SUSE for SAP: minimális állásidő és maximális teljesítmény SAP rendszereken is

forrás: Prím Online, 2014. december 22. 09:57

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE felkészült a virtualizált SAP rendszerek működtetésének támogatására. Amint a SUSE képviselője a nemrégiben megrendezett SAP TechEd konferencián elmondta, az SAP-termékek futtatásához optimalizált SUSE Linux fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítanak a tervezett és nem tervezett állásidő csökkentésére, a rendelkezésre állás növelésére, valamint a teljesítmény optimalizálására. A jövőben a virtualizált SAP-rendszerek támogatása is egyre nagyobb szerepet kap.

A SUSE és az SAP együttműködése komoly múltra tekint vissza. A két gyártó folyamatosan dolgozik a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications továbbfejlesztésén. Az SAP alkalmazások futtatásához optimalizált megoldás integrált terméktámogatást, speciális operációsrendszer-módosításokat, valamint minősített, nagy rendelkezésre állást biztosító komponenseket tartalmaz. A szoftver rendkívül népszerű az SAP-ügyfelek körében, az SAP HANA felhasználói esetében már összesen 99,5 százalékos piaci részesedéssel bír.


Rendelkezésre állás felsőfokon


A megoldás minimális állásidőt és maximális rendelkezésre állást kínál a High Availability és Disaster Recovery funkcióknak és komponenseknek köszönhetően. A SUSE Linux Enterprise High Availability Extension fenntartja az üzletmenet folyamatosságát, védi az adatok integritását, segít biztosítani a szolgáltatások rendelkezésre állását, illetve csökkenteni azok nem tervezett állásidejét. A SUSE szoftvere kiegészíti a VMware SAP termékekhez készített High Availability megoldását, így az egyes konténerek, illetve az azokon belül futó szolgáltatások rendelkezésre állása egyaránt garantált.


A Geo Clustering for SUSE Linux Enterprise High Availability Extension távolságtól függetlenül magas rendelkezésre állású fürtözést tesz lehetővé a szervezetek adatközpontjai között, javítva a szolgáltatások elérhetőségét fizikai és virtuális, illetve helyi és globális szinten egyaránt. A SUSE megoldása emellett az SAP HANA System Replication konfigurálását is automatizálja, ezáltal még egyszerűbbé teszi az ügyfelek számára a rendszerreplikáció használatát.


Az állásidő csökkentéséhez járul hozzá a SUSE saját fejlesztésű kGraft technológiája is, amely működés közben teszi lehetővé a frissítések és hibajavítások telepítését, így nincs szükség a rendszerek leállítására és újraindítására.


Teljesítményoptimalizálás és virtualizáció


A teljesítmény maximális kihasználása érdekében a SUSE összeállította az SAP-termékek futtatásához optimális konfigurációkat és szoftverbeállításokat, illetve „best practice” anyagokkal segíti az ügyfeleket a megfelelő konfigurálásban. Szintén a teljesítmény optimalizáláshoz járul hozzá a SUSE Linux Enterprise Server-ben megtalálható lapgyorsító-tár korlátozási technológia (page cache limit), amely a memóriaintenzív tranzakciók gyorsabb futtatását teszi lehetővé.


A SUSE az SAP mellett a VMware vállalattal is szorosan együttműködik, ennek eredményeként a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications a VMware rendszereken virtualizált SAP-termékek teljesítményének optimalizálásához is hozzájárul. A SUSE a jövőben további funkciókkal tervezi támogatni a virtualizált SAP-alkalmazások hatékony működtetését.


Fejlett funkcióinak és összetevőinek köszönhetően a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications a lehető legnagyobb hasznos üzemidőt és elérhetőséget biztosítja az SAP-alkalmazások futtatásához, továbbá csökkenti a költségeket, és javítja a teljesítményt. Az ügyfeleknek integrált, egypontos SAP/SUSE-támogatás és kiterjesztett, 18 hónapos szervizcsomag-támogatás, valamint kiemelt ügyfélszolgálat áll rendelkezésükre 7x24 órában.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24