Székesfehérvár irodaépületet biztosít a letelepedő informatikai cégeknek

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 24. 08:33

Székesfehérvár kormánypárti polgármestere, Cser-Palkovics András hétfőn bejelentette: a város egy jó állapotú és jól megközelíthető irodaépületet biztosít informatikai cégek számára azzal a céllal, hogy a meglévő innovatív vállalkozások mellett továbbiakat vonzzon a városba, ezzel támogatva magas hozzáadott értéket előállító munkahelyek létrehozását.

Az önkormányzat kommunikációs központja az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette:  az érintett irodaházról, a használat feltételeiről a város tájékoztatja az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségét (IVSZ) és az érdeklődő IKT vállalatokat.
 

A kezdeményezéssel kapcsolatban idézték a városvezetőt, aki leszögezte: élére állnának azon magyar városoknak, amelyek a legkedvezőbb feltételeket biztosítják a cégek működéséhez, tisztes gyarapodásához.
 

A közleményben emlékeztettek arra, hogy Székesfehérvár az elmúlt években jelentős gazdasági fejlődésen ment keresztül, az elmúlt évben iparűzési adóbevétele már meghaladta a válság előtti szintet, miután tavaly mintegy egymilliárd forinttal növekedett. Ehhez nemcsak a multinacionális cégek, hanem a magyar tulajdonú IKT vállalatok is érdemben hozzájárultak – jelezték.
 

A felajánlást az IVSZ elnöke, a városban lakó Laufer Tamás is üdvözölte. Kiemelte, hogy sok székesfehérvári dolgozik Budapesten informatikai cégeknél, és örömtelinek nevezte, ha több lehetőség lesz helyben is magas hozzáadott értékű, technológiai pozíciókban dolgozni. Fiatal startup cégek, de kkv-k számára is előnyös lehet egy vidéki nagyvárosban megtelepedni – vélekedett.
 

A közleményben megjegyzik, hogy az Európai Unió kutatás-fejlesztési és innovációs programja, a Horizont 2020 támogatási rendszerének kedvezményezettjei között a Közép-Magyarországi Régió továbbra sem szerepel, így csak azok a vállalkozások tudnak részt venni a gazdaságélénkítő programokban, amelyek rendelkeznek működő vidéki telephellyel is.

Kulcsszavak: iroda

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50