyszertárhálózata és az ország legnagyobb elérésű egészségügyi időpontfoglaló-felülete közösen lép fel a betegek magasabb szintű kiszolgálása érdekében. Együttműködésükkel az egészségügyi rendszerben történő eligazodást, a betegút egyszerűsítését, a felhasználók és vásárlók nagyobb kényelmét kívánják támogatni.

2024. március 4. 13:04

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

2024. március 4. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30