Székesfehérvár irodaépületet biztosít a letelepedő informatikai cégeknek

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 24. 08:33

Székesfehérvár kormánypárti polgármestere, Cser-Palkovics András hétfőn bejelentette: a város egy jó állapotú és jól megközelíthető irodaépületet biztosít informatikai cégek számára azzal a céllal, hogy a meglévő innovatív vállalkozások mellett továbbiakat vonzzon a városba, ezzel támogatva magas hozzáadott értéket előállító munkahelyek létrehozását.

Az önkormányzat kommunikációs központja az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette:  az érintett irodaházról, a használat feltételeiről a város tájékoztatja az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségét (IVSZ) és az érdeklődő IKT vállalatokat.
 

A kezdeményezéssel kapcsolatban idézték a városvezetőt, aki leszögezte: élére állnának azon magyar városoknak, amelyek a legkedvezőbb feltételeket biztosítják a cégek működéséhez, tisztes gyarapodásához.
 

A közleményben emlékeztettek arra, hogy Székesfehérvár az elmúlt években jelentős gazdasági fejlődésen ment keresztül, az elmúlt évben iparűzési adóbevétele már meghaladta a válság előtti szintet, miután tavaly mintegy egymilliárd forinttal növekedett. Ehhez nemcsak a multinacionális cégek, hanem a magyar tulajdonú IKT vállalatok is érdemben hozzájárultak – jelezték.
 

A felajánlást az IVSZ elnöke, a városban lakó Laufer Tamás is üdvözölte. Kiemelte, hogy sok székesfehérvári dolgozik Budapesten informatikai cégeknél, és örömtelinek nevezte, ha több lehetőség lesz helyben is magas hozzáadott értékű, technológiai pozíciókban dolgozni. Fiatal startup cégek, de kkv-k számára is előnyös lehet egy vidéki nagyvárosban megtelepedni – vélekedett.
 

A közleményben megjegyzik, hogy az Európai Unió kutatás-fejlesztési és innovációs programja, a Horizont 2020 támogatási rendszerének kedvezményezettjei között a Közép-Magyarországi Régió továbbra sem szerepel, így csak azok a vállalkozások tudnak részt venni a gazdaságélénkítő programokban, amelyek rendelkeznek működő vidéki telephellyel is.

Kulcsszavak: iroda

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a teljes körű magyar megoldás az azonnali fizetésre

Bemutatkozott a nagyközönségnek a koronavírus okozta társadalmi és gazdasági problémák enyhítésére és kezelésére szervezett informatikai versenyen a magyar tulajdonban lévő és kizárólag magyar fejlesztőket foglalkoztató Organic elektronikus fizetési megoldása.

2020. április 6. 18:13

A Vivre.hu támogatja a hagyományos kiskereskedőket

A Vivre, Románia és Kelet-Közép-Európa egyik vezető online lakberendezési és dekorációs áruháza arra ösztönzi az offline üzlettel rendelkező kiskereskedőket, hogy forgalmazzák termékeiket a Vivre.hu oldalán.

2020. április 6. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás