Már Skype-olhatnak is az Office Online felhasználók

Czipperer Dia, 2014. november 27. 08:26

A Microsoft bejelentette, hogy Skype chat funkcióval bővül az Office Online. A felhasználók így valós időben cseveghetnek azokkal, akik szintén szerkesztik az adott dokumentumot.

Beépített Skype funkcióval bővült az Office Online. A funkció egyelőre a Word és Power Point webalkalmazásoknál érhető el. A Microsoft közlése szerint a következő hetekben az Excel és a OneNote felhasználók számára is használható lesz az újdonság.

 

Az Office Online-ban elérhető Skype chat hasonló az Outlook.com és a OneDrive szolgáltatásban található csevegőalkalmazáshoz.

 

A felhasználóknak a jobb felső sarokban található Chat gombra kell kattintani, és bárkivel kapcsolatba léphetnek, aki az adott dokumentumon dolgozik. Miután az üzenetet elküldték, a befogadó egy értesítést lát, ahol el tudja fogadni a felkérést. Ezután a chatablak az oldal jobb oldalán jelenik meg (lásd a képen).
 


Ha valaki elhagyja az adott dokumentumot, a csevegés tovább folytatható asztali vagy mobilverzióban, így például táblagépről, okostelefonról vagy más eszközről.

 

A rivális Google is kínál hasonló megoldást a Google Docs, Sheets és Slides szolgáltatásoknál.

 

Forrás: Techspot.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50