Idősebbeknek szánt svéd mobiltelefon a magyar piacon

forrás: Prím Online, 2015. május 19. 12:30

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét az idősebb generációnak szánt mobileszközök piacvezető gyártója, a svéd Doro. A hazai piacon a Vodafone kínálatában elérhető Doro PhoneEasy 508 telefon különlegessége, hogy rendkívül egyszerűen kezelhető, és nagyméretű, olvasható feliratokkal ellátott billentyűzetet kapott. Van rajta továbbá egy vészhívógomb, melynek megnyomásával a telefon automatikusan SMS-t küld az erre a célra, előre beállított öt kontaktnak, illetve azonnal tárcsázza is ezeket mindaddig, amíg valamelyikük nem fogadja a hívást.

A magyarországi kínálat szélesítésével és a Vodafone Csoporttal kialakított együttműködés további erősítésével egy időben a vállalat stratégiai megállapodást kötött a HTM Mobile-lal a telefonok forgalmazásának biztosítása érdekében.

 

 

„Ezzel a lépéssel tovább növeli piaci jelenlétét a Doro Közép-európában. Nagyon örülünk annak, hogy e megállapodásnak köszönhetően magyarországi pozíciónkat még jobban megerősíthetjük.” – mondta el François Jacob, a Doro közép- és kelet-európai régiójának igazgatója.

 

Az idősebb generáció tagjait sok esetben a jelenleg széles körben elérhető készülékek nehéz kezelhetősége, illetve a billentyűk és a kijelzőn megjelenő feliratok kis mérete tartja vissza a mobilhasználattól, holott számukra ez mind a családtagokkal és barátokkal való kapcsolattartás érdekében, mind az esetleges vészhelyzetek során különösen fontos lenne. A Doro célja, hogy az idősek igényeinek megfelelő mobiltelefonok kifejlesztésével és gyártásával megszüntesse a különböző generációk közötti technológiai szakadékot. A vállalat ennek érdekében évek óta kiterjedt kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat, amelynek eredményeként készülékei mára világszerte több mint harminc országban érhetőek el, s így a Doro az időseknek szánt mobileszközök piacvezető gyártója.


A gyártó magyarországi kínálatának legújabb tagja, a Doro PhoneEasy 508 egy kifejezetten könnyen kezelhető, jól áttekinthető menürendszerrel rendelkező mobiltelefon. A készülék magas felbontású, jól látható kijelzője, nagyméretű, olvasható feliratokkal ellátott billentyűzete, kontrasztos háttérvilágítása és erőteljes, tisztán hallható hangja egyaránt hozzájárul az idősebbek mobilhasználatának megkönnyítéséhez. A telefonon található vészhívógomb megnyomásával a PhoneEasy 508 automatikusan SMS-t küld az erre a célra, előre beállított öt kontaktnak, illetve azonnal tárcsázza is ezeket mindaddig, amíg valamelyikük nem fogadja a hívást.


A PhoneEasy 508 a Vodafone Magyarország üzleteiben és online értékesítési felületén lesz elérhető.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az idősek biztonságát szolgálják a Telenor újításai

A karanténhelyzet óta kiemelt figyelem hárul az idősekre, akikkel a fokozott védelem miatt sok családban ritkábban, vagy csak online módon tartják a kapcsolatot. A Telenor friss reprezentatív kutatása szerint ez az idei karácsonyra is rányomhatja a bélyegét, így még fontosabb az igény: biztonságban tudni az idős hozzátartozókat. A szolgáltató karácsonyi ajánlataiban több, kifejezetten az időseknek szóló megoldást kínál; ilyen a 0-24-ben hívható, országos segítségnyújtó SOS Központ szolgáltatás.  

2020. november 26. 19:38

A POCO piacra dobja vadonatúj készülékét, a POCO M3-at

Méltán híres okostelefon-kínálatára építve, a POCO Global bejelentette a márka függetlenedését és bemutatta vadonatúj, belépő szintű okostelefonját, a POCO M3-at. A 48MP-es, háromtagú kamerával felszerelt, 6000 mAh kapacitású akkumulátorral, gyönyörű FHD + kijelzővel és Qualcomm Snapdragon 662 chipsettel érkező POCO M3 tökéletes eszköz lesz azok számára, akik út közben is a szórakoztató tartalmakat nézik a telefonjukon.

2020. november 26. 14:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás