A Microsoft bekeményít az illegális szoftverhasználóknál

Czipperer Dia, 2014. december 18. 14:31

A Microsoft gyanús szoftverhasználatot észlelt Washingtonban, melynek kapcsán már a jogi eljárást is megindították. Üzengetés helyett felelősségre akarják vonni az illegális szoftverhasználókat.

Eddig sem volt legális nem jogtiszta forrásból származó operációs rendszert vagy más programot használni, ám ez nem különösebben érdekelte a fogyasztókat. Néha egy-egy figyelmeztető üzenet a vállalattól, de semmi komoly. Ha végleg tarthatatlan volt a helyzet, szereztek egy másik, szintén hamis szoftvert, és kezdődött minden elölről. Legalábbis eddig.

 

A Microsoft most úgy döntött, komolyra veszi a figurát, és nem csak üznetekkel bombázza a felhasználókat, hanem végre lép is valamit. A TorrentFreak szerint a gyártó már elindította a jogi eljárást az illegális szoftverhasználók ellen. A Windows és az Office-usereket veszik célba.

 

A vállalat nemrég észlelt egy gyanús esetet Washingtonban. A Windows 7 és az Office 10 illegális verzióit telepítették több gépre is egy helyen. A felhasználók az AT&T internethálózatát használták. Már az IP címet is azonosították.

 

Most keresik az embert/embereket, hogy azonosítani tudják és felelősségre vonják szerzői jog és védjegy megsértése miatt. A Microsoft úgy véli, hogy a felhasználóknak valaki eladta a termékkulcsokat, aki korábban a Microsoft partnereitől eltulajdonította azokat.

 

Forrás: TorrentFreak.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

2024. március 4. 09:55

A QNAP kiad egy licencmentes Windows PC/Server biztonsági mentési megoldást

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora ma hivatalosan is bemutatta a NetBak PC Agent licencmentes, teljes rendszermentési megoldást Windows-rendszerhez. A NetBak PC Agent egy olyan segédprogram, ami megköveteli a Hyper Data Protector, a végponti eszközök (beleértve a VM-eket, Windows PC-ket és szervereket) biztonsági mentését támogató NAS-alkalmazás telepítését a felhasználó NAS rendszerére.

2024. március 3. 13:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30