Már Skype-olhatnak is az Office Online felhasználók

Czipperer Dia, 2014. november 27. 08:26

A Microsoft bejelentette, hogy Skype chat funkcióval bővül az Office Online. A felhasználók így valós időben cseveghetnek azokkal, akik szintén szerkesztik az adott dokumentumot.

Beépített Skype funkcióval bővült az Office Online. A funkció egyelőre a Word és Power Point webalkalmazásoknál érhető el. A Microsoft közlése szerint a következő hetekben az Excel és a OneNote felhasználók számára is használható lesz az újdonság.

 

Az Office Online-ban elérhető Skype chat hasonló az Outlook.com és a OneDrive szolgáltatásban található csevegőalkalmazáshoz.

 

A felhasználóknak a jobb felső sarokban található Chat gombra kell kattintani, és bárkivel kapcsolatba léphetnek, aki az adott dokumentumon dolgozik. Miután az üzenetet elküldték, a befogadó egy értesítést lát, ahol el tudja fogadni a felkérést. Ezután a chatablak az oldal jobb oldalán jelenik meg (lásd a képen).
 


Ha valaki elhagyja az adott dokumentumot, a csevegés tovább folytatható asztali vagy mobilverzióban, így például táblagépről, okostelefonról vagy más eszközről.

 

A rivális Google is kínál hasonló megoldást a Google Docs, Sheets és Slides szolgáltatásoknál.

 

Forrás: Techspot.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Forradalmi áttörést ért el az ElevenEs akkumulátorcella fejlesztésben

Európa első és legnagyobb, teljes mértékben piaci felhasználásra alkalmas LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorcelláját az ElevenEs alkotta meg, az akkumulátorcellák fejlesztésének úttörőjeként. A legelső darabok 2023 első negyedévében jutnak majd el az ügyfelekhez tesztelés céljából. A vállalat bejelentette, hogy az EDGE névre keresztelt akkumulátorcelláját az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster keretein belül fogja bemutatni, amelyet idén szeptember 28-án, illetve 29-én Lisszabonban rendeznek meg.

2022. szeptember 27. 19:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38