Bemutatták a BOOKR mesetabletjét

MTI Sajtóadatbank, 2015. április 3. 09:31

Bemutatták a BOOKR könyvesbolt mesetabletjét, amelyen negyven mese olvasható, hallgatható és interaktív játékra is lehetőséget ad.

Horváth Dorka ötletgazda a csütörtöki sajtóeseményen elmondta, a BOOKR Kids mesetárában klasszikus és modern történetek kelnek életre olyan színészek előadásában, mint Básti Juli, Dörner György vagy Szacsvay László.
 

A Móra Kiadóval együtt az elérhető könyvek tárát tanárok, irodalmárok és gyerekek segítségével alakították ki, így megtalálhatók benne egyebek mellett a Pöttyös Panni-történetek, A kis herceg és Benedek Elek meséi is. A 3-11 éves korú gyerekeknek ajánlott könyvtárban Zelk Zoltán Három nyúl, Gerald Durrell Családom és egyéb állatfajták című regénye, Fekete István Vuk és Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek? című műve is szerepel.
 

Nyulász Péter író a sajtóeseményen elmondta: a gyerekeknek ma már teljesen természetes a digitális eszközök használata, így ezzel a kezdeményezéssel a képernyők előtt töltött idejüket szeretnék megtölteni értékőrző tartalmakkal, irodalommal.
 

Az alapjában magyar nyelvű applikáció nyelvtanulási lehetőséget is kínál. Egyes könyvek angol nyelven is elérhetőek, ezzel segítve az olvasót a szavak elsajátításában.
 

Az applikáció Android tabletekre és május 1-jétől iPad-re ingyenesen letölthető, a teljes katalógus előfizetéses modellben érhető el. Érvényes előfizetéssel a BOOKR könyvtárából korlátlanul streamelhetőek a mesék, valamint az applikáción belül található polcra is letölthetőek, így internet-hozzáférés nélkül is olvashatóak.
 

Mondj egy mesét címmel! a BOOKR Kids meseíró pályázatot hirdet iskolai osztályok részére - közölte Horváth Dorka, hozzáfűzve: a verseny fődíja az osztály minden tagja számára egy mesetablet. 
 

A szervezők három témát adnak meg - kalandozás a jövőben; ha a miénk lenne a varázsceruza; egy nap Mirákulumban - ezek közül kell a pályázóknak kiválasztani egyet és a megadott formai követelmények alapján elkészítik munkájukat. További részletek a bookrkids.hu oldalon olvashatók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás